U Asus RT-AC1200G+ nefunguje host síť

U Asus RT-AC1200G+ nefunguje host síť
« kdy: 10. 08. 2017, 15:17:20 »
Přestal mi fungovat starý Asus AP a koupil jsem nový, hlavně kvůli tomu, že umí vytvořit wifi síť pro hosty, kteří nebudou mít přístup do sítě v které je router připojený. U Asusu je to funkce Hostované sítě  - Přístup na Intranet - Zakázáno. Bohužel toto nastavení nefunguje. Nemáte někdo zkušenosti s tímhle routerem a nebo nemůžete doporučit nějaký, který tuto funkci má funkční?

Re:U Asus RT-AC1200G+ nefunguje host síť
« Odpověď #1 kdy: 11. 08. 2017, 07:08:42 »
1) máte aktuální firmware?
2) síť pro hosty se musí zapnout - to "zakázáno" by mělo být přímo tlačítko, kterým to povolíte (nezávisle v pásmu 2,4 a 5 Hz a nastavíte jméno sítě,zabezpečení a heslo)
3) pokud v síti používáte DNS nebo DHCP server na jiném zařízení (jiné adrese, než je router sám), síť pro hosty nebude fungovat

« Odpověď #2 kdy: 11. 08. 2017, 09:29:43 »
1) Samozřejmě mám.

2) Síť pro hosty je zapnutá (jinak bych se na ni nemohl přihlásit). Volba povolení intranetu je rozbalovací seznam:

3) Nepoužívám vlastní DHCP a sám router vlastní DNS server podle mého názoru nemá:

(obrázky jsou ilustrační)

Cek

« Odpověď #3 kdy: 11. 08. 2017, 09:40:36 »
A "toto nastaveni nefunguje" znamena, ze videj Tvoje zarizeni ve vnitrni siti? (vsechna, ne ten router).

DHCP prideluje do te Host site IP ze stejneho rozsahu, nebo ma vlastni nastaveni?

nobody(ten pravej)

« Odpověď #4 kdy: 12. 08. 2017, 00:15:30 »
[...] sám router vlastní DNS server podle mého názoru nemá[...]
btw: pro info/nezavisle na guest siti... : na obrazku mas zviraznene DNS poskytovatele pro WAN, tzn pro "privod internetu", ale do domaci site (=LAN) router uz DNS pousti sve vlastni, podivej se na to co stanice dostane za adresy, Branu/Gateway a DNS bude LAN IP routeru...