Plat PHP + ReactJS

Tomáš Novák

Plat PHP + ReactJS
« kdy: 06. 07. 2017, 23:05:06 »
Dobrý den,

příští týden jdu na pohovor na programátora PHP (Nette) a javascript (React). Jedná se o menčí firmu v Brně, kde pracuje okolo 15 lidí.
Mám vystudované VUT FIT, 2 roky praxi v programování PHP Nette a rok v React.

Rád bych se zeptal na Váš názor, zda-li plat 26 000 Kč je odpovídající k mému vzdělaní a zkušenostem? Případně přijde Vám to jako moc nebo naopak málo?

Předem díky za odpovědi.

Re:Plat PHP + ReactJS
« Odpověď #1 kdy: 06. 07. 2017, 23:17:43 »
No já nevím, skladníkovi v Lídlu nabízeli 27tisíc a těch 36cca je Mac Job ve státech... Tak snad na zkoušku - okouknout terén?
Fakt si ale myslím, že plat pod 40-50 už by neměl existovat pro jakoukoliv trošku kreativní práci.
Když v zahraničí to je spíš tak 100-300 v přepočtu. 60-70 má oprašovák PC v Německu (reinstalace Windows apod.).

Dobrý den,

příští týden jdu na pohovor na programátora PHP (Nette) a javascript (React). Jedná se o menčí firmu v Brně, kde pracuje okolo 15 lidí.
Mám vystudované VUT FIT, 2 roky praxi v programování PHP Nette a rok v React.

Rád bych se zeptal na Váš názor, zda-li plat 26 000 Kč je odpovídající k mému vzdělaní a zkušenostem? Případně přijde Vám to jako moc nebo naopak málo?

Předem díky za odpovědi.
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

Tomáš Novák

« Odpověď #2 kdy: 07. 07. 2017, 05:45:10 »
Špatně jsem to napsal. Myslel jsem 26 000 čistýho. Takže nějakých 30 000 hrubýho.

Takže podle Vás bych pod 40 000 hrubýho jít ne
měl?

« Odpověď #3 kdy: 07. 07. 2017, 08:25:01 »
Špatně jsem to napsal. Myslel jsem 26 000 čistýho. Takže nějakých 30 000 hrubýho.

Takže podle Vás bych pod 40 000 hrubýho jít ne
měl?
Je to spíše  34 750 hrubého (záleží na dalších faktorech), aby vyšlo těch 26 000 netto... Těžko odpovědět, jaká výše platu je ta správná... Ale při dnešní situaci na trhu práce jít pod 40K je nesmysl. Důležité také je, jestli v té firmě existují nějaké projektové odměny/prémie, bonusy a za jakých podmínek na ně lze dosáhnout.

« Odpověď #4 kdy: 07. 07. 2017, 08:58:32 »
Špatně jsem to napsal. Myslel jsem 26 000 čistýho.
Oni ti nabidli cisty plat?
Rekni si o kolik chces, ale pocitej s tim, ze te taky nemusi vzit. V Krně proste nemuzes ocekavat prazsky plat. Ja bych 40tis rozhodne novackovi nedal, ale treba predvedes nejakej hustej kod a znalosti, ktery to opodstatni.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Tomáš Novák

« Odpověď #5 kdy: 07. 07. 2017, 09:23:47 »
Do teď jsem dělal taky PHP (Nette) a React s Reduxem. Dělal jsem frontend i backend. V nové práci bych dělal skoro to samé. Je mi jasný, že v Praze bych si mohl řict o víc, proto píšu sem, jestli nemá někdo podobnou zkušenost. Zkusim si říct říct o 36 000 hrubého (necelých 27 000 čistého). To si myslím, že by mohlo být odpovídající.

Tomáš Novák

« Odpověď #6 kdy: 07. 07. 2017, 09:25:13 »
Jinak žádný plat mi ještě nenabídli, až příští týden jdu na pohovor.

