Jak zabránit OS X tvoření smetí ve složkách

unreal

Re:Jak zabránit OS X tvoření smetí ve složkách
« Odpověď #15 kdy: 27. 07. 2017, 09:38:49 »
2. Nemohu si pomoct: proč sis pořídil takový systém, když s ním tak bojuješ?

Ale ved aj linux si treba po inštalácii nastaviť tak aby robil to čo užívateľ chce. Mne trvá inštalácia archu spolu s kompletným nastavením vždy cca 3 hodiny. Windows detto keď chce užívateľ rozumne s windowsom pracovať musí si povypínať otravné login screeny, nainštalovať nevyhnutné aplikácie (total commander, notepad++,xnview), pohrabať sa v registroch vytweakovať, nainštalovať konzolové nástroje. A predpokladám že na macu je to rovnaké, power user si jednoducho upravuje systém k svojmu obrazu. Sekretárkam určite stačí aj defaultné nastavenie OS s Internet Explorerom ako defaultným prehliadačom, ale predpokladám že root nemá za cieľovú skupinu sekretárky.

Na ostatni OS se vzdyt muzes vykakat, ze tam neco jini vidi je jejich problem ne? Tedy doufam, ze po prechodu na macOS uz jine OS nepouzivas!

Tak bežne človek používa viac počítačov. Ja mám doma 5 počítačov z toho 3 desktopy 1 notebook a jeden tableto notebook. Takže keď si kúpim teraz jeden mac ešte stále mi ostane tých 5 PC na ktorých beží Windows resp. linux. Mnoho užívateľov používa aplikácie ktoré na Macu nespustíš. Napríklad naše CRM je nakódené .NET. Okrem toho mac nemôže PC konkurovať výkonom. Veľa užívateľov si skladá PC na hry alebo na aplikácie ktoré potrebujú výkon (3D, video processing, produkcia hudby, grafika atď) mac s dvomi 3D kartami v SLI, a Core i9 bohužiaľ nezoženieš, kvalitný

Vykook

• 135
    • Zobrazit profil
    • homepage
« Odpověď #16 kdy: 27. 07. 2017, 09:54:05 »
jenže to smetí překáží v jíných OS (ano v macOS to opravdu není vidět ve Finderu, ale v terminálu už ano!) a také zbytečně zapisuje na NAND paměť. Na nějaké polohy ikonek kašle bílý holub. Pokud by byl OS X aspoň z 20% použitelný jako Windows Vista, tak bych možná přestal uvažovat o nepoužívání dalších OS.
to jsou přesně applisti, furt obhajují, že tak jak to apple vymyslel, je podle nich správně think different a nepřipouští, že existují i negativa dané věci (jako třeba zvuk při bootu)

iMentální nápady nesdílím, cloud je pro mě fantasmagorická pohádka navíc v kombinaci s internetem kolem 1MB/s (upload rači nebudu uvádět), ipad a ifoun nemám, a karty používám, nedokažu, sice je to out, ale přenášet gigabajty videí  rychlostí 60 MB/s je rychlejší než nějaká wifi foťáku.

A mimochodem na rodzíl Ctrl a Cmd jsem přišel už dávno
Ty musíš bejt v životě úplně ztracenej co? Odpovědí jsi dostal milion(ten odkaz co jsem poslal já, jsi dokonce asi ani nečetl) a stále nic... Obávám se, že problém nebude v macOS, takže se prosím porozhlédni po těhle stránkách http://www.psas.cz/index.cfm/kariera/dc49blnicke-profese/ a následně zahoď počítač.

P.S.: Zvuk při spuštění jsem slyšel naposled loni? Předloni? Vlastně si to už ani nepamatuju.

