Tak co se CEC tyce, tak to jsem na RPi3 zavrhnul. Jednak nefunguje to s kazdou telkou. Kdzy ano, tak to ruzni vyrobci implementuji ruzne. Treba na LG fungovalo vse, ale na Panasonicu jen smerove sipky a potvrzovaci tlacitko - nic vic - navic to ruzne na zaklade CEC prepinalo vstupy a zapinalo a vypinalo telku... neco slo nastavit, neco vubec.
Nehlede na to, ze reakce kodi na CEC nejsou tak okamzite. Obcas mi dokonce kvuli tomu CEC pluginu (ci co to je) spadlo.
Idea CEC je tedy dobra. Ale moje realne zkusenosti jsou spis takove ze je lepsi to vypnout.
Nakonec sem koupil od cinanu todle:
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=203623S tim ovladam jak telku (nutno ten ovladac naucit prikazy z originalniho ovladace), tak KODI, v pripade nouze desktop. Dokonce i prarodice to zvladaji (bez toho desktopu).
Co se tyce chlazeni, tak prvni RPi3 s medenym pasivnim chladicem v hlinikove krabicce. Druhe bez chladice ve stejne hlinikove krabicce. Obe bezi bez problemu s Raspbianem, v Kodi prehravaji streamy a videa v 1080p (youtube apod, soubory z primountovaneho sitoveho uloziste). Mereni sem neprovadel, takze nevim jaky je rozdil teplot. Mam je v podstate asi rok (kupovano nejak v dobe kdy RPi3 zacinalo prodavat).