« Odpověď #7 kdy: 07. 07. 2017, 10:04:05 »
tak jim hlavne nerikej kolik chces cistyho
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Tomáš Novák

« Odpověď #8 kdy: 07. 07. 2017, 10:06:32 »
Díky za radu. K první práci jsem se dostal přes kámoše bez pohovoru. Proto se teď tady tak "hloupě" ptám, jak to vlastně chodí.

švarc

« Odpověď #9 kdy: 07. 07. 2017, 10:43:35 »
Těch 35 je OK. Sice to moc není, ale pokud se takhle ptáš, tak stejně asi na víc nemáš. A pokud ano, tak změnit peníze lze vždy.

Zeptej se kamarádů, kolik kdo bere, ať máš trochu představu o trhu. Případně i recruiter ti může říct zajímavé věci.

kdr

« Odpověď #10 kdy: 07. 07. 2017, 11:14:51 »
Do teď jsem dělal taky PHP (Nette) a React s Reduxem. Dělal jsem frontend i backend. V nové práci bych dělal skoro to samé. Je mi jasný, že v Praze bych si mohl řict o víc, proto píšu sem, jestli nemá někdo podobnou zkušenost. Zkusim si říct říct o 36 000 hrubého (necelých 27 000 čistého). To si myslím, že by mohlo být odpovídající.

Co máte furt s tím čistým platem? Ten při stejném hrubém platu má každý jiný a pokud s tímhle operujete při pohovoru, tak prokazujete omezené sociální IQ.

Doteď se píše dohromady.

Tomáš Novák

« Odpověď #11 kdy: 07. 07. 2017, 11:55:20 »
Díky za rady. Ať už pozitivní nebo negativní.

shemale

« Odpověď #12 kdy: 08. 07. 2017, 11:55:11 »
Podle toho co píšeš, tak jsi junoir - praxe v podstatě nulová. U PHP sice píšeš 2 roky, ale kdo Tě učil, umíš komponenty, psát modulárně, znáš DI atd? U Reactu vlastně nic neznáš - rok praxe je málo. Mají-li ve firmě trochu rozumu, tak VŠ nebude mít vůbec vliv.

Za sebe bych dal člověku s tvou praxí, tak max. 30tis. hrubého. Po zkušební době a podle toho co kdy jsi předvedl, bych neměl asi potíž jít na oněch 37tis.

andy

« Odpověď #13 kdy: 08. 07. 2017, 23:04:03 »
No ty si dobry humorista. To su take tie naivne predstavy, ze clovek rokmi prudko nabera prax. Realita? Robi rok na projekte dokola vkuse to iste s vedomostami frameworku, ktore sa nauci za 1-2 tyzdne, a ked treba vyriesit nieco neobvykle, alebo nasetupovat novy projekt, tak to riesi nejaky senior lebo je rad, ze konecne ma nejaky unik. Potom si vo volnom case studuje nejake 'novinky' typu DI (wow, to uz dorazilo do PHP?) Ta prax je v uplne niecom inom (vacsinou smer diplomacia - vyrabanie pp a zehlenie pruserov). A ked to ma uz byt technicka, tak skor hladanie bugov v cudzom kode. Nieco ako 'ovladat framework' je dnes absolutne nepodstatne.

Annnonym

« Odpověď #14 kdy: 11. 07. 2017, 00:13:24 »
Já mám 28 hrubého a cca 26 čistého, občas mám čistého víc, než hrubého (při daňové vratce, nebo při neplaceném volnu), takže čistou mzdu při pohovoru nezmiňovat. Opravdu se velmi různí rozdíl mezi hrubou a čistou mzdou podle rodinné situace. Manželka udělala blbost a řekla, že by jí stačilo cca 17kKč. Samozřejmě myslela čistého a zaměstnavatel hrubého. Naštěstí má tabulkový plat, takže toho moc nepokazila.