Prodám telefon Jolla C

fanoush

Prodám telefon Jolla C
« kdy: 29. 08. 2017, 14:20:30 »
Ahoj, prodam telefon Jolla C Limited Edition https://jolla.com/jollac/
Jako nová, jenom rozbalená vyzkoušená a skladovaná v šuplíku. Koupená v druhém kole Community device programu primo z jolla.com

Vhodná pro fanoušky Sailfish OS. Funguje i Android a Google Play ale na to jsou asi jiné lepší telefony.

cena 4500Kc (což je cca cena kolik mě stála, €164.91 EUR to Jolla Oy.)

fanoush zavinac seznam cz

« Poslední změna: 30. 08. 2017, 08:44:09 od Petr Krčmář »

UF

Re:Prodam Jolla C
« Odpověď #1 kdy: 29. 08. 2017, 16:19:14 »
Ahoj, prodam telefon Jolla C Limited Edition https://jolla.com/jollac/
Jako nová, jenom rozbalená vyzkoušená a skladovaná v šuplíku. Koupená v druhém kole Community device programu primo z jolla.com

Vhodná pro fanoušky Sailfish OS. Funguje i Android a Google Play ale na to jsou asi jiné lepší telefony.

cena 4500Kc (což je cca cena kolik mě stála, €164.91 EUR to Jolla Oy.)

fanoush zavinac seznam cz

vidis fando - kolikrat se ti rikalo aby sis nekupoval kraviny ze? a je to marny .. je to marny .. je to marny!

i

Re:Prodám telefon Jolla C
« Odpověď #2 kdy: 30. 08. 2017, 09:19:19 »
Kdyby to mělo HW klávesnici a chtěl jsi zato 1/2 tak bych o tom vážně uvažoval, Ale bohužel, éra N900 je pryč. Počkám si na čistý linux s virtualním Androidem v kontaineru a HW klávesnici :-)

« Odpověď #3 kdy: 30. 08. 2017, 10:49:14 »
Počkám si na čistý linux s virtualním Androidem v kontaineru a HW klávesnici :-)

A to chces cakat vecne?

i

« Odpověď #4 kdy: 30. 08. 2017, 13:01:07 »
Počkám si na čistý linux s virtualním Androidem v kontaineru a HW klávesnici :-)

A to chces cakat vecne?

A máš lepší nápad ? zatím nemám technologii na to si ho vyrobit sám. Bohužel dokud komerčně zajímavjejší většina bude oceňovat zářivé barvy, oblé rohy a okraje bez rámečků, tak výrobci budou furt chrlit jen vyžhavené sra.ky. Jo a kdyby měl eink display, tak za tu skutečnou čitelnost v terénu ty filmy rád oželím :-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 30. 08. 2017, 15:19:07 »
Jo a kdyby měl eink display, tak za tu skutečnou čitelnost v terénu ty filmy rád oželím :-)

Nejsem si jisty, jestli e-ink na founu by byl tak uzasne terno. Lepsi by bylo, kdyby nekdo oprasil Pixel Qi.

fanoush

« Odpověď #6 kdy: 31. 08. 2017, 07:32:36 »
Prodáno.

ryba

« Odpověď #7 kdy: 31. 08. 2017, 14:56:16 »
Jolla C za cca 165 €. Proč se (sakra) normálně nevyrábí a neprodává? Místo toho nějaká limitovaná edice na směšně nízké množství kusů. Kdyby byla běžně dostupná, koupil bych. Akci na 1250 kusů jsem propásl. Tedy spíše ani nezaregistroval. Jolla C mi přijde jako jedna z mála přijatelných alternativ oproti děravým (výrobci kašlou na aktualizace) šmírujícím (způsobů je mnoho) Androidům. Poměr cena/užitná hodnota se mi zdá naprosto v pořádku. Ehm, tedy z mého pohledu vlastně výborný. Vyrobit to evidentně lze, prodejní potenciál tam vidím obrovský. Aplikace pro Android tam fungují, takže argument o chybějícím ekosystému tady tak úplně neobstojí. Byl bych ochoten i každoročně platit za aktualizace systému, pokud by se zaručili je dodávat aspoň 3 (ideálně 4) roky. Místo toho vymýšlí roubování Sailfish systému na jednu konkrétní Xperii, která stojí cca dvakrát tolik a zatím tam ani všechno nefunguje. Tak se ptám proč. Proč se Jolla C neprodává? Co tím výrobce sleduje? Nebo se na to jen dívám ze špatného úhlu? Rád si přečtu Vaše názory.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #8 kdy: 31. 08. 2017, 23:28:52 »
Jolla C za cca 165 €. Proč se (sakra) normálně nevyrábí a neprodává? Místo toho nějaká limitovaná edice na směšně nízké množství kusů.[...]
Tak ono je to rebrandovanej "Intex Aqua Fish" (akorat ten je oranzovej, JollaC Cervena) kterej Intex prodaval s licencovanym SailfishOS, normalne, akorat ze (oficialne) jenom v Indii, ted koukam ze v nabidce na strankach uz neni, ale na ebay jeste nejake jsou...
http://www.ebay.com/itm/Intex-Aqua-Fish-Unlocked-Dual-Sim-5inch-1-3Ghz-16GB-8MP-4G-2500mah-Sailfish-OS-/322197286498

fanoush

« Odpověď #9 kdy: 01. 09. 2017, 10:34:16 »
Aqua Fish nema na rozil od Jolly C nektere evropske LTE pasma a je prave brandovany - v ROM smeti navic. Jolla C je cisty Sailfish OS.

