Tady někdo tu pointu opravdu nechápe... udím každej rok minimálně jednou, většinou 2x (před vánocema a v lednu), ale rozhodně to není o tom, abych ušetřil, ale o tom, že mě to baví a rád vím, co jím. Dělám maso, slaninu, tři druhy klobásek, většinou do udírny přihodím sejra, ale s tou prací okolo, kdyby mě to nebavilo, tak se na to raději vykašlu a nakoupím kvalitu, klidně za 200-300 za kilo. Protože, ať počítám, jak počítám, prostě místo práce by se mi to fakt nevyplatilo. Co se týče ostatních činností, rád si udělám téměř cokoliv, mám celkem slušný vybavení na práci se dřevem, naposledy jsem dělal pro dceru postel, je to super relax, ale opět, že by se to vyplatilo... jen ta blbá postel mě se vším všudy přišla tak na 5k materiál (dřevo, lak, lepidla, kování) + další 3k nářadí, který jsem neměl, nebo už nebylo moc k použití + asi 10 hodin práce jen to vymyslet, namalovat, promyslet výrobní postup + dalších cca 10 hodin čistýho času na samotnou výrobu... sečteno podtrženo, kdybych měl uvažovat i cenu svého pracovního času, tak má dcerka postel dost přes 20k. A je hezká, masiv, takovou nekoupíš, ale na druhou stranu, bez roštu, bez matrace, bych měl za ty prachy 10 jiných z Ikei, na kterých by se vyspala úplně stejně. A kdybych to nechal udělat u solidního truhláře, bude mu to trvat třetinu času, materiál bude mít o něco levněji... počítám za půlku bych ji v pohodě měl. Takže jestli chceš po domácku řezničit, abys ušetřil, tak ti poradím - nežer maso a ušetříš ještě víc.