Sdílení zdrojových kódů mezi různými počítači

Marti

Učíme se ve škole základy Javy (v Netbeansech), a dostala jsem na prázdniny za úkol, vytvořit nějaký rozsáhlejší projekt. Mám ve škole notebook, doma desktop a řeším, jak co nejjednodušeji zařídit, abych mohla programovat ten úkol na obou počítačích a nemusela celý projekt vždy překopírovávat z jednoho stroje na druhý. Někdo ze spolužáků používá GIT, ale mě se to celé zdá docela složité-neexistuje nějaká jednoduší možnost?

Lopata

Re:Sdílení zdrojových kódů mezi různými počítači
« Odpověď #1 kdy: 29. 06. 2017, 20:42:18 »
Mercurial.

« Odpověď #2 kdy: 29. 06. 2017, 20:44:57 »
Pochopit git se urcite vyplati. Mercurial je o chlup mene slozity, pokud ti to pomuze. Ale take o dost mene rozsireny.

Kit

« Odpověď #3 kdy: 29. 06. 2017, 21:04:04 »
Git je skvělý. Čím dříve se ho naučíš, tím lépe. Bez jeho znalosti těžko budeš hledat zaměstnání mezi programátory. Jako úložiště je vhodný třeba bitbucket.org.

Zkus Dropbox. Moc se na to sice nehodí, ale na školní projekt to může stačit.

dustin

« Odpověď #5 kdy: 29. 06. 2017, 21:46:10 »
Zjisti si, jestli třeba nenabízí i škola možnost zřízení vlastního reportáže.

FI MUNI má gitlab a v gitu synchronizuješ jedním příkazem. Rozhodně se vyplatí se jej naučit.

« Odpověď #6 kdy: 30. 06. 2017, 00:37:26 »
Někdo ze spolužáků používá GIT, ale mě se to celé zdá docela složité-neexistuje nějaká jednoduší možnost?
Tak to vzdej. Jestli nedas ani git a jeho pet zakladnich prikazu(init, add, commit, push, pull) tak nema cenu se neco dalsiho ucit. Na dalsi srandy jako je branching model ala gitflow prijdes az se dostanes do tymu.
Bez gitu si ani neprdnes - krome par obsolete veci ktere maji historii nekolik desetileti na svn dneska nenajdes moc projektu ktery by git nepouzivaly.

Jestli jsi na win/macu tak nemusi byt spatny pouzit ksicht s nazvem SourceTree.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Mirek

« Odpověď #7 kdy: 30. 06. 2017, 00:49:49 »
Někdo ze spolužáků používá GIT, ale mě se to celé zdá docela složité-neexistuje nějaká jednoduší možnost?
Tak to vzdej. Jestli nedas ani git a jeho pet zakladnich prikazu(init, add, commit, push, pull) tak nema cenu se neco dalsiho ucit. Na dalsi srandy jako je branching model ala gitflow prijdes az se dostanes do tymu.
Bez gitu si ani neprdnes - krome par obsolete veci ktere maji historii nekolik desetileti na svn dneska nenajdes moc projektu ktery by git nepouzivaly.

Jestli jsi na win/macu tak nemusi byt spatny pouzit ksicht s nazvem SourceTree.
SVN a několik desetiletí? Je z roku 2000...

Mantak

« Odpověď #8 kdy: 30. 06. 2017, 02:21:57 »
Nauc se git. Na zaklady ktery ti ted budou stacit si vystacis s nekolika prikazy. Kod muzes mit na githubu, pro studenty maji zdarma i privatni repozitare (nebo za me to tak bylo).

« Odpověď #9 kdy: 30. 06. 2017, 06:31:22 »
Aj keď to zaznelo už viac krát, odporúčam git.
Repozitár mám potom hostovaný na githube.

Alebo, ak ide o repozitár, ktorý nechcem aby opustil hranice mojej siete:
1) Dedikovaný git server v domácej sieti
2) Domáce NAS-ky (napr. Synology) majú git plugin. Na rozbehnutie repozitári ti stačí pár klikov.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 30. 06. 2017, 07:19:51 »
Radši nedělej nic a vyučujícímu vzkaž, že když po vás chce "rozsáhlejší projekt", mel vás nejdřív naučit, jak se o něj starat.

« Odpověď #11 kdy: 30. 06. 2017, 07:27:13 »
Pokud se vám zdá Git složitý, můžete zkusit začít Mercurialem, který je o něco jednodušší, a Git se naučit až později. Na druhou stranu, dříve jsem Mercurial aspoň občas potkal, ale mám pocit, že teď už ho Git úplně převálcoval. Každopádně na Git i Mercurial můžete použít BitBucket, máte tam zdarma i privátní repository a máte to uložené na centrálním serveru, ze kterého budete jen jednotlivé pracovní stanice synchronizovat. Nevím, jak vypadá Git nebo Mercurial klient v NetBeans, každopádně jak už tu padlo, můžete pro Git i Mercurial použít grafického klienta SourceTree, který má pro BitBucket speciální podporu.

Používat to pak můžete úplně primitivním způsobem – naklonujete repository, před začátkem práce pomocí pull zaktualizujete lokální repository, po dokončení práce commitnete a pushnete změny do vzdáleného repository. Nemusíte řešit žádné branche nebo tagy, ani pullrequesty, když budete na projektu dělat sám, nemusíte řešit žádné konflikty, rebase nebo patche. Prostě jen pull a commit+push

« Odpověď #12 kdy: 30. 06. 2017, 07:27:56 »
Radši nedělej nic a vyučujícímu vzkaž, že když po vás chce "rozsáhlejší projekt", mel vás nejdřív naučit, jak se o něj starat.

Ono to "rozsahlejsi" bude asi dost subjektivni...

« Odpověď #13 kdy: 30. 06. 2017, 07:54:30 »
Zaloz si projekt na githubu (zdarma) a ten nabízí i subversion

« Odpověď #14 kdy: 30. 06. 2017, 07:56:25 »
Zaloz si projekt na githubu (zdarma) a ten nabízí i subversion

Nechapu, jak si se svn pomuze. Je to (subjektivne) na pouziti slozitejsi nez git, o mercurialu nemluve.