Mně přijde že mikrotik nemá žádný zařízení na takový to pořádný domácí routerování. Má plno APček na střechu, pak plno drahých věcí do racku, ale schopnej domácí router ne. Na domácí routerování má pár šmejdů (to asi aby mohl provider dát nějaký koncový zařízení (když už chce kvůli správě mikrotika) co bude hlavně levný - takovej RB941-2nD-TC hAP Lite a podobně....
Ta RB2011 byla na svoji dobu super, ale je už stará, má jen 2G4 wifi a půlka portů je jen 100M.
Jedinej ten RB962 (hap AC) vypadá dobře, ale teda minimálně ze začátku/starší série s ním byly strašný problémy - třeba wifi na 2,4GHZ nefungovala na jiným než prvním kanále a podobně. Mám dva kusy ve správě (nemám je doma) a s novou verzí softwaru to jakž takž fungovalo i na jiných kanálech, ale třeba když jsem potřeboval ten hap AC použít jako klienta na 2,4ghz vůči nějakýmu UPC routeru, tak to fungovalo pěkně blbě (max 30Mb/s a lítalo to nahoru a dolů) . Po výměně za starší 951G to fungovalo řádově líp.(90-95Mb/s a stabilní).
Stojí za to si pročíst příspěvek na mikrotik-hardware fóru o tom hap AC, jaký problémy se pořád vyskytujou.
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=100142&start=400Ideální by byla RB3011 s wifi, ale ta se
1) ještě pořád nedělá (a to už je přes rok co vyšla racková varianta) a
2) počítalo se jen s jednou wifi - takže zase žádný 2,4+5G, což je naprd (i v roce 2017 zdaleka ne všechna i nová zařízení umí 5Ghz a také 5ghz má menší průnik skrz stěny)
V současné době bych na byt potřeboval tu 962, ale bojím se to koupit, protože pochybuju že se vyřešily HW problémy co jsem psal výše....