Pekný ATX Workstation case kde je možné dať moderné PC komponenty

Zdravim,

kedze nemozem najst pekny, kvalitny (a lacny) case pre moje PC, obzeram sa po starsich workstation skriniach, nieco na styl IBM Intellistation/Thinkcentre, kludne aj starsie. Uvazoval som aj nad PowerMac G5, ale to by si vyzadovalo asi vacsie fyzicke zasahy. Hlavne co potrebujem je, aby tam bolo mozne namontovat bezne ATX PC komponenty. Neocakavam, ze to bude uplne pain-free montaz, ale chcel by som sa co najviac vyhnut takym zasahom ako je vrtanie novych dier a podobne. Mate s tym nejake skusenosti?

Moc tych pracovnych stanic nepoznam, velmi rad si dam poradit, podelte sa :)

Dakujem

Mufasa

Re:Pekný ATX Workstation case kde je možné dať moderné PC komponenty
« Odpověď #1 kdy: 24. 07. 2017, 15:21:29 »
Osobne pouzivam EVOLVEO T1: slusna kvalita za rozumny peniaz
https://www.alza.sk/evolveo-t1-cierna-d4562821.htm

Milfaus

« Odpověď #2 kdy: 24. 07. 2017, 15:24:16 »
Nechci ti kazit náladu, ale bedny od pracovních stanic jsou sice fajn, ale bez vrtání a jiného blbnutí se neobejdeš.
Mám "zdroj" na "laciné" (jetý stojí stejně litr) hliníkové case a ty jsou naprosto standardní.
Kdo hledá, najde.

Shodou okolností, něco tu mám, odkud jsi?

« Odpověď #3 kdy: 24. 07. 2017, 15:34:16 »
zo Ziliny, o ake case by slo? :) Ak je nejaka spolocnost co robi fakt ze jednoduche pekne casy, sem s nou. Vzdy ked googlim narazim len na bezne herne krutoprisne krabice...

Milfaus

« Odpověď #4 kdy: 24. 07. 2017, 15:38:29 »
zo Ziliny, o ake case by slo? :) Ak je nejaka spolocnost co robi fakt ze jednoduche pekne casy, sem s nou. Vzdy ked googlim narazim len na bezne herne krutoprisne krabice...

Eeee to je daleko a pošta na Slovensko velkýho case...to neklapne.

Tyhle, ale starší verze: https://eshop.kak.cz/zbozi/cam359-chieftec-bh-01b-u3-o-case-bravo-series-bh-01b-u3/#all
Výhoda je, že ty starší verze jsou ze silnějšího hliníkového plechu a o poznání méně hučí, navíc jsou za litr komplet. Čisté, kompletní, nepoškrábané.

Tuším, že další rozdíl je v tom, že nová verze už má zdroj na dně skříně, ale ty steré ho mají ještě nahoře.
Dají se sehnat na bazoši od 500-1000 litru, ale ne pořád a stav bývá hodně různý. Někdy za pětikilo koupíš lepší než za litr.

Milfaus

« Odpověď #5 kdy: 24. 07. 2017, 15:51:32 »
Jen pro info, počíták jsem si postavil do tohoto:
https://www.tsbohemia.cz/rackmount-case-4u-500ca-19-ipc_d259912.html

Chtěl jsem, aby se takovýto radiátor vodního chlazení vešel dovnitř.

A musím říct, že to byla nejspíš dobrá volba.
Jsem s tím spokojený!

Case jsem koupil na Aukru za 400+100 poštovné.

Teď jsem našel jen tohle:
https://www.sbazar.cz/PolasekMatej/detail/23664473-pc-rack-4u-antec-take-4-ctecka-karet

Kdybys ho ukecal na 600+poštu...možná by to byl dobrý kup, ale tuhle skříň neznám, nevím, jestli nerezonuje atd.

Paja

« Odpověď #6 kdy: 24. 07. 2017, 15:59:25 »
Nechci moc rejpat ale od kdy je ATX moderni komponent? Vzdyt to je snad 20 let stary design.

qwertz

« Odpověď #7 kdy: 24. 07. 2017, 16:10:08 »
Po letech hledání vám ušetřím námahu. Nejsou.

Bytelnou WS skříň z pořádného plechu typu HP, DELL apod sehnat prostě nejde, protože tuctový zákazník chce něco úplně jiného, ideálně lesklé plasty, okýnka, děrování do všech možných i nemožných směrů, zdroj dole, magnetky - pevné šrouby a zamykatelné mechanismy nejsou dost cool. Ještě budete rád, když aspoň koupíte skříň, co nevypadá jak pro buzny. ;D

qwertz

« Odpověď #9 kdy: 24. 07. 2017, 17:38:08 »
A co treba zkusit http://www.corsair.com/en-eu/carbide-series-air-540-high-airflow-atx-cube-case ?

Nic vzdálenějšího WS grade skříni už najít nešlo.

« Odpověď #10 kdy: 24. 07. 2017, 18:53:12 »
Slušně a vcelku levně se dá vybrat třebas z Fractal Define řady.

O něco bytelnější jsou některé dražší lian li nebo cosmos, ale to si člověk trochu připlatí.

qwertz

« Odpověď #11 kdy: 24. 07. 2017, 19:27:35 »
O něco bytelnější jsou některé dražší lian li nebo cosmos, ale to si člověk trochu připlatí.

"Zázrak" jménem R4 define se mi kdysi dostal do ruky. Zmlsaný skříněma HP Z Workstation jsem to považoval za špatný vtip. Ovládací panel nahoře, což je četná nepraktická debilita dnešních skříní, kroutilo se to víc než ultralevný CM 330 Elite, a ta dvířka to už je úplná groteska. To je věc, která za skříňe upadne jako první, zvlášť s těmi vachrlatými panty co tam použili. Horní plastové krytky na ty nesmyslné stropní průduchy jsou upevněny plastovými packami, takže při druhé manipulaci některá upadne.

Jo má to ten šampoňácký vzhled, ale s Workstation grade skříní to nemá společného vůbec nic. Tu když shodíte ze stolu, neupadne vám z ní hromada bižuterie ;D

« Odpověď #12 kdy: 24. 07. 2017, 19:49:34 »
Tak neplácej debility o debilitách a řekni, co za podobné peníze víc Adidas.

qwertz

« Odpověď #13 kdy: 24. 07. 2017, 21:08:27 »
Odpověděl jsem, že kvalitní skříně se nedělají, neboˇv profi segmentu si je vyrobí každý (HP, DELL) na míru sám, a plebs kvalitní (robustní) skříně nechce. Ten chce ptákoviny.

Nouzovka z té hrůzy na trhu může být například CM N600/N400/N200. Stojí to pár korun, je to bez 3.14-čovin. Jinak mě napadá něco od Chieftec a Supermicro, ty jsou bytelné, ale ty zas vypadají tak nějak divně.

« Odpověď #14 kdy: 24. 07. 2017, 22:28:35 »
N200 nesplňuje zadání a do N400 se nevejdou některé chladiče, což si musí člověk předem zkontrolovat.