Nepřetržité DoS útoky ze stejné MAC adresy

Re:Nepřetržité DoS útoky ze stejné MAC adresy
« Odpověď #15 kdy: 01. 07. 2017, 15:44:50 »
Filip Jirsák: to tvrzení je podložené natolik, nakolik za tím routerem mám celkem 2 PC a na žádném není VMW. To zachytávání zkusím zprovoznit, ale nevím, zda to zvládnu...
Kubangc: nemám veřejnou IP. Ten router umožňuje nastavení MAC control, ale moc netuším, jak to nastavit, abych se nezablokoval. Asi taky budu muset požádat ISP o MAC té jejich krabičky, ze které to do mě sypou, pokud se teda ta MAC control týká provozu z vnějšku.

« Odpověď #16 kdy: 01. 07. 2017, 17:20:30 »
to tvrzení je podložené natolik, nakolik za tím routerem mám celkem 2 PC a na žádném není VMW.
Tedy vůbec. Protože ta MAC adresa může patřit kterémukoli zařízení, třeba mohla být zvolena náhodně. Už jenom proto, že z ní podle vás přicházejí útoky, netuším, kde berete tu víru, že je pravá.

To zachytávání zkusím zprovoznit, ale nevím, zda to zvládnu...
Bez toho není co řešit. I kdyby to byl útok z vnější sítě, se zachycenými pakety nebo aspoň jejich hlavičkami už může ISP něco dělat. Z těch zpráv z logu, které jste sem dával, není jasné vůbec nic, takže to ISP může těžko nějak řešit.

Ten router umožňuje nastavení MAC control, ale moc netuším, jak to nastavit, abych se nezablokoval. Asi taky budu muset požádat ISP o MAC té jejich krabičky, ze které to do mě sypou, pokud se teda ta MAC control týká provozu z vnějšku.
MAC control obvykle znamená kontrolu spárování MAC adresy a IP adresy ve vnitřní síti, nebo povolení přístupu jen uvedených MAC adres z vnitřní sítě. Kontrolovat MAC adresy na vnějším rozhraní nedává smysl, protože tam by v ideálním případě měla být jen jedna MAC adresa – adresa routeru ISP.

Kubangc

« Odpověď #17 kdy: 01. 07. 2017, 17:23:11 »
Mac control je:  mac filtr pristupu z vnitrni site.jestli se nepletu tak na wan portu airlive routeru nic takovyho neni-nedavalo by to smysl