Synology - Nastavení práv podle ACL

Synology - Nastavení práv podle ACL
« kdy: 28. 07. 2017, 00:03:32 »
Zdravím,

nevím jestli to vůbec jde, ale mám v Synology zapnutou správu souborů a složek pomocí ACL a potřeboval bych, aby do složky X měl uživatel A plný přístup, uživatel B pro soubory a adresáře které vytvořil uživatel A pouze možnost čtení, otevření, editace a uložení, ale soubory které v této složce vytvoří uživatel B mohl tento uživatel B i mazat. První část jsem si nastavil, ale ta druhá s možnosti mázání vlastních souboru mi nastavit nejde.

Re:Synology - Nastavení práv podle ACL
« Odpověď #1 kdy: 28. 07. 2017, 11:14:27 »
Možná tohle jde nastavit jen z MS klienta, ale mohlo by to splnit právo pro CREATOR-OWNER. Platit to bude ale samozřejmě pro všechny tvůrce/majitele v daném místě, nejen uživatele B. To je to co chcete, pokud tam nebude mít přístup více uživatelů, resp. nikdo jiný tam nebude mít právo vytvořit soubor s tím, že by takový soubor neměl mít možnost změnit/smazat.
Myslím, že CREATOR OWNER má plná implicitně práva, takže by mohlo stačit jen omezit uživatele B na právo vytvořit soubor - ale to je potřeba ověřit.

Re:Synology - Nastavení práv podle ACL
« Odpověď #2 kdy: 01. 08. 2017, 21:56:06 »
Nakonec jsem to přestal řešit. Potřeboval jsem aby to fungovalo přímo na synology. Ve windows bez Active Directory (MIcrosoft Server) to stejně nemá cenu.