Výuka Linuxu na průmyslových školách

Martin

Výuka Linuxu na průmyslových školách
« kdy: 14. 08. 2017, 11:44:31 »
Přeji všem krásné poledne,

co si myslíte o oboru Informační technologie 18-20-M/01, který se vyučuje téměř na všech průmyslových školách v ČR ?
Vyučují tam předmět Operační systémy, který obsahuje správu serverů s OS Linux... to si za chvíli bude každý průmyslovák myslet, že je linux admin. Kompletní oslova výuky je třeba na www.sps-prosek.cz/?wpdmact=process&did=NDcuaG90bGluaw (od strany 120 Operační systémy).
« Poslední změna: 14. 08. 2017, 11:59:57 od Petr Krčmář »

Aoidhghean

Re:Výuka linuxu na Průmyslových školách
« Odpověď #1 kdy: 14. 08. 2017, 11:51:45 »

co si myslíte o oboru Informační technologie 18-20-M/01, který se vyučuje téměř na všech průmyslových školách v ČR ?
Vyučují tam předmět Operační systémy, který obsahuje správu serverů s OS Linux... to si za chvíli bude každý průmyslovák myslet, že je linux admin. Kompletní oslova výuky je třeba na www.sps-prosek.cz/?wpdmact=process&did=NDcuaG90bGluaw (od strany 120 Operační systémy).
Je to užitečné, základy IT by měla dávat už SŠ, na většinu práce v IT stačí učiliště, je to jen řemeslo.

kate

Re:Výuka linuxu na Průmyslových školách
« Odpověď #2 kdy: 14. 08. 2017, 11:59:07 »
Nechápu kde je problém. To by bylo lepší nic neučit, protože by si každý kdo se to učí mohl připadat jako expert? To si ale děcka ze střední často připadají ve všem, realita (ať už práce nebo vysoká) je už schladí.

Lol Phirae

Re:Výuka Linuxu na průmyslových školách
« Odpověď #3 kdy: 14. 08. 2017, 12:05:36 »
Jestli se bojíš o místo, tak si podej přihlášku.  ;D ::)

balki

« Odpověď #4 kdy: 14. 08. 2017, 12:46:09 »
Linux adminov o chvilu nahradi umela inteligencia, takze tam by som problem nevidel.

trr

« Odpověď #5 kdy: 14. 08. 2017, 15:05:48 »

Prč by ne? Nebo si mysliš, že jsou tyhle znalosti elitního charakteru?

koko

« Odpověď #6 kdy: 14. 08. 2017, 20:03:41 »
Zajímalo by mě z čeho to ty děti učí? Jsou na to nějaké učebnice? Rád bych je viděl. A kde berou fundované učitele?

Daniel

« Odpověď #7 kdy: 14. 08. 2017, 20:45:16 »
Měl jsem to, ale jsem už 4 roky po škole, byli jsme první v tomhle oboru, takže trochu pokusný králíci. Já za sebe můžu říct, že to byly fakt jen základy, ale rozhodně mi to něco dalo a na VŠ jsem aspoň trošičku něco tušil. Teď na magisterským jsem měl fajn předmět na správu linuxu, ale přesto bych si netroufl se někam hlásit na správce, ikdyž netuším, jaký jsou pořádně požadavky.

Unknown

« Odpověď #8 kdy: 14. 08. 2017, 20:45:40 »
Tak zrovna zminena stredni skola se profiluje jako "elitni". Byl jsem tam pred asi sedmi lety na dni otevrenych dveri kde se chlubili 3D tiskarnami a jinymi vymozenostmi, ovsem na mou otazku jaka cast vyucujicich ma inzenyrsky titul mi na miste nejak nedokazali odpovedet :-/

Cek

« Odpověď #9 kdy: 15. 08. 2017, 10:05:33 »
Tak zrovna zminena stredni skola se profiluje jako "elitni". Byl jsem tam pred asi sedmi lety na dni otevrenych dveri kde se chlubili 3D tiskarnami a jinymi vymozenostmi, ovsem na mou otazku jaka cast vyucujicich ma inzenyrsky titul mi na miste nejak nedokazali odpovedet :-/

A Ty myslis, ze nekde jinde v jakekoliv firme by Ti odpovedet na miste dokazali? :)))) to jsou zase namitky...

Unknown

« Odpověď #10 kdy: 15. 08. 2017, 10:35:34 »
Jakkoliv nepodcenuju dulezitost urovne vybaveni, vzdelavani je hlavne o lidech a tudiz informaci o hrubem podilu (nikoliv presnem poctu) inzenyru mezi vyucujicimi by pri prezentaci podle me mit meli. Ze ji nemeli ale zato presne vedeli pocet 3D tiskaren o skole cosi vypovida....

Miroslav Koucký

« Odpověď #11 kdy: 15. 08. 2017, 10:59:34 »
Před sedmi lety byly 3D tiskárny na technických středních školách raritou a proto sloužily při dnech otevřených dveří jako reklama na školu. Navíc jejich počet se v čase tolik nemění.
Zato magisterský stupeň vzdělání mají (musí mít) prakticky všichni učitelé teorie na všech SŠ a proto je tento údaj nepodstatný. Navíc titul Ing. nemusí být nutně z technické VŠ a naopak titul Mgr. může získat absolvent tech. oboru, takže pouhý podíl Ing. na škole je nic nevypovídající informace.

« Odpověď #12 kdy: 15. 08. 2017, 11:25:17 »
Linux adminov o chvilu nahradi umela inteligencia, takze tam by som problem nevidel.
urcite ano.este predtym vsak nahradi vseobecnych lekarov, predavacov,... az potom pridu na rad linux admini.

Unknown

« Odpověď #13 kdy: 15. 08. 2017, 12:07:41 »
Před sedmi lety byly 3D tiskárny na technických středních školách raritou a proto sloužily při dnech otevřených dveří jako reklama na školu. Navíc jejich počet se v čase tolik nemění.
Zato magisterský stupeň vzdělání mají (musí mít) prakticky všichni učitelé teorie na všech SŠ a proto je tento údaj nepodstatný. Navíc titul Ing. nemusí být nutně z technické VŠ a naopak titul Mgr. může získat absolvent tech. oboru, takže pouhý podíl Ing. na škole je nic nevypovídající informace.

Ptal jsem se jich vyslovne na technicke inzenyry (respektive inzenyry vyucujici odborne predmety) a nevedeli. Pro me je jejich podil na celkovem poctu vyucujicich dulezity.

JardaA

« Odpověď #14 kdy: 15. 08. 2017, 13:34:05 »
Ptal jsem se jich vyslovne na technicke inzenyry (respektive inzenyry vyucujici odborne predmety) a nevedeli. Pro me je jejich podil na celkovem poctu vyucujicich dulezity.

Tázaný asi nebyl na vojně. Kdyby byl, odpověděl by silným a jasným hlasem, například: "sedmnáct", nebo "95 %", a Vy byste byl spokojen.