Zajímalo by mě, zda se nějak projeví výhody wifi zařízení (notebooku), jehož wifi adaptér mám 3X3 antény (když nepočítám teoretickou 1300 Mbps oproti 866).
Pokud na druhé straně komunikace bude taktéž 3x3 zařízení , a také, když na druhé stráně bude 2x2 zařízení:
Co mě zajímá (v obou směrech : tok k 3x3notebooku a tok od 3x3notebooku do druhého:
-Dosáhne vyšší rychlosti za stejných podmínek (podmínky ale uvažovat takové, kdy překážky/signál je už slabý, že třeba max.rychlost nižší, např 20Mb/s někde- jinak nemá cenu to srovnávat, když rychlost s 2x2 bude 866 Mbps. )? Je to těžko porovnatelné, protože co kus, to jinak kvalitní a umístěné antény, jiné stínění kovovými částmi šasi, ale za přepdokladu ,kdyby notebook byl uplně stejný a jen by mu přibyla stejná 3. anténa.
-Bude víc odolný oproti rušení (USB 3.0 šmejdy, jiné wifi sítě komunikující)?
-Bude mít větší dosah? Přes Překážky (homogenní stěna) / na volném prostranství.
-Bude mít větší úhlové pokrytí?
-Jsou antény umísťovány nějak korelovaně nabo spíš náhodně (jak vzdáleností, tak úhlovou orientací). Poznámka: s anténami na notebooku nejde hýbat, což je rozdíl oproti wifi routerům s trčícími anténami.
-Bude větší odolnost proti vícecestnému šíření (uvnitř velké budovy).
Spíš mě to zajímá teoreticky "z principu" 3X3 MIMO vs 2x2 MIMO než z pohledu kdyby byl 3x3 adaptér lepší, měl vyšší vysílací výkon, byla by vhodně namířen.