Doporučte VPS s podporou vlastního OS

Ondrej

Re:Doporučte VPS s podporou vlastního OS
« Odpověď #15 kdy: 01. 08. 2017, 09:55:33 »
Tiez by ma zaujimali tie referencie.
Slobodne som sa rozhodol byt clenom a nemam problem davat peniaze niekomu inemu, ked sa mi to nebude pacit alebo nebudem spokojny. Vyberal som mediz roznymi alternativami a VPSFree mi vyslo najlepsie.

RE:

« Odpověď #16 kdy: 01. 08. 2017, 10:15:36 »
Diky za info.. k dotazum:
1. SSD nepotrebuji, jakmile mi VM nabehne bezi cela z pameti a CPU
2. Moje VM ma vlastni kernel, jedna se o Cisco IOS

Jeste jsem zapomel napsat, ze potrebuji ke kazdemu jednu public IP, ale koukam to neni problem.

Dotaz nekdo zminoval ze VPS neni cloud, tak to mi teda vysvetlete? Podle me ESXi na cizym serveru v internetu je pro me Cloud, co jineho by to bylo?

RE:

« Odpověď #17 kdy: 01. 08. 2017, 10:18:39 »
Jeste doplnim, trochu mi vadi jak mi treba VPSFree cpe rovnou 8 CORE a 120Gb HDD. Moje VM staci 1 core a 8Gb HDD, nechci platit za vic. (Proc bych mel). Konektivita me take moc netrapi staci 1Mbps.

daemon

« Odpověď #18 kdy: 01. 08. 2017, 10:20:34 »
Dotaz nekdo zminoval ze VPS neni cloud, tak to mi teda vysvetlete? Podle me ESXi na cizym serveru v internetu je pro me Cloud, co jineho by to bylo?

Cloud je jenom buzzword...

Homeatcloud

« Odpověď #19 kdy: 01. 08. 2017, 10:37:47 »
Zdravím!
Cloud není buzzword. Cloud je když služba splňuje definici cloudu, tj. zvláštěpak je škálovatelná, má API a/nebo webové rozhraní, je měřená a placená dle spotřeby. Přesně tak jsme ho u nás postavili https://www.homeatcloud.cz/cloud. Jo, a mimochodem umožňuje nahrát vlastní image do služby OpenStack Glance.

O čem na stránkách nepíšeme je, že pokud máte image pro KVM, který běží na OpenStacku, tak Vám ho klidně umožníme spustit i ve službě VPS, která sice není cloud dle definice, ale je o něco levnější.

RE:

« Odpověď #20 kdy: 01. 08. 2017, 11:12:37 »
Zdravím!
Cloud není buzzword. Cloud je když služba splňuje definici cloudu, tj. zvláštěpak je škálovatelná, má API a/nebo webové rozhraní, je měřená a placená dle spotřeby. Přesně tak jsme ho u nás postavili https://www.homeatcloud.cz/cloud. Jo, a mimochodem umožňuje nahrát vlastní image do služby OpenStack Glance.

O čem na stránkách nepíšeme je, že pokud máte image pro KVM, který běží na OpenStacku, tak Vám ho klidně umožníme spustit i ve službě VPS, která sice není cloud dle definice, ale je o něco levnější.
Ona existuje virtualizace, ktera toto nesplnuje?

« Odpověď #21 kdy: 01. 08. 2017, 12:10:11 »
Mňo, reference, které mám já, jsou naprosto odlišné.
Ale chápu, že členové, kteří do toho sypou prašule pravidelně, asi těžko začnou otáčet, ostatně by zpochybnili své vlastní rozhodnutí.
Byly doby kdy to tam docela padalo kvuli ZFS, ale posledni (odhadem) dva roky jsem nezazil zadny problem. Ta sluzba je nejak postavena (technicky - OpenVZ) a to je jeji vyhoda i cejch najednou.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Homeatcloud

« Odpověď #22 kdy: 01. 08. 2017, 12:16:03 »
@RE:
To není o virtualizaci, ale spíš o obchodním modelu služby. Všimněte si, že my jsme nasadili obojí, jak jednotlivé předplacené VPS, tak škálovatelný cloud, který je placený pay-as-you-go. Ale virtualizaci mají oba stejnou. Jen u VPS je člověk uchráněn před složitostí OpenStacku. Mimochodem, pro zájemce, nedávno jsem psal návod pro uživatele, kteří by si chtěli OpenStack vyzkoušet: https://blog.homeatcloud.cz/navody/prvni-kroky-ve-verejnem-cloudu-home-at-cloud/

Jarek

« Odpověď #23 kdy: 01. 08. 2017, 13:02:35 »
Ve vpsFree dostaneš parametry a ty si můžeš libovolně nasekat mezi své VPS. Takže můžeš mít jednu velkou nebo třeba tři menší. Jak chceš.

Sten

« Odpověď #24 kdy: 01. 08. 2017, 13:15:24 »
Mňo, reference, které mám já, jsou naprosto odlišné.
Ale chápu, že členové, kteří do toho sypou prašule pravidelně, asi těžko začnou otáčet, ostatně by zpochybnili své vlastní rozhodnutí.

A jsou ty reference ohledně OpenVZ, které je problematické, nebo KVM?

« Odpověď #25 kdy: 01. 08. 2017, 13:30:02 »
Cloud je cluster, který sám škáluje. To znamená, že vám aplikace běží třeba na 10 strojích, a když se zvýší zátěž, tak se spustí na dalších uzlech – a to ne tak, že to nakliká administrátor, ale provede to automaticky software. A když zátěž zase opadne, přesune se provoz na menší počet uzlů a zbylé se zastaví.

