Pracovní zkušenosti MSD IT/CA/DHL

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
Pracovní zkušenosti MSD IT/CA/DHL
« kdy: 03. 08. 2017, 10:13:56 »
Jaké máte pracovní zkušenosti s MSD IT nebo CA případně DHL?

Slyšel jsem třeba, že v MSD je agile, a proto není možná flexibilní pracovní doba či home office, co je na tom pravdy?

.

Re:Pracovní zkušenosti MSD IT/CA/DHL
« Odpověď #1 kdy: 03. 08. 2017, 11:05:28 »
Slyšel jsem třeba, že v MSD je agile, a proto není možná flexibilní pracovní doba či home office, co je na tom pravdy?
Zdůvodňovat nemožnost flexibilní pracovní doby nebo home office agilním přístupem, co už ty korporáty nevymyslí... :D

Lenoch

« Odpověď #2 kdy: 03. 08. 2017, 11:17:08 »
V CA jsem byl na pohovoru, po čtvrtém kole jsem to vzdal, navíc se to tahlo, trvalo to měsíc a já kvůli tomu přišel o jinou nabídku, dodnes toho lituji. Prostředí celkem hezké, podle toho co mi říkali tak jsou hodně orientovani na výkon, doslova řekli ze ze mě vymacknou maximum (to mě až vyděsilo). US firma, pocitej s voláním pozdě odpoledne. Plat ale bude asi solidní, 70+ u seniora žádný problém.

Jinak obecně firmy bez Home Office už vůbec neberu, byt každý pátek v praci do pěti a pak jet ještě přes hodinu domu, ne děkuji. To raději budu 2x týdne makat z domu a vzdam se nějakých chechtaku, všechno není jen o prachach, žít život v důchode není dobrý plán.

qwertz

« Odpověď #3 kdy: 03. 08. 2017, 12:18:29 »
Do MSD mě jedno dobu neodbytně naháněli headhunteři. Odmítl jsem, protože Praha a upřímně, když se podíváte jako ten jejich šéf na jednom propagačním korporátním videu blábolí něco o tom, jak je openspace super žádané uspořádání mezi mladými a oni jako firma se tomu musí přizpůsobit, přejede vás úplně chuť.

https://www.youtube.com/watch?v=bE-e5T91BCo  (kolem 3:55)

Opravdu chcete pracovat jako sardinkav tomhle barvičkovatém openspace?  ;D

Petr

« Odpověď #4 kdy: 03. 08. 2017, 13:02:42 »
Do MSD mě jedno dobu neodbytně naháněli headhunteři. Odmítl jsem, protože Praha a upřímně, když se podíváte jako ten jejich šéf na jednom propagačním korporátním videu blábolí něco o tom, jak je openspace super žádané uspořádání mezi mladými a oni jako firma se tomu musí přizpůsobit, přejede vás úplně chuť.

https://www.youtube.com/watch?v=bE-e5T91BCo  (kolem 3:55)

Opravdu chcete pracovat jako sardinkav tomhle barvičkovatém openspace?  ;D

No tragédie. V principu firmy a zejména korporáty tyhlety sardinkové Open Space budují ze stejného důvodu jako měl Baťa ten prosklený výtah: Nedůvěřují zaměstnancům. Když jsou všichni nacpaní za sklem stačí projít okolo a máš přehled, co kdo dělá. Do minuty si taky můžeš zaměstnance vzít na kobereček nebo ho přemluvit na přesčas. Navíc zaměstnanci se v tomto prostředí přirozeně kontrolují mezi sebou. Firma co dovolí malé kanceláře třeba po čtyřech lidech nebo ještě lépe alespoň částečný home office má absolutně jiný náhled na zaměstnance a zejména důvěru v ně, nebo je taky zoufalá z nedostatku pracovních sil a sahá k maximu aby někoho získala.

No tragédie. V principu firmy a zejména korporáty tyhlety sardinkové Open Space budují ze stejného důvodu jako měl Baťa ten prosklený výtah: Nedůvěřují zaměstnancům. Když jsou všichni nacpaní za sklem stačí projít okolo a máš přehled, co kdo dělá. Do minuty si taky můžeš zaměstnance vzít na kobereček nebo ho přemluvit na přesčas. Navíc zaměstnanci se v tomto prostředí přirozeně kontrolují mezi sebou. Firma co dovolí malé kanceláře třeba po čtyřech lidech nebo ještě lépe alespoň částečný home office má absolutně jiný náhled na zaměstnance a zejména důvěru v ně, nebo je taky zoufalá z nedostatku pracovních sil a sahá k maximu aby někoho získala.

oltec

« Odpověď #5 kdy: 03. 08. 2017, 17:34:27 »
delam v agilni firme a s home office nemam problem, u viz. vyse uvedenych firem to je jen vymluva..

JardaH

« Odpověď #6 kdy: 03. 08. 2017, 22:51:09 »

Moje zkušenosti s open-space pochází z firmy HP, Vyskočilova, Praha, oddělení IT podpory.

Není pravda, že by se zvyšovala produktivita a "zaměstnanci se v tomto prostředí přirozeně kontrolují mezi sebou".

