@ryba
No ja to primarne nekupoval na telefonovani, hlavni mobil jsem mel a mam androidi foun (s4 mini) a jsem s nim spokojeny. Jollu C jsme chtel protoze jsem byl driv dost aktivni v Maemo komunite (porad mam Nokii 770,N800,N810,N900 :-) a SailfishOS je pokracovanim. Do Jolly presli lidi co jsem znal a byl jsem proste na SailfishOS zvedavy a chtel jsem ji do sbirky. Ani jsem nepocital ze bych nekdy Jollu C strcil do kapsy a sel s ni ven.
Ohledne SailfishOS - je to vic nez pouzitelne, i ty Androidi aplikace vcelku jedou ale stejne jsem zjistil ze jsem na Androidu tak zavisly ze tu SailfishOS cast vlastne vicemene nepouzivam a spis mi zavazi - jsme zvykly na Firefox s uBlockem, na svuj launcher, na svou klavesnici a treba ta klavesnice v Androidu je integrovana ze SailfishOS a nejde zmenit. Ale musim uznat ze jak samotny SailfishOS tak ta integrace s Androidem je udelana hodne dobre a docela prijemne me prekvapilo, jak je to pouzitelne. Cekal jsem ze ten android tam bude vic nezapadat ale mezi androidi a sailfishos aplikaci neni rozdil skoro poznat. I ten firefox tam bezel (i startoval) naprosto v pohode.
A ohledne hardware mam radsi 'mensi' telefony a preferuju dedikovana tlacitka pod displejem takze ani z tohohle pohledu nebyla pro me Jolla C idealni.
Takze i kdyz o tom vlastne nemuzu rict vylozene nic spatneho, tak jsem zjistil, ze by to byla jen dalsi cihla v uz dost plnem supliku a ja uz na takove veci nejak nemam cas. At to ma radsi nekdo, kdo to fakt vyuzije.