Alternativa confluence

pokus

Alternativa confluence
« kdy: 12. 08. 2017, 07:09:56 »
Nemáte náhodou někdo zkušenosti z nějakou alternativou confluence? Hledám nástroj, který by se dal využít pro zápis poznámek a technické dokumentace a wiki mi moc nevyhovuje z důvodu nepřívětivé editace a zápisu článků. Neexistuje nějaký webový nástroj, pomocí kterého by se dala psát dokumentace?

Díky

#

Re:Alternativa confluence
« Odpověď #1 kdy: 12. 08. 2017, 08:54:08 »
A mas i nakej seznam, co te odrazuje on confluence? Aby se zbytecne nenavrhovala reseni, ktery stejne nesplni co chces.

Miroslav Šilhavý

« Odpověď #2 kdy: 12. 08. 2017, 09:51:12 »
:) osobně bych tipoval, že tazatele od Confluence odrazuje cena, protože to je jediné, co se většinou dá Atlassianu vytknout :)... A stejně všichni nakonec končíme u nich, cena necena.

« Odpověď #3 kdy: 12. 08. 2017, 10:23:35 »
A mas i nakej seznam, co te odrazuje on confluence? Aby se zbytecne nenavrhovala reseni, ktery stejne nesplni co chces.
Spíš by to chtělo seznam požadavků než nepožadavků. Já osobně jsem třeba zakotvil u MoinMoin. Má daleko k ideálnosti, ale tak nějak dělá, co od něj očekávám, neobtěžuje mě, vůbec o něm nevím, jenom píšu a organizuju poznámky. Produktivita na maximu. Custom pluginy v Pythonu taky potěší, i když je nakonec používám míň než jsem původně myslel.

cena, protože to je jediné, co se většinou dá Atlassianu vytknout :)
Kromě zaoufalé (ne)použitelnosti, neproduktivnosti, neustálé zabugovanosti a otravování krávovinama?

Např. mi Confluence ukazovala u jednoho článku "Unpublished changes", aniž bych ho editoval. Dal jsem edit -> publish. Vytvořila se nová revize bez jakýchkoli změn. A takovéhle zhovadilosti odvádějící od práce jsou tam pořád.

... A stejně všichni nakonec končíme u nich, cena necena.
Všichni kromě těch, kteří používají jednu z miliónů Wikis?

Kit

« Odpověď #4 kdy: 12. 08. 2017, 10:54:41 »
Confluence mi pomohla najít skvělý nástroj jménem PlantUML. Naštěstí není na ní závislý, dá se provozovat samostatně.

« Odpověď #5 kdy: 12. 08. 2017, 14:15:39 »
Kromě zaoufalé (ne)použitelnosti, neproduktivnosti, neustálé zabugovanosti a otravování krávovinama?
Asi pouzivame kazdy nastroje od jineho Atlassianu. Co mas produktivnejsiho nez propojene Jira, Bitbucket, Confluence a Bamboo?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #6 kdy: 12. 08. 2017, 15:00:14 »
Asi pouzivame kazdy nastroje od jineho Atlassianu. Co mas produktivnejsiho nez propojene Jira, Bitbucket, Confluence a Bamboo?
Neřekl jsem nic o propojení ničeho. Mluvil jsem o tom, že Confluence je strašná KB.