Foreman/Katello/Spacewalk/Pulp/...

Dzavy

Foreman/Katello/Spacewalk/Pulp/...
« kdy: 17. 05. 2017, 11:18:23 »
Nekdo pouzivate neco z toho? Pripadne neco podobnyho? Prijde mi v tom trochu bordel, uplne nevim do ceho jit. Spravovany servery uvazuju CentOS-only.

Nainstaloval jsem Foreman a libi se mi/chci PXE+VM provisioning a integraci s puppetem, k tomu ale chci i RPM repo/proxy vcetne prehledu co kde je/popr. neni nainstalovano, prehled doporucovanych bezpecnostnich aktualizaci atd. Vsechno idealne v jednom GUI...

x

Re:Foreman/Katello/Spacewalk/Pulp/...
« Odpověď #1 kdy: 17. 05. 2017, 19:08:18 »
Satellite 6

Raduz

Re:Foreman/Katello/Spacewalk/Pulp/...
« Odpověď #2 kdy: 30. 06. 2017, 15:30:20 »
Satellite 6 je trošku kanón na vrabce, řekl bych. Drahý kanón na vrabce :-) Satellite 5 (respektive teda Spacewalk) ti udělá všechno co podle popisu potřebuješ, a je to pod jednou střechou a jedním GUI. Navíc je mnohem méně náročný na prostředky než Foreman, Katello a spol. Jediné co ti bude chybět je ten Puppet, ale to se dá celkem snadno poladit nějakým samostatným Ansiblem.
Nevýhodou je to, že pro Satellite 5 se blíží EOL, a bůh ví, co to bude znamenat pro Spacewalk, protože nejvíc práce na něm dělá Red Hat, a s koncem Sat 5 už nebude mít důvod se o něj starat. Nicméně standardní management systémů a repozitářů, a provisioning (ať už PXE nebo přes Koan) budou fungovat pořád.