Poraďte VPN pro iOS

8179

Poraďte VPN pro iOS
« kdy: 21. 08. 2017, 14:19:32 »
Ahoj,

hledam VPN pro iOS jako nahradu do te doby, nez ProtonVPN zverejni svoji appku.. Bohuzel mi pripojeni pres OpenVPN connect furt pada, resetuje se a connection time out... Chtel bych neco na protokolu IKEv2 nebo podobnem, ktery je nativni pro iOS...

Co pouzivate vy? Diky za normalni odpovedi...
« Poslední změna: 21. 08. 2017, 15:18:23 od Petr Krčmář »

trubicoid2

Re:Poradte VPN pro iOS
« Odpověď #1 kdy: 21. 08. 2017, 14:23:56 »
OpenVPN 1.1.1 build 212 64bit mi nepada

8179

« Odpověď #2 kdy: 21. 08. 2017, 14:34:06 »
OpenVPN 1.1.1 build 212 64bit mi nepada

nestava se ti to, ze kdyz locknes telefon a potom ho po nejake dobe unlockujes, ze to spojeni resetuje? a data tecou v tu chvili mimo VPN? nebo kdyz prechazis mezi wifi sitemi tak vyhodi connection time out? Na to resetovani spojeni mi i jejich support napsal, ze je to bohuzel feature

robin martinez

• 1 092
  • Have you hugged your toilet today?
    • Zobrazit profil
    • Null Storage
« Odpověď #3 kdy: 21. 08. 2017, 14:36:50 »
jas se bojim, ze 'feature' to bude i u ostatnich klientu. Podle me je na vine samotny iOS
One machine can do the work of fifty ordinary men. No machine can do the work of one extraordinary man.

I do Linux, Hardware and spaghetti code in PHP, Python and JavaScript

8179

« Odpověď #4 kdy: 21. 08. 2017, 14:43:05 »
jas se bojim, ze 'feature' to bude i u ostatnich klientu. Podle me je na vine samotny iOS

neni... openvpn protokol totiz neni nativne v iOS (proc fakt netusim) a proto se k nemu system chova trochu neohrabane... zbytek konkurencnich klientu funguje na IKEv2, IPsecu (doufam, ze ne hodne) a L2TP

Trubicoid2

« Odpověď #5 kdy: 21. 08. 2017, 15:25:33 »
nestava se ti to, ze kdyz locknes telefon a potom ho po nejake dobe unlockujes, ze to spojeni resetuje? a data tecou v tu chvili mimo VPN? nebo kdyz prechazis mezi wifi sitemi tak vyhodi connection time out? Na to resetovani spojeni mi i jejich support napsal, ze je to bohuzel feature

Mám to na iPadu a zas tak dlouho to nemívám zapnutý, abych si toho všim. Víc to žere baterky, tak to používám jen pro přístup do lokální sítě a ne na maskování :) pokud nemá spojení, tak bych tipoval, že timeout je v pořádku. Spíš mi přijde, že se ale snaží spojení znova navázat.

8179

« Odpověď #6 kdy: 21. 08. 2017, 16:09:13 »

Mám to na iPadu a zas tak dlouho to nemívám zapnutý, abych si toho všim. Víc to žere baterky, tak to používám jen pro přístup do lokální sítě a ne na maskování :) pokud nemá spojení, tak bych tipoval, že timeout je v pořádku. Spíš mi přijde, že se ale snaží spojení znova navázat.

no vsak ano, neumi se reconnectnout sam od sebe pri zmene site a to mi vadi

Tomas2

• 310
    • Zobrazit profil
Re:Poraďte VPN pro iOS
« Odpověď #7 kdy: 21. 08. 2017, 22:04:30 »
iOS lze přeinstalovat do supervizorovaného módu, kde je VPN nastavena jako povinný bod a jen tehdy se připojuje zcela automaticky a veškerá komunikace teče pouze přes VPN, teda až na jednu vyjímku, pár paketů do applu teče mimo VPN a stím se nedá nic dělat.

Pokud vám ale VPN spadne a nemáte jich takhle nastavených víc, je iOS komplet offline :).

8179

« Odpověď #8 kdy: 21. 08. 2017, 22:11:58 »
iOS lze přeinstalovat do supervizorovaného módu, kde je VPN nastavena jako povinný bod a jen tehdy se připojuje zcela automaticky a veškerá komunikace teče pouze přes VPN, teda až na jednu vyjímku, pár paketů do applu teče mimo VPN a stím se nedá nic dělat.

Pokud vám ale VPN spadne a nemáte jich takhle nastavených víc, je iOS komplet offline :).

do tohoto se mi nechce nejak moc sahat.. chci mit telefon v klasickem modu a vsem s funkcni VPN, coz konkurenti maji.. otazka zni, ktereho zvolit

« Odpověď #9 kdy: 22. 08. 2017, 07:58:03 »
A co vlastní VPS s IKEv2 a LE certifikátem?

Komplexněji se SoftEther (je to pro Win, ale v princip je stejný všude)
https://blogs.technet.microsoft.com/technetczsk/2016/08/15/softether-lets-encrypt/

Nebo jednoduše se strongswan:
https://lynt.cz/blog/ikev2-vpn-v-cloudu-snadno-a-rychle

jpau

« Odpověď #10 kdy: 22. 08. 2017, 08:08:00 »
Moje zkušenost je taková, že iOS neumožňuje mít VPN neustále zapnutou. Toto omezení je dle applu featura (úspora energie) a lze autorizovaně vypnout ale nejásej, potřebuješ k tomu macbooku a US apple účet (pokud vím, třeba se pletu, tak pokud máš např. nakoupené aplikace, hudbu atp. pod svým CZ účtem tak pro US účet nebudou dostupné). Pokud to jsi ochotný podstoupit, tak postup proto je zde:
https://www.howtogeek.com/218851/how-to-enable-always-on-vpn-on-an-iphone-or-ipad/

Další alternativa, která tady už padla, je používat "nenativní" aplikace pro správu připojení VPN (je jedno, jestli to bude včetně podpory "nenativní" OpenVPN nebo ne), které po odemknutí telefonu znovu obnoví spojení. Měl jsem nějakou takovou aplikaci, co uměla IKEv2 a stála tuším 1 EUR. Nicméně u OpenVPN toto znovupřipojení funguje lépe.

Další možností je jailbreak, což jsem nechtěl podstupovat.

Vše jsem zkoušel na iOS 10.x.x

Řešil jsem to asi týden, absolvoval jsem i rozhovor s podporou Apple ale nic jsem se pochopitelně nedozvěděl. Pokud se ti na něco podaří přijít budu rád, když dáš vědět...

Filip

« Odpověď #11 kdy: 23. 08. 2017, 13:09:22 »
L2PT + IPSec, mám to na stavené na Mikrotiku a pohoda

Tomas2

• 310
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 23. 08. 2017, 19:57:37 »
Filip: Pohoda? Ios už nemám, nemohu odzkoušet, ale VPN on demand režim podporuje pouze i ikev2 při použití certifikátu. Bez toho buď můžeš být v režimu Always on nebo zapínat ručně či v nějaké smyčce, což za pohodu označit nemohu :). Víš jak to máš nastavené?