Doporučte VPS s podporou vlastního OS

RE:

Doporučte VPS s podporou vlastního OS
« kdy: 31. 07. 2017, 11:42:29 »
Ahoj,

Doporucte mi cloud, kde me nechaji nainstalovat si vlastni OS (linux 2.6-64bit). VM potrebuje 3Gb ram a jedno CPU. Budu potrebovat 3 az 10. Cena je druhe kriterium.

RE
« Poslední změna: 31. 07. 2017, 12:39:49 od Petr Krčmář »

Tomas2

• 310
    • Zobrazit profil
Re:Doporucte VPS s podporou vlastniho OS
« Odpověď #1 kdy: 31. 07. 2017, 12:02:18 »
wedos, digitalocean, vultr a spousty dalších, tam všude provozuji/jsem provozoval vlastní linux.

Sten

Re:Doporucte VPS s podporou vlastniho OS
« Odpověď #2 kdy: 31. 07. 2017, 12:31:38 »
wedos, digitalocean, vultr a spousty dalších, tam všude provozuji/jsem provozoval vlastní linux.

Digital Ocean už instalaci z vlastního média poměrně dlouho neumožňuje. Vultr můžu také doporučit. V ČR VPSFree.

Milfaus

Re:Doporučte VPS s podporou vlastního OS
« Odpověď #3 kdy: 31. 07. 2017, 12:51:01 »
VPSFree kapku zaspali dobu ne :-D

300 Mbit konektivita, Rychlost je limitována pro každý VPS, celkový měsíční objem dat je 3 TB.

A tohle je taky vtipné:
když bude tvoje VPS terčem DDoS útoku vice než dvakrát, můžeš být vyloučen
To jako že si běžně určujeme, jestli na nás bude někdo střílet nebo ne :-D

Nebo třeba:
Pokud ovšem VPS vytěžuje přidělená jádra více než jeden den, nebo pokud je fyzický stroj hodně vytížen, dostanou nejaktivnější VPS omezení jen na dvě jádra. Po vyřešení problémů vrátíme nastavení zpět.

Tak člověk si VPS pořizuje právě proto, aby se ta jádra občas vytížila a provozovatel by měl pomocí vhodných vah nastavit to, aby to jeden jouda nezabil všem. Tohle je ovšem tak vágně napsané...

Fakticky by mi pak třeba vadilo to, že tam není žádná SSD storage.
12GB SSD storage a 80 GB na normálním disku by bylo o dost lepší a za ty prašule, tj. 300 měsíčně, člověk čeká opravdu víc.

A je tam víc vtipnejch hlášek ;D

Ondro

« Odpověď #4 kdy: 31. 07. 2017, 13:46:27 »
VPSFree nieje vhodny na vsetk ucely. Je to alternativa. Ak nechces, neber. Tebou vybrane veci su vytrhnute z kontetu. Kazde jedno obmedzenie aj vysveluju preco ho zaviedli. Ak dobre pametam, tak pouzivaju ZFS s SSD ako cache. VPS nieje len o cislach.

Osobne som spokojny. Co je pre mna plus u VPSFree je informovanie o probleme/ o odstavke. Som informovany a to je pre mna dost podstatne. U ziadneho komercenho poskytovatela to tak dobre nefungovalo.

Tomas2

• 310
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 31. 07. 2017, 13:47:40 »
sten: opravdu, digitalocean již nové iso neumožňuje nahrát, běží mi tam už 2 roky několik mašin, očividně jim moc nevadí, vultr i wedos to pořád umožňují, aspoň to.

Milfaus: VPSFree je trochu jiný typ služby, tam nejsi zákazník ale člen spolku, máš stejná práva jako všichni ostatní. Prakticky jsem se omezením nesetkal a to občas opravdu stroj vytížím hodně, podobně se chová velká část hostingů, málokdo ti nabídne vyhrazené zdroje, vše je sdílené a jen o tom v podmínkách mlčí a pak tě odstřihnou, zdravím tímhle wedos.

Vykook

• 135
    • Zobrazit profil
    • homepage
« Odpověď #6 kdy: 31. 07. 2017, 14:15:28 »
Já mám VPS u https://virt.io a zatím spokojenost. Byl jeden problém s umírajícím nodem, ale komunikace ohledně toho ukázková a pak i sleva byla. Cena mi přijde ok. Jinak maj předpřipravenej výběr OS, ale dá se s nima domluvit a iso přidají.

Jarek

« Odpověď #7 kdy: 31. 07. 2017, 14:37:46 »
Jsem taky u vpsFree.cz a jsem spokojený. Vystřídal jsem hromadu hostingů a buď byly nevýkonné nebo měly divné podmínky nebo nekomunikovaly. Nelíbilo se jim, tak tě odstřihli. Tohle ve vpsFree není, všechno je otevřené a veřejné, nikdo nikoho nešikanuje. Potkal jsem přetížený node jen jednou, stačilo napsat mail a za chvíli to bylo vyřízené. Taky občas nárazově využiju víc výkonu, ale nikdy s tím nebyl problém.

