Hoši hoši... je něco jiného zabíjačka a něco jiného koupit půlku prasete. Na zabíjačku se musí vepř zabít, pověsit, pracně vyčistit, odkrvit, rozpárat, vyčistit střeva, uvařit kroupy a značnou část masa, aby se mohly ty střeva plnit, obírat česnek, všechen ten bordel okolo uklidit... Když někdo nedělá klobásy a jitrnice a koupí si půlku prasete, jen aby to naložil do nálevu a vyudil, popř. nechal svíčkovou a další kusy masa rovnou zamrazit, tak na to není potřeba celý den a 5 lidí! Toť k troubelínům typu Youda.
Další věc, nevím kolik kostí má prase, ale fyziologicky je podobné člověku a průměrný člověk má jen asi tak 3.5kg kostí. Pořekadlo "má něžké kosti" je tedy docela blbost, kosti moc neváží.
Jasně, že se už nevyplatí to prase chovat a starat se o něho, proto asi už nejsou tolik k vidění normální zabíjačky. Ale koupit si půlku prasete a ušetřit si tak celý řetězec Chovatel->Řezník->Tesco, to je ušetřena soupsta peněz.
A teď ta pointa, na kterou tady někdo pořád někdo nepřišel. 50% lidí bere míň než 21000,- hrubého. Chápete, jak je to maso a vůbec všechno drahé? A ty propočty, když si někdo koupí půlku vepře a udělá si to doma sám, jsou toho důkazem.
Jo a mimochodem, ten servisman bere 350,-/h čistého, daně neplatí. Je to potetovaný týpoš co tak tak dokončil učňák, no ale opravovat umí a tak bere víc než většina z nás.