Fremní Knowledge base - Mediawiki

Jirka Vl.

Fremní Knowledge base - Mediawiki
« kdy: 04. 07. 2017, 13:09:18 »
Ahoj, používáme jako firemní knowledgebase mediawiki (ve verzi 1.23) už nějakou dobu, cílem je sdílení pracovních postupů (jak se co řeší) . Kolegové z obchodu s ní jsou nespokojení pro obtížnou editaci příspěvků a nemožnost práce s videem (manuály). Nemáte někdo zkušenost s tím jak uživatelsky přívětivěji knowledgebase implementovat ? Budu rád za jakékoli tipy.
Na webu jsem našel Twiki a Foswiki - nemáte s nimi někdo zkušenosti ?
Díky předem.

balki

Re:Fremní Knowledge base - Mediawiki
« Odpověď #1 kdy: 04. 07. 2017, 13:57:32 »
U nas pouzivame confluence:
https://www.atlassian.com/software/confluence

Ale je to dost drahe a migracia z mediawiki by bola asi bolestiva. Na druhu stranu, by to vasim obchodakom asi viac vyhovovalo.

andrej

« Odpověď #2 kdy: 04. 07. 2017, 17:43:47 »

Dzavy

« Odpověď #3 kdy: 04. 07. 2017, 18:07:09 »
Confluence je to nejvic user-friendly co jsem zatim videl. A jestli jste mala firma (do 10 prispivajicich uzivatelu), tak je prakticky zadarmo ($10).

Kit

« Odpověď #4 kdy: 04. 07. 2017, 22:28:08 »
Confluence je to nejvic user-friendly co jsem zatim videl. A jestli jste mala firma (do 10 prispivajicich uzivatelu), tak je prakticky zadarmo ($10).

Základ Confluence je vcelku levný, ale ty volitelné pluginy jsou už docela mastné.

« Odpověď #5 kdy: 05. 07. 2017, 18:44:41 »
XWiki (http://www.xwiki.org/xwiki/bin/view/Main/WebHome) má velmi dobrý WISIWYG editor.

Mirspax

« Odpověď #6 kdy: 06. 07. 2017, 07:39:03 »

H0ax

« Odpověď #7 kdy: 06. 07. 2017, 16:15:38 »
k bookstacku - má jen 3 levely vnoření a neumí přikládat soubory, pokud se to nezmenilo za posledního asi půl roku

Kit

« Odpověď #8 kdy: 06. 07. 2017, 21:21:26 »
k bookstacku - má jen 3 levely vnoření a neumí přikládat soubory, pokud se to nezmenilo za posledního asi půl roku

Tři levely vnoření jsou tak akorát, stačí i dva. Víc nedává smysl.

Jirka Vl.

« Odpověď #9 kdy: 07. 07. 2017, 14:43:26 »
Díky moc za tipy. Obchodníků máme hodně cca 400, takže Confluence nebude úplně zdarma.
Někdo jste zmiňovali XWiki - ta vypadá zajímavě, nemáte někdo prosím zkušenosti jak náročné je to provozovat ?

.

« Odpověď #10 kdy: 08. 07. 2017, 01:43:29 »
Díky moc za tipy. Obchodníků máme hodně cca 400, takže Confluence nebude úplně zdarma.
Někdo jste zmiňovali XWiki - ta vypadá zajímavě, nemáte někdo prosím zkušenosti jak náročné je to provozovat ?
Co máš na mysli tou náročností? Mně se extra náročná nezdála, ale pokud ji používá 600 lidí, tak bych tu náročnost viděl jako u každého jiného systému, který používá 600 lidí. Nějaké školení, nějaký support, údržba. Jako u každého systému, kde se tvoří obsah, je důležité sledovat jestli to někdo neprasí.

FilipM

« Odpověď #11 kdy: 07. 02. 2018, 12:11:34 »
Zdravím,

pročítal jsem tuto diskuzi a za sebe bych doporučil Beyond (https://www.getbeyond.io). Tuto apku můžete využít i jako interní knowledgebase. Na editaci a implementaci je velice jednoduchý a může ho spravovat i více lidí z týmu. Za mne dobrý nápad i dobrá využitelnost.

Filip