1. Většinou bylo jedno co kdo na PC dělal, někdo koukal na filmy, byl tam jeden děda, co furt smažil pasians ve Widlích. Občas se předem ohlásila kontrola nějakých papalášů a oznámilo se předem, aby si nikdo "nezpříjemňoval" pracovní dobu. Byly tam i experti, co si nasadili sluchátka, ale zapomněli zastrčit konektor do PC, takže si pak film přehrávali na reprácích a ještě s pocitem, že sluchátka nějak špatně hrajou, zvyšovali volume. Rozhodně jsem si nevšiml, že by si někdo na někoho sledoval a pak si stěžoval, protože nikdo neměl svědomí tak čisté, aby mohl hodit kamenem.

2. Diskuzní kroužky. Někdo nadhodí téma, následně se otočí třetina židlí a začne běžet disputace na nejrůznější témata z oblasti politiky, sportu, konzumních zkušeností, atd.

3. Hluk v pozadí. Nejenom vybavování,  ale třeba když kolega někomu telefonuje a zvedne hlas, tak všichni zpozorněli a čekali co bude, bylo tam pár méně splachovacích kolegů, někteří se dokázali docela nasrat. Sice můžete s mobilem zalézt někam do kóje, ale když máte na stole pevnou linku, tak se do kóje leze dost blbě.

Osobně mi je open-space celkem ukradený, ale je to něco, co v praxi nefunguje tak, jak si kravaťáci představují.

« Odpověď #7 kdy: 04. 08. 2017, 18:07:59 »
Openspace je fakt příšernost, možná pro lidi co nepotřebují přemýšlet to může fungovat. Nicméně sám u sebe beru, že prostě potřebuju ticho a klid.
Jakmile mi do myšlenek někdo žvaní - výkon se propadá na bod mrazu.

Pseudo manažeři s kravatama, ale mají pocit, že ta blbost funguje.
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

qwertz

« Odpověď #8 kdy: 04. 08. 2017, 18:40:39 »
No v kolébce tohoto nesmyslu v USA už z tvrdých dat přišli na to že nefunguje, a postupně to mizí.

Trident

« Odpověď #9 kdy: 05. 08. 2017, 15:26:32 »
V CA jsem byl na pohovoru, po čtvrtém kole jsem to vzdal, navíc se to tahlo, trvalo to měsíc a já kvůli tomu přišel o jinou nabídku, dodnes toho lituji. Prostředí celkem hezké, podle toho co mi říkali tak jsou hodně orientovani na výkon, doslova řekli ze ze mě vymacknou maximum (to mě až vyděsilo). US firma, pocitej s voláním pozdě odpoledne. Plat ale bude asi solidní, 70+ u seniora žádný problém.

Jinak obecně firmy bez Home Office už vůbec neberu, byt každý pátek v praci do pěti a pak jet ještě přes hodinu domu, ne děkuji. To raději budu 2x týdne makat z domu a vzdam se nějakých chechtaku, všechno není jen o prachach, žít život v důchode není dobrý plán.
70+ neni solidni plat u seniora u firmy ktera te vymackava. U intenzivni prace ocekavam plat 120-150kkc. Pripadne ano o malo  nizsi, ale 80% homeworking.
70+ to taky muze byt 75. Nabidky pod osobne 90 neberu a pod 80 neni sance ze sezeneme nekoho slusnejsiho. Mozna clovek co dela v jave a je ze zapadle vesnice mezi Slovenskem a Ukrajinou... Vzhledem k tomu ze poslednich 5-7 let se zvedly zdanene naklady na bydleni o 30%, je toto nutne zduraznit v platu. Znova opakuji. Pokud skladnik bere 22-25 a vedouci prodejny ma 40-50, nemuzes mit takovou almuznu.

Jerry

« Odpověď #10 kdy: 05. 08. 2017, 16:00:34 »
já sem dělal programátora a sem tam i testera v open space a je to tragédie. Ten tester jako "manuální práce" je v pohodě ale programování a analytika když kolem vás chodí lidi, baví se, bouchaj dveře, zvoní telefony, sem tam si někdo prdne nebo příde ráno s hustou kolínskou, vaří si kafe, má chřiku, angínu včera byl na tahu... tak to fakt je peklo. pokud se má opravdu něco dělat a je to obtížná úloha tak je nejelpší větší klimatizovanej prostor dobře osvětlenej tlumeným dením světlem s kobercem a pohovkou :) a spousta místa na papíry, víc monitorů, víc židlí, protože přemejšlet v sedě s otevřenejma očima je blbost :)) zajímalo by mě jestli v těch firmách CA, MSD, HDL apod. sou ty manažeři taky bejvalí programátoři :) nebo prostě to byly "teplý" místečka ze známosti, který tam jenom seděj a buzerujou. Jako přímýho nadřízenýho v jedný německý IT firmě sem měl chvíli chlapa co měl výuční list ze zemědělskýho učňáku..... byl příbusnej s majitelama, dostal firemní Superb (max.výbava) a chodil pořád v obleku :)