Trendy v oblasti computer science

R&D

Trendy v oblasti computer science
« kdy: 21. 06. 2017, 11:58:37 »
Zdravím vespolek, chystám se na MSc a nechci studovat jen kvůli vyššímu platu později v práci, drží se mě ještě nadšení a motivace a rád bych se později věnoval vývoji a výzkumu (spíše v komerční sféře než na VŠ, ale nevylučuji ani jedno a asi to ani není směrodatné), proto se chci zeptat zkušených, v čem vidí současné trendy v oblasti computer science (resp. co jiného kromě ML, toho je teď všude plno). Mám ještě dost času na rozhodnutí, na co se zaměřit, a celkem solidní základ (Bc ve výpočetní fyzice), už jsem si prošel programy některých lepších VŠ a momentálně mě zaujalo high performance computing, ale chybí mi (po úzce zaměřeném studiu) širší rozhled, proto se ptám na další perspektivní oblasti.
« Poslední změna: 21. 06. 2017, 22:45:30 od Petr Krčmář »

balki

Re:Trendy v CS
« Odpověď #1 kdy: 21. 06. 2017, 12:43:28 »
Computer science je siroky pojem. Najprv si vyskrtaj, co by ta nebavilo a potom sa opytaj :) Napriklad ja som robil softverove inzinierstvo - modularitu a nebavila by ma umela inteligencia, alebo HCI :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science#Areas_of_computer_science

v

« Odpověď #2 kdy: 21. 06. 2017, 14:47:33 »
Computer science je siroky pojem. Najprv si vyskrtaj, co by ta nebavilo a potom sa opytaj :) Napriklad ja som robil softverove inzinierstvo - modularitu a nebavila by ma umela inteligencia, alebo HCI :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science#Areas_of_computer_science
tak třeba "Formal methods"

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 21. 06. 2017, 23:20:06 »
tak třeba "Formal methods"
Třeba, konkrétně automatické dokazování a teorie modelů, ani k tomu není nutná moc složitá matematika. Momentálně se v této oblasti "bádá" nad dokazováním v logice vyššího řádu s přesahy do commonsense reasoning a NLP. Základy se rozhodně dají získat (nebo oprášit) rychle a na Mgr. k tomu bývá dost předmětů, když člověk ví, co si vybrat a v jakém pořadí. U těch modelů to je trochu abstraktnější a "zamotanější".