iTunes pokaždé hlásí, že se nemohl připojit k netu

ytuner

Zdar, mám problém na mac OS X Sierra,pokaždé když spustím iTunes, tak vyskočí hláška, že " iTunes could not connect to the iTunes Store. The network is down or unavailable.  Make sure your network connection is active and try again)

Zaprvé jsem nikde nenastavoval, aby se iTunes mohlo připojovat někem a za druhé jsem prolez Command+, nastavení a zakázal snad všechny blbiny+šmíráky, co by mohly souviset s nesmyslným připojování iTunes na net. a stále se děje. Ale třeba se to nastavuje v nějaké "skryté Alt nabídce", jak je u Apple zvykem, ale bohužel nemám náladu, čas všude možně v iTunes klikat s Alt tlačítkem, jestli se tam náhodou nezjeví "něco, co se bez Altu nezjevilo".
Chtěl bych tedy poradit, jestli někdo ví, jak se téhle hlášky zbavit (prevencí, nikoli tím ,že ji odklepnu)

Zatřetí v tom otravném okně tam ani není nic jiného kromě tlačítka OK. Bývá zvykem třeba u otravných dialogů dát checkbox na příští výskyt nebo odkaz do nastavení....

(na té hlášce mě štve taky to, dokud je aktivní ta hláška, tak nejde do té doby ovládat Šipkou a klávesnicí a také, že ta hláška není zfocusované, takže musím nejdřív přepnout do iTunes a hlášku odstřelit entrem)

Zweistein

Re:iTunes pokaždé hlásí, že se nemohl připojit k netu
« Odpověď #1 kdy: 12. 06. 2017, 20:30:18 »
Zdar maciku, v skratce zkus tohle:
1. alespon jednou se prihlas s apple uctem v iTunes do iTunes Store, nemusis nic tahat jen tam chod aby se konektli ssh veci, pak uz muzes Account -> Sign out
2. iTunes Preferences, ve vsech zalozkach povypinej vsechno co jde, obzvlast checkboxy obsahujici neco jako "automatic", "download", "apple music", "artwork"
3. iTunes Preferences -> Restrictions - tam naopak, pozapinej vsechno v Disable a vypni Ratings
4. iTunes Preferences -> Advanced - vsechno vypnout, hlavne automatic updates

Gratuluji, ted mas iTunes vytunenej na mp3 prehravac a muzes se na nej vybodnout protoze ted neumi 98% funkci a to uz i VLC bude lepsi :-)

ytuner

« Odpověď #2 kdy: 12. 06. 2017, 22:27:33 »
Zmíněné věci v ITunes mám takto nastavené, pro jistotu jsem to ještě zkontroloval.
Proč bych se měl někam přihlašovat?Navíc žádný účet iTunes nemám a notebook ani není připojen k internetu. Co znamená "konektli ssh veci"?

Feri

« Odpověď #3 kdy: 13. 06. 2017, 00:30:17 »
Od verzie 12.5 iTunes vyzaduje internetove pripojenie (nemusi byt trvale). Jedine riesenie pre teba je downgrade na starsiu verziu, vygoogli si ako sa to robi.

http://www.macworld.com/article/3159585/software-entertainment/the-need-for-internet-access-in-itunes-will-drive-you-crazy.html

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 13. 06. 2017, 09:42:36 »
Proč bych se měl někam přihlašovat?Navíc žádný účet iTunes nemám a notebook ani není připojen k internetu.

Ty tomu vůbec nerozumíš, svaté jabko ví nejlíp, co potřebuješ.

ytuner

« Odpověď #5 kdy: 13. 06. 2017, 13:50:07 »
3. iTunes Preferences -> Restrictions - tam naopak, pozapinej vsechno v Disable a vypni Ratings

Jak vypnu ratingy? v ratings for: mám jen dlouhý seznam zemí, ale jak to vypnout je záhadou