to mas teda dilemu, chces si kvoli jednej veci kupovat 3d tlaciaren ?
Podla mna najefektivnejsie je to poslat niekam nech ti to vytlacia.
Otazne je ako presne to potrebujes, ci mas nejake diely ktore do seba maju zapadat a tak.
Pretoze vytlacit kocku, zabu, lodku a spol je fan, ale ked budes potrebovat casti ktore maju do seba zapadat,to je uz trosku veda. Takze ked to das si niekde tlacit, ujisti sa ci to vedia vytlacit presne podla modelu, predpokladam, ze tam kde pouzivaju bezne 3d tlaciarne, tam mozu byt odchylky docela velke. problemom su vacsinou vnutorne rozmery ( napr chces vytlacit ruru s 10mm vnutornym priemerom a dostanes 9,1mm ) a podobne.
ked nie si lavy a vies robit s googlom do prusu by som nesiel, zbytocne preplacas.
pozri sa na alibabe po klonoch i3, vyhni sa tlaciarnam ktore su z akrylatu, isiel by som do tej, co ma ram z hlinikovych profilov.
samozrejme kup si aj buildTak podlozku. lepsie ako saskovat UHU pripadne lepit maliarsku pasku.
podstatnejsie ako autoleveling je aby si mal AL heatbed kvoli lepsiemu rozlozeniu tepla z HB.
Autoleveling si vies dobastlit aj sam, inducni snimac a odporovy rebrik z 2 resitorov.
proste aj ked si kupis cinsky klon a budes dokupovat nan lepsie suciastky, tak sa nedostanes na sumu co stoji prusa. a tie lepsie diely nie su hned nutnostou, osobna skusenost ,kupil som postavil som a tlacim, postupne upgradujem. jedina vec , kedze som bol lenivy davat sekundak na sruby , obcas musim vsetky skontrolovat a podotahovat, pretoze par krat sa mi tak stalo pocas tlacenia ze srubik vypadol a bolo po tlaceni.
cele je to o tom, ze ked chces mat 3d tlaciaren ako tlacarien na papier k PC, zapojis a ides pokial sa nepokazi, tak si kup nieco drahe overene, inak vsetky tie stavebnice vyzaduju urcity druh entuiazmu k tomu.