Mají tam připravené šablony s distribucemi, ale do KVM si můžeš sám dát cokoliv.

« Odpověď #8 kdy: 31. 07. 2017, 15:09:29 »
Čemu říkáte „vlastní OS“? Stačí vlastní distribuce, nebo i vlastní kernel? A pokud stačí vlastní distribuce (bez kernelu), potřebujete plný přístup k disku (možnost vytvářet vlastní partition), nebo vám stačí, když dostanete přidělený nějaký oddíl? Různé virtualizační techniky se v tomhle liší. Pokud si vystačíte s tou poslední variantou a pouze potřebujete, abyste  mohl mít vlastní userspace, stačí vám libovolný poskytovatel VPS, který poskytuje nějaký rescue mód (nabootujete do nějaké ořezané varianty linuxové distribuce a z ní prostě přepíšete soubory na kořenovém filesystému čím budete chtít).

Jo a předpokládám, že myslíte VPS, jak je uvedené v nadpisu – s cloudem to nemá nic společného.

Jenda

« Odpověď #9 kdy: 01. 08. 2017, 00:16:54 »
sten: opravdu, digitalocean již nové iso neumožňuje nahrát
A on snad nejde Linux 50 jinými způsoby než nahráním nějakého ISO?

Ještě tady nezaznělo OVH: https://www.ovh.cz/vps/vps-ssd.xml

Tomas2

• 310
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 01. 08. 2017, 01:14:16 »
jenda: samozřejmě, kernel/userspace lze vyměnit u i naistalovaného vps, ale nepodpora znamená, že mohou být s něčím problémy, na DO mi běží ještě 6 instancí custom kernelu a nenarazil jsem na jediné issue

U OVH je problém, že je potřeba jeho upravený kernel a co vím z loňska, podporovali pouze 2.6. Máte někdo přesnější nebo aktuální informace? Docela by mě zajímal aktuální stav.

Jenda

« Odpověď #11 kdy: 01. 08. 2017, 01:31:29 »
U OVH je problém, že je potřeba jeho upravený kernel a co vím z loňska, podporovali pouze 2.6. Máte někdo přesnější nebo aktuální informace? Docela by mě zajímal aktuální stav.
S jejich KVM zkušenost nemám, ale nevím, proč by tam měl být upravený kernel. Nepleteš si to s OpenVZ, které taky prodávají? Tam ale kernel vůbec neinstaluješ, jejich hypervizor spustí přímo tvůj init.

« Odpověď #12 kdy: 01. 08. 2017, 01:39:13 »
VPSFree kapku zaspali dobu ne :-D

(...)

A je tam víc vtipnejch hlášek ;D

Nikoli, VPSFree dobu předběhli - zatímco ti ostatní zaspali. Mám tam několik VM a je to i za tu cenu velmi dobré. Otevřená a velmi rychlá komunikace, dobrý výkon (7 jader 2.3GHz, 4GB RAM, 120GB disk), parádní informovanost co se na které mašině děje, můžete si tam udělat uvnitř vlastní virtuálky, máte k dispozici dobře dokumentované API pro správu VM, můžete si udělat testovací VM s životností jeden měsíc aniž byste musel připlácet (po domluvě lze i prodloužit) atd atd.  Podle mého to je celkově komunitní projekt na vysoké úrovni. Něco jako „ajťáci sobě“ nebo „od ajťáků pro ajťáky“ :-) Podívejte se na jejich přednášky, udělejte si celkový obrázek a pak suďte. A ano - je to sdružení, jste člen a můžete se také podílet. A ty potenciálně restriktivní body tam jsou z dobře argumentovaných důvodů, aby šlo zasáhnout v případě nouze. Ale osobně jsem to nikdy nezažil.

Milfaus

« Odpověď #13 kdy: 01. 08. 2017, 03:00:14 »

Mňo, reference, které mám já, jsou naprosto odlišné.
Ale chápu, že členové, kteří do toho sypou prašule pravidelně, asi těžko začnou otáčet, ostatně by zpochybnili své vlastní rozhodnutí.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 01. 08. 2017, 07:13:41 »
Mňo, reference, které mám já, jsou naprosto odlišné.
Ale chápu, že členové, kteří do toho sypou prašule pravidelně, asi těžko začnou otáčet, ostatně by zpochybnili své vlastní rozhodnutí.
S VPSFree nemám nic společnýho, ale jen pro informaci, jaké jsou ty reference? Takhle to, bez urážky, vypadá, že jedna paní povídala. Máš nějakou zkušenost, něco konkrétního?