Dělám teď linux admina, a úplně mi nevyhovuje život v Praze, delší dobu uvažuji o změně za menší město - Příbram, Plzeň, Hradec Králové, Liberec atd... a docházení do coworking centra. Je to i kvůli tomu, že nesnáším docela dost panelák, ve kterém bydlím, a preferoval bych alespoň řadový rodinný domek, případně třeba 2-3 podlažní zástavbu.
Problém, na který teď narážím je ten, že musím poměrně často (1-2 roky) měnit zaměstnání. Ty vztahy v práci prostě vyprchávají a dlouhodobě často nefungují, nebo mě alespoň nedávají smysl, a mě nebaví neustále měnit pracovní prostředí.
Stále uvažuji, co se naučit dělat na IČO. Upřímně řečeno dělat linux admina mi moc smysl nedává, vím že se tím pár lidí živí, ale je to totální minimum. Chtěl bych spíše programovat, nějaké vlohy a menší setkání s programováním mám, jen uvažuji v čem.
Co si myslíte, že je nejlepší jazyk na volnou nohu. Já, čím dál více se kolem sebe dívám, tak mi tak nějak největší logiku dává Javascript a React.JS, co se týká poměru peníze/práce/složitost. PHP mi nedává moc finanční smysl, a Java mi zase nedává moc smysl dělat jí na IČO pro více firem...