Apple zahřívání, slabý výkon

gott

Apple zahřívání, slabý výkon
« kdy: 16. 06. 2017, 14:42:44 »
Take vas prekvapilo, ze dvoujadrovy procesor muze byt rychlejsi nez ctyrjadro v podani Apple?
« Poslední změna: 19. 06. 2017, 13:20:00 od Petr Krčmář »

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
Re:Apple zahrivani, slaby vykon
« Odpověď #1 kdy: 16. 06. 2017, 14:50:01 »

Take vas prekvapilo, ze dvoujadrovy procesor muze byt rychlejsi nez ctyrjadro v podani Apple?
Když se použije dementně udělaný SW, tak to překvapující není.

Ondra.

« Odpověď #2 kdy: 16. 06. 2017, 15:02:30 »
A byl jsi s tim pocitacem v bio kavarne? Nebyl, tak jak to muzes tvrdit?

gott

« Odpověď #3 kdy: 16. 06. 2017, 15:04:45 »
Obrazek se nezobrazil, musis na nej kliknout

Co jsem slysel, take Adobe produkty maji fungovat udajne nejlepe na Apple pocitacich.
Takze to asi nebude otazka softwaru, ale problematickeho chlazeni v tenkych telech jejich pocitacu?

Josef

« Odpověď #4 kdy: 16. 06. 2017, 16:19:24 »
Co jsem slysel, take Adobe produkty maji fungovat udajne nejlepe na Apple pocitacich.

Tak to jsi slysel asi pred 10 lety. Od dob co Apple presel na Intel tak Adobe switchnul primarni vyvoj na Windows verze. Pro macOS tak nedostanes nativni vytunovanou apku ale jakousi konverzi pro Cocoa. Od tech dob se Apple uz moc s Adobe nekamaradi, ale Adobe utnout Macy nemuze protoze vsichni grafici maji maca a PC verzi pouzivaji jen pirati :)

Neviditelný

« Odpověď #5 kdy: 16. 06. 2017, 17:02:29 »
Takze to asi nebude otazka softwaru, ale problematickeho chlazeni v tenkych telech jejich pocitacu?
O tom silně pochybuju. Moc bych se nedivil, kdyby ta verze pro Mac byla dělaná v Xcode, které standardně používá starý Clang, který např. neumí pořádně OpenMP. Vyvozovat jakékoliv závěry s jednoho benchmarku se každopádně vůbec nedá.

macík

« Odpověď #6 kdy: 16. 06. 2017, 18:41:11 »
Je to zvláštní. Ale nesměrodatné, když neznáme v jakém programu v jakém OS "testy" probíhaly, jaká byla frekvence CPU , možná bude rozdíl i v C0 modulation i Chipset clock modulation.

Mě se taky zdá, že 4750HQ špatně využívá turbo boost.