reklama

Při scrollování procesor žere 53 W

macík

Při scrollování procesor žere 53 W
« kdy: 10. 08. 2017, 21:58:28 »
Mám problém, v SAFARI browseru, že mi procesor žere 50W (IA: 8W, GT: 39, Package: 47, "Core 1(!?)": 53W). Teplota stoupne(nemá cenu psát z kolika (48) na kolik, záleží na době (po 10s  a navíc tohle jsou hardwarové věci už). Větrák začne být slyšet. Stává se to na ojedinělích stránkách  například- tam se nic nehýbe. Například na youtube při přehrávání fullhd mám "jen" 19W. při scrollování na jiné stránce mám 11W. Takhle extrémní spotřebu beru daň za ≥5MPx LCD. Ale těch 53W je extrém, čím to může být?

PS: co může být to "Core 1"? je o 2-5W vyšší než package. Můj tip že to je spotřeba se započtením integrovaného FIVR,  Například Core 4 je tam taky a vždy má hodnotu "—". Program je HWMonitor. Nemá cenu diskutovat o tom, zda je tento způsob měření spotřeby přesný nebo kalibrovaný, protože 50 W se prostě pozná (viz větráky)
« Poslední změna: 10. 08. 2017, 23:38:04 od Petr Krčmář »

reklama


Kit

Re:při scrollování procesor žere 53W
« Odpověď #1 kdy: 10. 08. 2017, 22:10:20 »
Stačí jeden blbě napsaný skript v Javascriptu a je to. Schválně zkus některé z nich na té stránce zablokovat.

Davidk

Re:Při scrollování procesor žere 53 W
« Odpověď #2 kdy: 11. 08. 2017, 00:39:37 »
Hmmm popravde hrozne zajimave....

Dam par otazek...

Tyka se problem vsech stranek nebo jen nejakych vybranych?
Paklize vsech tak je to asi chyba safari.... paklize ne tak bude neco spatne na dane strance...

Pousiva dana strankq flash, javascript? Co se stane po zakazani flashe/javascriptu?

Lol Phirae

Re:Při scrollování procesor žere 53 W
« Odpověď #3 kdy: 11. 08. 2017, 03:28:48 »
Tak nescrolluj, woe!

 ;D :D :)  ;D :D :)  ;D :D :)  ;D :D :)  ;D :D :)  ;D :D :)  ;D :D :)

scroll

Re:Při scrollování procesor žere 53 W
« Odpověď #4 kdy: 11. 08. 2017, 06:16:13 »
Mám problém, ...

Jezis ten tro(t)ll co ma na znasilnenym macu se vsim problem je porad tady?   :o  ::)

Kup si merak! Pak pis neco o padesati odstinech wattů! Nebo radej nepis vubec nic, zahod ten vyrobek od applu nebo ho uved do tovarniho nastaveni a nekoho obdaruj, tvuj zivot se stane lepsim!


borekz

  • ***
  • 174
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Při scrollování procesor žere 53 W
« Odpověď #5 kdy: 11. 08. 2017, 07:02:52 »
To jsou ty freecoolinské responsibilní javaskriptové frameworky.

macík

Re:Při scrollování procesor žere 53 W
« Odpověď #6 kdy: 11. 08. 2017, 07:07:23 »
Scrollování obsahu není znásilňování. Flash je co v roce 2017. Safari takové rozšíření vůbec nemá. Při vypnutém javascriptu se nic nemění, spotřeba CPU je stále 40–55W , měřák netřeba, zkušené oko,mozek a ucho to pozná.
Také se to dá dost nepřesně odhadnout z poklesu napětí baterie : (snad ti z toho vzorečku nerupne cévka)
11.45V–10.65V=0.8V
0.8V.  ÷ 0.2Ω=4A
4A  × 11V= 44W což je rozdíl oproti spotřebě bez scrollování (což je tak 10W), ale tady hrají roli relativní čísla.

PS: Bohužel safari nemá možnost vypnout (plynulé)"animované scrollování" – měl to chrome i stará opera v nastavení/flags, že scrollování je , nevíte, jestli to jde nastavit i v safari? To bych chtěl asi moc... Stačí jen to že scrollování  má klávesovou zkratku FN na jednom konci klávesnice + šipku na druhém konci klávesnice.... asi si pomocí karabiner elements přidám další zkratku. Asi v Apple vyvíjeli klávesnici gorily, která mají 30cm [ruku od malíčku po palec].

Tuxik

  • *****
  • 1 473
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Při scrollování procesor žere 53 W
« Odpověď #7 kdy: 11. 08. 2017, 07:53:09 »
No ty hospodářské zvíře... ty seš fakt nepoučitelnej případ... jinej prohlížeč si snad nainstalovat umíš, ne?

JardaP .

  • *****
  • 8 751
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Při scrollování procesor žere 53 W
« Odpověď #8 kdy: 11. 08. 2017, 07:58:43 »
Tak nepouzivej Safari. Kdysi jsem to zkousel na Widlich a nemuzu rici, ze bych obdivem omdlel. Byl to browser, ktery sel uspesne nahradit jakymkoliv jinym browserem. Nebo snad se od te doby stal nejak naprosto uzasnym?

macík

Re:Při scrollování procesor žere 53 W
« Odpověď #9 kdy: 11. 08. 2017, 09:04:21 »
Hmm, chromium je mnohem lepší (ten používám normálně jinde, je dle mě nejrychlejší browser)
 problém se scrollováním nemá (ono se to občas i mírně trhalo když to mělo tu šílenou spotřebu) a spotřeba při scrollování je o 16W na obou stránkách testovaných
-netrpí inkontinencí, síťové požadavky blokované ublockem  neprojdou - na safari se mi stávalo, že i když jsem měl svinstva blokované, ale měl jsem otevřenou konzoli a díval jsem se na Resources nebo Network, tak bez okolků třeba po najetí na request na pocitadlo.cz se ukázal náhled nebo se zobrazil zdroják js souboru od nějakého ibillboard hnusu, ačkoli "do html" se nedostaly, mělo mě to napadnout když živě.cz mělo 2MB, na chrome má 700kB
-mnohem lepší výkon WebGL a nižší spotřeba při webgl (desítky wattů 40W-20W), 45->50 fps, záleží na případu

možnó zavřit, safari šmejda nebudu používat.

KROMĚ toho se mi safari asi 3x seknul (měl jsem jen otevřeny 4 okna a asi 80 tabů) systém hlásil nemožonost tvořit další procesy (i Termánl třeba při Cmd Tab forkpty error) , nové stránky hlásily chybu
V Safari chybějí důležité softwarové prostředky. Nainstalujte Safari znovu. jednou uplně zatuhl

Pako

Re:Při scrollování procesor žere 53 W
« Odpověď #10 kdy: 11. 08. 2017, 09:23:50 »
Furt jedeš na beta verzích systému a browseru?

macík

Re:Při scrollování procesor žere 53 W
« Odpověď #11 kdy: 11. 08. 2017, 09:39:12 »
To nevím. Jaké verze jsou teď beta? chrome mám stable. pokud vím, beta verze jsem nikdy neměl.

Lojza

  • ****
  • 326
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Při scrollování procesor žere 53 W
« Odpověď #12 kdy: 11. 08. 2017, 09:42:31 »
lze vyzkouset safari developer preview

Pako

Re:Při scrollování procesor žere 53 W
« Odpověď #13 kdy: 11. 08. 2017, 10:13:00 »
Psal jste jednou že máte macOS High Sierra, což je furt beta (pre release) - včetně Safari browseru.

 

reklama