Jinak odpoved na tu predchozi otazku je jasna. Jolla nechce a ani nema zdroje na to delat hardware. Delaji software - Sailfish OS. Jolla C je jenom demo pro operatory a vyrobce mobilu a SDK pro vyvojare. Vyrobit statisice/miliony mobilu musi nekdo jiny nez Jolla.

I takovi obri jako Google nebo Microsoft se do vyroby vlastnich telefonu nikdy moc nehrnuli a delaji to jen z nutnosti, je to proste jiny business. Jolla by v tomhle vubec nemela sanci  (hw know-how, kontrakty s vyrobci komponent, patenty, certifikace, distribuce, prodej ....)

Treba i ta Jolla C je bez zaruky a servisu, oficialne si clovek koupil clenstvi v developer programu a mobil dostal zdarma.

cleb

« Odpověď #10 kdy: 02. 09. 2017, 09:42:33 »
Prodáno.
Sakra. Kdo pozdě chodí...

ryba

« Odpověď #11 kdy: 03. 09. 2017, 13:17:09 »
@fanoush: Jelikož si telefon opravdu vlastnil a navíc mluvíš česky, mám ještě dotazy na telefon a Sailfish OS obecně. Proč si telefon nepoužíval a místo toho telefon ležel v šuplíku? A ještě konkrétněji, měl nějaké nedostatky HW, OS, anebo ti prostě líp sedlo něco jiného (a co)? Ještě na vysvětlenou, já neprovádím křížový výslech abych prudil, já se vyptávám na ten Sailfish OS a jeho praktickou použitelnost. Předtím, než se eventuelně rozhoupu zainvestovat do Xperia + Sailfish OS. Pokud by se ti nechtělo odpovídat (důvody různé), tak samozřejmě nemusíš ;-)

@kdokoliv: Pokud jste někdo měl tu možnost používat Sailfish OS, podělte se prosím o zkušenosti a dojmy.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #12 kdy: 03. 09. 2017, 17:47:53 »
mam trochu zkusenosti se SailfishOS na Nexus5, tedy neoficialni port bez nativni podpory pousteni Android aplikaci, rozhrani systemu je z meho pohledu aktualne to ZDALEKA nejlepsi co na telefonu existuje (lepsi je jen webOS ktery uz neni aktivni, nebo LuneOS jakozto komunitni opensource verze webOS)... pro ovladani se pouzivaji hodne gesta, tedy prejeti na displey z kraje a pod rozhranim bezi regulerni GNU/Linux, bohuzel mi ted nevim proc nejde na Nexus5 (kde ho mam v multibootu) nastartovat abych si pripomel UI vice a vypsal vlasnosti lepe :)

fanoush

« Odpověď #13 kdy: 04. 09. 2017, 10:00:58 »
@ryba

No ja to primarne nekupoval na telefonovani, hlavni mobil jsem mel a mam androidi foun (s4 mini) a jsem s nim spokojeny. Jollu C jsme chtel protoze jsem byl driv dost aktivni v Maemo komunite (porad mam Nokii 770,N800,N810,N900 :-) a SailfishOS je pokracovanim. Do Jolly presli lidi co jsem znal a byl jsem proste na SailfishOS zvedavy a chtel jsem ji do sbirky. Ani jsem nepocital ze bych nekdy Jollu C strcil do kapsy a sel s ni ven.

Ohledne SailfishOS  - je to vic nez pouzitelne, i ty Androidi aplikace vcelku jedou ale stejne jsem zjistil ze jsem na Androidu tak zavisly ze tu SailfishOS cast vlastne vicemene nepouzivam a spis mi zavazi - jsme zvykly na Firefox s uBlockem, na svuj launcher, na svou klavesnici a treba ta klavesnice v Androidu je integrovana ze SailfishOS a nejde zmenit. Ale musim uznat ze jak samotny SailfishOS tak ta integrace s Androidem je udelana hodne dobre a docela prijemne me prekvapilo, jak je to pouzitelne. Cekal jsem ze ten android tam bude vic nezapadat ale mezi androidi a sailfishos aplikaci neni rozdil skoro poznat. I ten firefox tam bezel (i startoval) naprosto v pohode.

A ohledne hardware mam radsi 'mensi' telefony a preferuju dedikovana tlacitka pod displejem takze ani z tohohle pohledu nebyla pro me Jolla C idealni.

Takze i kdyz o tom vlastne nemuzu rict vylozene nic spatneho, tak jsem zjistil, ze by to byla jen dalsi cihla v uz dost plnem supliku a ja uz na takove veci nejak nemam cas. At to ma radsi nekdo, kdo to fakt vyuzije.