Ked si to tak porovnam. Na alze ponukaju najnovsi a najlacnejsi 15" Mac za 2729e. Za tu cenu si mozem zostavit PC, kde budem mat najvykonnejsi Kaby Lake i7-7700K, GTX 1080Ti, 32GB RAM, 512GB SSD zapojeny PCIe, nejaka zakladna doska, skrinka, myska, klavesnica a ostane mi aj na celkom kvalitny 4K monitor.
A pak ta masinka uz jen vydelava.
Cize chcete povedat, ze iny notebook/pc, ktore bude o polovicu lacnejsie, mi nezarobi? Je vela programatorov, ktori maju MacBook a programuju vo virtualke pre windows. To si naozaj mozem kupit nieco lacnejsie, kde bude ovela lepsia podpora ako pri MacBookoch a spravim tu istu pracu. Ak by som bol programator pracujuci s virtualnou realitou, ako mi k tomu dopomoze MacBook?
Z mojho pohladu a ten je nemenny, je MacBook len imidzovka, ktoru dost vyuzivaju manazeri, ktori jedine, co na nom vedia spravit nejaku prezentaciu, browsovat internet. Ak su taki, ktori naozaj robia produkty pre Mac/iOS, nech sa paci, inu moznost ani nemaju, ale kupovat si to, aby som nakoniec skoncil vo virtualke vo windowse, to nema naozaj vyznam.
Ale chapem, medzi apple je dostatok oveciek