« Odpověď #17 kdy: 27. 07. 2017, 10:47:29 »
A predpokladám že na macu je to rovnaké, power user si jednoducho upravuje systém k svojmu obrazu.
Právě že ne, macOS se příliš nastavit nedá (možná částečně i proto, že v nenastavitelném OS se budou výrazně lépe hledat chyby, protože se buď projeví u velké části uživatelů, nebo se k nim uživatelé vůbec nedostanou), takže buď uživateli macOS vyhovuje tak, jak je, nebo má +/- smůlu

Vykook

• 135
    • Zobrazit profil
    • homepage
« Odpověď #18 kdy: 27. 07. 2017, 15:51:23 »
Nastavit se toho v OS X dá spousta, však na pozadí jede BSD. S GUI xichtem to je horší, to je fakt, ale to zas dohání skvělou scriptovatelností s to i gui aplikací.

shemale

« Odpověď #19 kdy: 27. 07. 2017, 16:47:12 »
jenže to smetí překáží v jíných OS (ano v macOS to opravdu není vidět ve Finderu, ale v terminálu už ano!) a také zbytečně zapisuje na NAND paměť. Na nějaké polohy ikonek kašle bílý holub. Pokud by byl OS X aspoň z 20% použitelný jako Windows Vista, tak bych možná přestal uvažovat o nepoužívání dalších OS.
to jsou přesně applisti, furt obhajují, že tak jak to apple vymyslel, je podle nich správně think different a nepřipouští, že existují i negativa dané věci (jako třeba zvuk při bootu)

iMentální nápady nesdílím, cloud je pro mě fantasmagorická pohádka navíc v kombinaci s internetem kolem 1MB/s (upload rači nebudu uvádět), ipad a ifoun nemám, a karty používám, nedokažu, sice je to out, ale přenášet gigabajty videí  rychlostí 60 MB/s je rychlejší než nějaká wifi foťáku.

A mimochodem na rodzíl Ctrl a Cmd jsem přišel už dávno
nerad něco komentuji, ale "mistr" macík je opravdu troll...

@macíku: proč si kupuješ něco, co neumíš ovládat. Pro Tebe je Mac naprosto k ničemu, nejsi schopen ho používat, všchno je de...lní, stu...dní. Proč používáš Mac? Jen proto aby bylo vidět, že jsi boreček a máš na něj?

Btw., skryté soubory (azčínající tečkou) rozhodně vidět nejsou, ani ve Finderu, ani v Terminálu. Na všech *NIX Like systémech je ls nastaveno tak, že skryté soubory/adresáře nejsou zobrazeny.

Jinak. pokud Ti vyhovuje Vista, tak prodej Mac a kup si něaký HP a bez prominutí tu neotravuj.

cedevap

« Odpověď #20 kdy: 27. 07. 2017, 17:31:56 »
To "smeti" muze delat problem nekterym audio prehravacum. Napr. moje vez Panasonic z usb se snazi prehrat i soubory zacinajici teckou ktere tam Mac s radosti nahodi. A protoze pripona zustane "flac" tak to samozrejme neprehraje a vypise chybu. Proto pouzivam eject utilitku co je pred odmountovanim vymaze.

macík

« Odpověď #21 kdy: 27. 07. 2017, 19:38:28 »
Btw., skryté soubory (azčínající tečkou) rozhodně vidět nejsou, ani ve Finderu, ani v Terminálu. Na všech *NIX Like systémech je ls nastaveno tak, že skryté soubory/adresáře nejsou zobrazeny.

Jinak. pokud Ti vyhovuje Vista, tak prodej Mac a kup si něaký HP a bez prominutí tu neotravuj.
ls -a mistře, ale o to nejde jestli se soubory někde ukazují, pointa je, že tam jsou
Vista nevyhovuje, je to šmejdský OS. Win 7 je z windowsů nejlepší. Nad nimi je Linux s KDE.
Macbook jsem si koupil, protože je to stroj s nabušeným hardwarem (LCD, case, čtyřjádro, velká baterka, dobrý repro, touchpad) ,kromě opravitelnosti/rozšířitelnostia dementního výběru přítomných kláves

Prcant

« Odpověď #22 kdy: 27. 07. 2017, 19:54:38 »
Macbook jsem si koupil

Na praci ci jen tak na vrtani se v nem? Protoze na praci (=programatorina) nic lepsiho neni. OS nastavis za 5 minut a pak uz ani nevis ze nejaky mas a muzes se plne venovat praci.

