Otázka ohledně Man Day Rate

asdad@dasd.cz

Otázka ohledně Man Day Rate
« kdy: 06. 07. 2017, 00:15:37 »
Zdravim,

ozval sa mi jeden recruiter z Rakuska a ponukol mi pracu vo Viedni a v job description je informacia ze rate je "up to 40 euro per hour, netto". Spocital som si to a je to 320 "netto" za den co je 6400 pri beznom mesiaci. Opytal som sa ho, ci moj vypocet sedi a povedal ze ano.

Jedna vec mi nejde do hlavy a to je to, co mysli tym "netto". Ako on dopredu vie, kolko by som mal netto? Ked mi da brutto, ja musim platit dane a odvody (to je jedno ci som zamestnanec alebo zivnostnik), ako on vie, kolko na dani ja zaplatim, aby to vyslo na tych 40 na hodinu?

asdad@dasd.cz

Re:Otázka ohledně Man Day Rate
« Odpověď #1 kdy: 06. 07. 2017, 00:32:10 »
nie je to nahodou tak ze to nie je kontraktorska zmluva ale normalne TPP? tym padom co mi firma da, to je moje, z toho uz dane neplatim.

Jarin

« Odpověď #2 kdy: 06. 07. 2017, 01:54:40 »
Podle me to bere tak, ze tohle ti posle na ucet. To ze z toho musis pristi rok zaplatit dan z prijmu je tvuj problem.

Jenda

« Odpověď #3 kdy: 06. 07. 2017, 02:20:48 »
Já bych se spíš zaměřil na tu část "up to" ;-)

Fanous

« Odpověď #4 kdy: 06. 07. 2017, 08:29:40 »
Zdravim,

ozval sa mi jeden recruiter z Rakuska a ponukol mi pracu vo Viedni a v job description je informacia ze rate je "up to 40 euro per hour, netto". Spocital som si to a je to 320 "netto" za den co je 6400 pri beznom mesiaci. Opytal som sa ho, ci moj vypocet sedi a povedal ze ano.

Jedna vec mi nejde do hlavy a to je to, co mysli tym "netto". Ako on dopredu vie, kolko by som mal netto? Ked mi da brutto, ja musim platit dane a odvody (to je jedno ci som zamestnanec alebo zivnostnik), ako on vie, kolko na dani ja zaplatim, aby to vyslo na tych 40 na hodinu?

Je to "kontraktorska" smlouva a netto znamena, ze ti prave tuhle castku poslou na ucet. Dane, odvody, atd. uz jsou pak na tobe. Jinak me ale take vic zaujala ta cast "up to"....

švarc

« Odpověď #5 kdy: 06. 07. 2017, 13:08:01 »
Normální češkej švarc, jen je to pro Rakousko, protože u nás jsou lopaty levné, tak se jim pořád vyplatí je za půlku koupit odsud. Také se nezapomeň zeptat, kolik na tom český "podnikatel" vyvaří, ať máš představu.

Práce to bude samozřejmě hloupá a budeš dělat, co se po tobě bude chtít, ale to asi čekáš. Za dva měsíce si koupíš bávo a budeš v pohodě :D

švarc

« Odpověď #6 kdy: 06. 07. 2017, 13:35:13 »
Aha, vidím, že byl z Rakouska. Tak ten se na tebe dívá asi jako ty na Indy. Za ty drobný mu tam nikdo nepůjde. Zkus spíše české "podnikatele", kteří za Rakousko nabízejí i dvojnásobek. Asi nečekáš, že v Rakousku se platí stejně jako u nás, ne? :D

martin

« Odpověď #7 kdy: 06. 07. 2017, 15:15:12 »
Dvojnasobok? T.j. 640eur per man day? Zda sa mi ze kecas. Vieš to niecim dolozit? Ake IT pozicie mam hladat na glassdoore, aby som nasiel tvoj spomenuty dvojnasobok prosím pekne. D.

bono

« Odpověď #8 kdy: 06. 07. 2017, 17:38:48 »
Dvojnasobok? T.j. 640eur per man day? Zda sa mi ze kecas. Vieš to niecim dolozit? Ake IT pozicie mam hladat na glassdoore, aby som nasiel tvoj spomenuty dvojnasobok prosím pekne. D.

pokud vim tak na glassdoru jsou pozice jen pro zamestnance a ne pro zivnostniky/freelancery.

jpu

« Odpověď #9 kdy: 06. 07. 2017, 17:44:44 »
Kde su pozicie pre freelancerov?

lobo

« Odpověď #10 kdy: 06. 07. 2017, 23:55:34 »
640e na den je v Londyne,Zurichu,Mnichove realna sadzba. Ak je to consultancy company a daju ta klientovi na projekt v medzinarodnej firme,tak za teba fakturuju 1200-1800e denne.

martin

« Odpověď #11 kdy: 07. 07. 2017, 01:04:01 »
Suhlasim, ze 640E je ok v Londyne, Zurichu, Mnichove. Prispevok o dvojnasobnom rate však hovoril o Rakusku. Rakusko ma zaujima. Vie niekto potvrdit toto tvrdenie realnym inzeratom? Pls link.

švarc

« Odpověď #12 kdy: 07. 07. 2017, 10:32:59 »
Suhlasim, ze 640E je ok v Londyne, Zurichu, Mnichove. Prispevok o dvojnasobnom rate však hovoril o Rakusku. Rakusko ma zaujima. Vie niekto potvrdit toto tvrdenie realnym inzeratom? Pls link.

Sorry, jsem si popletl čísla. Tohle je normální cena i u českých "podnikatelů", takže bych se toho moc nebál, ale rozhodně z toho jde vymáčknout víc, když i přes naše dostaneš tolik. Dvojnásobek ale asi ne.

Martin

« Odpověď #13 kdy: 07. 07. 2017, 11:46:16 »
Na zaciatok si chlapec potrebuje urobit kontakty a meno (pripadne domenove znalosti nabrat). Zvysovat rate moze neskor. Potom uz rate hodnota bude otazkou ponuky a dopytu.

BTW: debaty, ci moze ist s ratom vyssie su irelevatne, pretoze nevieme konkretny job description a ani uroven znalosti daneho kandidata

« Odpověď #14 kdy: 01. 02. 2018, 21:23:54 »
kapanek se prizivim na vlakne,
chci zeptat kolik  je man day rate pro devopsaka v Praze, chapu ze je to o dohode, alespon nejakej interval by potesil  dekuji