Kohana nebo Nette?

Andzy

Kohana nebo Nette?
« kdy: 27. 01. 2011, 22:11:45 »
Ahoj, plánuji u dalšího projektu nasadit nějaký PHP framework. Jaký doporučíte? Oba mají hroznou dokumentaci, ale já nechci moloch typu Zend nebo Symfony.

Andzy

Re: Kohana nebo Nette?
« Odpověď #1 kdy: 27. 01. 2011, 22:27:51 »
špatná sekce, můžete delete

iwtu

« Odpověď #2 kdy: 28. 01. 2011, 00:01:13 »
Na Nette si treba nechať zopár dní, prečíťať dokumentáciou a fórum. Veľmi aktívna komunita ľudí a vo fóre sa da nájsť, v prípade potreby aj opýtať všetko... Neviem, ako Kohan, ale Nette je Open Source, teda v prípade núdze môže človek číťať zdroják. Vcelku to urychľuje rutinnú prácu.

blizz

« Odpověď #3 kdy: 28. 01. 2011, 00:48:29 »
Grails

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #4 kdy: 28. 01. 2011, 00:51:30 »
Grails
Presne tak, je to idealni framework pro zacatecniky. Railsy jsou prece jen pro trochu vic pokrocile.

cosmo

« Odpověď #5 kdy: 28. 01. 2011, 11:18:55 »
Mozem doporucit code igniter. Vsetko krasne vyriesene, dobre zdokumentovane a mnoho video tutorialov. Dobre sa pracuje s views, ma podporu vsetkych databaz, pekne URL, logovanie a praca s nim je velmi jednoducha. Mozem poslat linky na nejake tutorialy, ale je ich na nete mnoho. Staci pouzit google :-)

Smokie

« Odpověď #6 kdy: 28. 01. 2011, 11:29:58 »
To je pravda, ze velkou slabinou Nette je prave dokumentacia. Pretoze pokial clovek po jej precitani este musi ist na forum a tam dohladavat ako to co precital vlastne pouzit (a v niektorych pripadoch aj kde pouzit), tak to nie je dobre. Ale az sa clovek prekuse zaciatkom a naberie prax, tak vie byt Nette velmi dobry framework

« Odpověď #7 kdy: 28. 01. 2011, 11:58:54 »
CodeIgniter nedoporučuju. Rozhodně v něm není "všechno krásně vyřešené". Např. mít na stránce 2 formuláře je trochu problém (i když řešitelný). Asi to tady nebudu dopodrobna rozebírat, souvisí to s tím, jak jsou tam řešené chybové hlášky. Taky pěkné URL nefungují samy, je potřeba si na ně udělat .htaccess; výchozí stav, kdy CI cpe na konec URL /index, nepovažuju az pěkný. Způsob, jakým je celá aplikace v CI strukturovaná, se mi nelíbí, nutí to člověka používat singletony. CI je použitelný framework, neříkám že ne, ale kdybych si měl vybrat, určitě bych si ho nevybral. To radši čisté PHP.

cosmo

« Odpověď #8 kdy: 28. 01. 2011, 12:26:30 »
Urcite, code igniter nie je dokonaly, urcite ma svoje chyby. Na pekne URL bez index.php je naozaj potrebny htacces. Toto ovsem nepovazujem za prekazku. Pre moje potreby postacoval a okrem modifikacie nastaveni som nemusel prakticky nijako upravovat vlastny kod frameworku.
Nette je dobry framework ale od jeho pouzitia ma odpradilo prave to, ze som studoval dokumentaciu, pozeral fora a celkovy cas na malu demo webovu aplikaciu bol omnoho dlhsi ako pri code igniter frameworku. Skratka code igniter sa mi pacil pre jeho jednoduchost a hlavne pre to, ze sa mi zdal zo vsetkych beznych frameworkov najintuitivnejsi. Samozrejme, urcite su miesta, kde sa jeho pouzitie neoplati, ale rozhodne by som pre niektore male projekty nepisal vlastne riesenie ale pouzil by som prave code igniter. Berte to prosim ako nazor, nie ako vseobecnu pravdu :-)
Samozrejme autor dotazu by si mal zvolit framework podla svojho uvazenia, podla poziadaviek a podla rozsahu projektu. Neexistuje univerzalna odpoved, ktory framework je najlepsi. Kazdy ma svoje pre a proti, zavisi od preferencii programatora, ktory ho bude pouzivat a od poziadaviek na projekt.

« Odpověď #9 kdy: 28. 01. 2011, 17:30:45 »
Používám Nette, za nic jiného nevyměním. S dokumentací jsem problém nikdy neměl.

Jozko

« Odpověď #10 kdy: 28. 01. 2011, 21:18:41 »
Veľmi pekný prehľad najpoužívanješích PHP frameworkov je tu:
http://www.phpframeworks.com/

Andzy

« Odpověď #11 kdy: 28. 01. 2011, 22:39:29 »
U grails si nejsem moc jistý - přece jenom jiný jazyk a drahý hosting....Možná dám spíš šanci Symfony...Každopádně sem s dalšími tipy nebo zkušenosti - rád se nechám ukecat do Grails.

Markoniuss

• *
  • 19
  • IT Systémový administrátor
    • Zobrazit profil
    • Markoniuss
« Odpověď #12 kdy: 29. 01. 2011, 01:15:16 »
U grails si nejsem moc jistý - přece jenom jiný jazyk a drahý hosting....Možná dám spíš šanci Symfony...Každopádně sem s dalšími tipy nebo zkušenosti - rád se nechám ukecat do Grails.

Já se teď učím Symfony a můžu říci, že sice má pár nevýhod (je to moloch, doporučeně na vlastním VPS), ale dokumentace je prostě vynikající! Člověk, když se chce naučit novou technologii, by asi měl zvolit tu nejlepší a u PHP je Symfony hodně dobrá volba. Hlavně se mi líbí admin generator :)

Developer

« Odpověď #13 kdy: 29. 01. 2011, 12:27:52 »

Markoniuss

• *
  • 19
  • IT Systémový administrátor
    • Zobrazit profil
    • Markoniuss
« Odpověď #14 kdy: 29. 01. 2011, 15:58:43 »