Otevření zip ve finderu způsobí jeho zkopírování na %s.cpgz

macík

Když ve finderu chci otevřít zip soubor(Cmd O - nebo otevřít v Archivační utilita), tak se stane stane, že ze souboru něco.zip vznikne kopie něco.zip.cpgz. Zdálo se mi, že je to nějaký easter begg a zprvu to bylo xmíchu. Jde v os X nějak otevřít zip soubor kromě příkazové řádky  kde to naštěstí jde?
« Poslední změna: 11. 08. 2017, 10:09:12 od Petr Krčmář »

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
Re:Otevření zip ve finderu způsobí jeho zkopírování na %s.cpgz
« Odpověď #1 kdy: 11. 08. 2017, 10:16:04 »
treba Stuffit Expander, Keka ...

Lol Phirae

« Odpověď #2 kdy: 11. 08. 2017, 10:31:50 »
 :) ;D :D 8) :-* :P

Pako

« Odpověď #3 kdy: 11. 08. 2017, 11:06:18 »
Default nastavení systému je že se spustí systémová Archive Utility a ta vytvoří adresář se stejným jménem jako archiv bez .zip přípony.

V popsaném případě jde patrně o nějaký nestandardně zabalený nebo částečně poškozený archiv kterému Archive Utility nerozumí.

https://www.lifewire.com/cpgz-file-2620362

Cek

« Odpověď #4 kdy: 11. 08. 2017, 11:53:57 »
to uz neni mozny, Macika si musel nekdo najmout aby tu delal antikampan na Maca, tolik chyb nikdo realny najednou potkat nemuze na zadnym systemu :-D

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 11. 08. 2017, 12:04:45 »
to uz neni mozny, Macika si musel nekdo najmout aby tu delal antikampan na Maca, tolik chyb nikdo realny najednou potkat nemuze na zadnym systemu :-D
Problém je v tom, že to nejsou chyby, ale vlastnosti, které se snaží na špatně ohebném systému ohnout k obrazu... ani nevím jakému... Koupil jsem si nový kolo, nevím kde má motor, zapomněli mu namontovat knipl a nemůžu ho zaboha donutit lítat...

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 11. 08. 2017, 13:33:38 »
Problém je v tom, že to nejsou chyby, ale vlastnosti, které se snaží na špatně ohebném systému ohnout k obrazu... ani nevím jakému... Koupil jsem si nový kolo, nevím kde má motor, zapomněli mu namontovat knipl a nemůžu ho zaboha donutit lítat...

...a když ho hodím do vody, tak nechce plavat a nejhorší je, že i když šlapu do pedálů co to dá, tak mě všechna auta předjíždějí :D

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 11. 08. 2017, 13:51:32 »
...a když ho hodím do vody, tak nechce plavat a nejhorší je, že i když šlapu do pedálů co to dá, tak mě všechna auta předjíždějí :D
Jo... pedály... na ty jsem zapomněl, po jejich odmontování to pořádně nejezdí ani po zemi... co s tím? Vracet je nechci, až to naučím lítat, nebylo by to dost aerodynamický... :D

macík

« Odpověď #8 kdy: 11. 08. 2017, 15:17:11 »
Tak jsem zjistil, že ten archiv, nebyl platný soubor ZIP, ale CRX extension pro chrome, který má Cr24 hlavičku a pak nějaké hashe na začátku, jak jsem zjisil pomocí programu hexdump -C. A program unzip ho rozbalil.

Lol Phirae

« Odpověď #9 kdy: 11. 08. 2017, 15:24:26 »