Nahrazení nesmyslů v CMOS?

mikerMáplán

Nahrazení nesmyslů v CMOS?
« kdy: 16. 08. 2017, 00:30:51 »
Zde jsem se dočetl, v článku o TZV rescue discích, že "Umí ale i třeba nahrát novou verzi BIOSu, napravit nesmysly v CMOS,". Zajímalo by mě co se tím myslí nesmysly v CMOS a jak proběhne vlastní náprava (a jak vypadají nahrazená data).
« Poslední změna: 16. 08. 2017, 08:51:46 od Petr Krčmář »

Milfaus

Re:nahrazení nesmyslů v CMOS?
« Odpověď #1 kdy: 16. 08. 2017, 04:26:46 »
Zajímalo by mě co se tím myslí nesmysly v CMOS a jak proběhne vlastní náprava (a jak vypadají nahrazená data).

Nejspíš tím myslí změna konfigurace BIOS a jestli děláš reklamu tomu blbému článku, tak dost špatně nebo možná dobře, Root teď hledá "posilu", na přijímací pohovor by to mohlo stačit :-D

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Nahrazení nesmyslů v CMOS?
« Odpověď #2 kdy: 16. 08. 2017, 14:34:40 »
Ad. nesmysly v CMOS. Místo BIOSu můžeš do toho čipu nahrát třeba soubor MP3. Tm bych chápal ty "nesmysly". Čím to nahradí nevím. Obzvlášť, pokud je BIOS přepsán právě nesmysly (jak ten počítač pak nabootuje? pokud teda nemá duální/záložní BIOS).

?

Re:Nahrazení nesmyslů v CMOS?
« Odpověď #3 kdy: 16. 08. 2017, 17:03:49 »
No a pokud má počítač duální bios (gigabyte), už není protřeba žádné recovery cd/floppy, protože to nabootuje z druhýho čipu. Bez biosu to nenabootuje z ničeho, takže je potřeba HW programátor či jiný, již naprogramovaný čip.