Objektivní fakt je, že LinkedIn má problémy, že vám chodí stále stejné nabídky, a proto jako systém má problémy. Já si všímám toho, že je to v důsledku globální dostupnosti informací.
Myslim si, ze LinkedIn bude mit problemy bez ohledu na globalni dostupnost informaci uz ze sve podstaty, protoze svym pouhym principem (socialni sit) bude pritahovat pouze urcitou skupinu lidi, a proto neni vhodny pro globalni pouziti. Socialni sit vzdy pouze globalne oslovi lokalni skupiny populace a vyznamna cast populace tam proste nikdy nebude, takze globalni nastroj s lokalnim dopadem proste fungovat nemuze.
Příliš se zaměřujete na detaily. Vše je věcí míry. Například inovace jsou v globalizovaném systému nedostatečné, proto se nahrazují regulací a plánováním, což další inovace zase potlačuje a tato negativní zpětná vazba vede zase jen na krach systému. Hezky je to vidět na EU. Demograficky krachuje už dnes, ekonomicky už taky jede jen na výpary, tedy na natisknuté peníze, bez ekonomického fundamentu. Řešením je pro ni další integrace - tedy regulace a plánování, tedy další posilování oné negativní zpětné vazby, která vede na krach systému.
Ale vidíte to i v mezinárodním obchodu, inovace zboží nejsou téměř žádné. Jen se kvalitnější materiály nahrazují méně kvalitními. Zboží se ředí.
Resenim pro EU je mnohem volnejsi uskupeni a mnohem mensi snaha o globalni moc. Napriklad bych uvital odchod Ceska z EU. Mnohokrat jsem slysel pseudoargumenty o ekonomicke zavislosti a ekonomicke likvidaci zeme, ktera neni v EU. Tohle byl predevsim argument cislo jedna, kdyz se jednalo o vystoupeni UK z EU. Zajimalo by me, proc se tedy Svycarsko jeste nepolozilo, kdyz je clenstvi ve EU takova ekonomicka vyhoda. Ale ze to ti Svycari dobre snaseji, jak tu trou bidu s nouzi, ze jo?
Kdyby platily vaše předpoklady, bakterie by vytvořily jednu maxi bakterii, jeden organismus, který by pokryl celou zemi. Ale evoluce vytvořila membránu, která vede na lokalizaci a distribuované systémy, které jsou životnější a mají fraktální potenciál, tedy vytvářejí ze sebe další organismy, což vede k efektivnějšímu rozdělení zdrojů, menší vnitřní a vnější fragmentaci zdrojů (nevyužitelnosti vzhledem ke kvantované spotřebě).
V nějakých homogenních přírodních podmínkách takový život snad může existovat. Ale ne na Zemi.
Jak jste k tomuhle prisel je mi zahadou. Konkretne ktere me predpoklady by mely platit?