Provozovatel VPS k němu může poskytovat API pro vytváření a mazání serverů, to ale pořád ještě není cloud. Cloud z toho můžete udělat vy, když toho API využijete a budete jednotlivé uzly startovat a vypínat podle potřeby. Pak to ale stejně nebude VPS v cloudu, ale cloud postavený nad VPS.

Moje VM ma vlastni kernel, jedna se o Cisco IOS
V tom případě si musíte dávat pozor na to, co která služba nabízí, protože vy potřebujete plnou virtualizaci. Ta je náročnější na prostředky a samozřejmě dražší. Poskytovatelé (hlavně levných) VPS se tím moc nechlubí, jakou technologii používají.

Třeba VPS od OVH tedy použít nemůžete, můžete ale od nich použít Kimsufi, což jsou fyzické servery, které jsou ale cenově srovnatelné s VPS.

Milfaus

« Odpověď #26 kdy: 01. 08. 2017, 14:02:33 »

Já sám o nich už před lety uvažoval, když jsem hledal něco za http://www.xenzone.cz/ jenže mě velice rychle odradili, možná bych ještě někde vyhrabal ty e-maily. Znovu jsem o nich uvažoval asi před rokem a když jsem se podíval na jejich smluvní podmínky, odradili mě znovu. Relativně ne moc staré reference od známého, který se tam s nimi nějak pohádal a rozešli se celkem ve zlém, alespoň tak mi to říkal.
Ale nikoho tu nechci hanit, kdo nic nedělá, nic nezkazí.... ti ostatní vždy něco ano.

« Odpověď #27 kdy: 01. 08. 2017, 14:17:43 »

Já sám o nich už před lety uvažoval, když jsem hledal něco za http://www.xenzone.cz/ jenže mě velice rychle odradili, možná bych ještě někde vyhrabal ty e-maily. Znovu jsem o nich uvažoval asi před rokem a když jsem se podíval na jejich smluvní podmínky, odradili mě znovu. Relativně ne moc staré reference od známého, který se tam s nimi nějak pohádal a rozešli se celkem ve zlém, alespoň tak mi to říkal.
Ale nikoho tu nechci hanit, kdo nic nedělá, nic nezkazí.... ti ostatní vždy něco ano.

No jo, ale to byste musel říct, co tam ten známý dělal a proč se pohádali atd. Takhle to vážně nemá žádnou vypovídací hodnotu... Rozhodně není VPSfree vhodný na všechno a jedině dobře, pokud si člověk přečte podmínky a pak se rozhodne, jestli mu to vyhovuje nebo ne. Tím se může předejít pozdějšímu rozčarování.

Mě obecně u poskytovatelů VPS nejvíc vadilo, že buď zatloukali nebo se čekalo týden dva na odpověď nebo podpora mlžila nebo chtěli příplatky za každou pitomost (nesmyslně nizko nastavené limity na všechno) anebo nebyla možná technická debata. Někde si zase chtěli účtovat každý e-mail vyměněný s podporou atd. atd. Prostě takové ty drobné klacky pod nohy, které člověka nakonec odradí a kdy se cití, že je příliš malá ryba na to aby mohl vůbec něco chtít. Samostatnou kapitolou jsou administrační rozhraní pro správu VPS, která vyžadují vyšší esoterní smysl aby pochopil. jak přidat alias pro virtuál nebo záznam do DNS apod (to šlo o managed servery). Prostě spousta zbytečné zábavy navíc, kterou by si mohl člověk odpustit.

Momentálně využívám hlavně OVH, VPSFree a Forpsi. Ale je to vše off-topic, protože nikde neprovozuju vlastní jádro. Tímto se omlouvám :-)

kk

« Odpověď #28 kdy: 01. 08. 2017, 18:27:16 »
ahoj, mam vybornou zkusenost s vultr.com. vyuzivam od nich vps server za 5 dolaru mesicne a vybral jsem si umisteni frankfurt. server ma ssd disk a v pohode zvlada nginx+5 sranda webu na wordpresu (darktime.cz histerky.cz trenerjinak.cz archrulez.org) zkousel jsem na nem vsechno vcetne vpn, streamovani videa, web dav serveru a jine a nikdy nebyl nejmensi problem. uzivatelske rozhrani je prehledne.
tzn za mne doporucuji;)

naopak negativni zkusenost mam s vpsfree. kdyz sem tam chtel rozjet to streamovani videa tak mne bracha (ktery tam ma zrizeny ucet) radsi rovnou rekl atto vypnu , protoze to pry zere hodne cpu a po chvili by si pry urcite nekdo ztezoval.. nevim na co takova vps vubec je.

« Odpověď #29 kdy: 01. 08. 2017, 18:40:07 »
ahoj, mam vybornou zkusenost s vultr.com. vyuzivam od nich vps server za 5 dolaru mesicne a vybral jsem si umisteni frankfurt. server ma ssd disk a v pohode zvlada nginx+5 sranda webu na wordpresu (darktime.cz histerky.cz trenerjinak.cz archrulez.org) zkousel jsem na nem vsechno vcetne vpn, streamovani videa, web dav serveru a jine a nikdy nebyl nejmensi problem. uzivatelske rozhrani je prehledne.
tzn za mne doporucuji;)

naopak negativni zkusenost mam s vpsfree. kdyz sem tam chtel rozjet to streamovani videa tak mne bracha (ktery tam ma zrizeny ucet) radsi rovnou rekl atto vypnu , protoze to pry zere hodne cpu a po chvili by si pry urcite nekdo ztezoval.. nevim na co takova vps vubec je.

Tak to je chyba, že jste to řešil s bráchou a ne s vpsfree. Jste tam člen, nikoli zákazníkem, takže se očekává, že budete komunikovat. Pokud se vám do toho nechce, není to pro Vás.