Ondrej

« Odpověď #23 kdy: 27. 07. 2017, 22:38:12 »
Macbook jsem si koupil

Na praci ci jen tak na vrtani se v nem? Protoze na praci (=programatorina) nic lepsiho neni. OS nastavis za 5 minut a pak uz ani nevis ze nejaky mas a muzes se plne venovat praci.
Jo max tak pro programatorske lopaty...

macík

« Odpověď #24 kdy: 28. 07. 2017, 00:15:28 »
Takže shrnutí, co jsem zkusil
 /Library/Preferences/com.apple.SpotlightServer.plist ExternalVolumesIgnore -bool True 
 echo 1 >  .metadata_never_index
sudo mdutil -i off -d /Volumes/názevkarty

stále se tvoří ._svinstvo, ještě další způsoby jak to zakázat (a připojení v readonly není řešení)?

Youda

« Odpověď #25 kdy: 28. 07. 2017, 09:06:19 »
IMHO se jedna pouze o problem toho jednoho kusu.

Veskery Apple HW se standardne  distribuuje s pridavkem tvdych drog aplikovanych pres pokozku rukou, ktere zpusobi, ze uzivatel naprosto zmagori a kazdy fail tech jablecnych zgerbu povazuje za lahudkovou featuru.

Zrejme jsi dostal Apple HW bez prislusne medikace, paxe nediv.

Treba kamos, hlava z matfyzu, expert na site, wifi a radiove signaly, v CR v oboru asi jednicka, i lidsky je to normalni clovek. Poridil si macka. Pouziva macka v tomto modu:
1. Pusti macka
2. Na nem pusti parralels a v nem wokna 10
3. Ve woknech 10 spusti v exploiteru citrix remote desktop k zakaznikovi na W2010 Server. Na onom severu pusti MobaXterm a z toho leze na HW, ktery potrebuje konfigurovat.

V tomto zretezeni mu z neznamych pricin nefunguji nektere znaky, napr. uvozovky a apostrof. Takze ma na koncove W2010Server otevreny notepad, v nem uvozovku a apostrof a v pripade potreby copy'n'pastuje do terminalu.
Macek nema klavesu delete, delete je Fn+BackSpace.
Novy macek s featurou "ribbon" (to je pasek dotykoveho displeje misto funkcnich klaves), nema klavesu Esc, (jde to nejak doinstalovat do toho ribbonu), to se pak v linux terminalu skvele pracuje.

Ja osobne bych z tim zgerbem davno svihnul o schody a zbytky ritualne rozslapal.
Kamos je s timto zpusobem prace naprosto spokojeny.

narg

« Odpověď #26 kdy: 28. 07. 2017, 09:33:32 »
Macbook jsem si koupil

Jo max tak pro programatorske lopaty...

A pro ty geniální Widle, že?  ;D

cedevap

« Odpověď #27 kdy: 28. 07. 2017, 09:49:50 »
Macek nema klavesu delete, delete je Fn+BackSpace.
Novy macek s featurou "ribbon" (to je pasek dotykoveho displeje misto funkcnich klaves), nema klavesu Esc, (jde to nejak doinstalovat do toho ribbonu), to se pak v linux terminalu skvele pracuje.

Vy asi mluvite o klavesnici Macbooku Pro. Samozrejme existuji velke klavesnice kde je BackSpace, Delete a Esc. Na notasu jsou z pochopitelnych duvodu klavesnice osekane. Doknce muzete k macum pripojit libovolnou usb klavesnici a taky premapovat tlacitka jak je libo.

Pako

« Odpověď #28 kdy: 28. 07. 2017, 10:24:21 »

Kamos je s timto zpusobem prace naprosto spokojeny.

Tak co řešíš?

"esc" tam samozřejmě je, a na svém místě (akorát softwarový), doinstalovávat se nic nemusí.

Já jsem k tomu Touch Baru (tak se to jmenuje) byl zpočátku taky trochu skeptický, ale nakones se s tím pracuje dobře a třeba při práci s Xcode nebo třeba editory fotek které to podporují je to vyloženě užitečné.

Ryc

« Odpověď #29 kdy: 28. 07. 2017, 11:38:13 »
Jen lopaty kodi primo na notasu. Profik ma notas docknuty, 3 monitory, externi klavesnici a mys. Guruove maji misto mysi trackball.