Bejvalo pravidlo, že 1 běžící instance RDP desktopu potřebuje pro svůj základní život asi 200 MB RAM. I kdyby půl giga, je to pořád relativně v klídku, při dnešních kapacitách RAM. Osobně mám trochu zkušenost s 2012 R2, to je brácha Win8.1. 2016 je brácha desítek. Na malém serveru s i5 čtyřjádrem mi pracuje současně asi 10 klientů. Pokud na těch desktopech nic moc neběží, nebo třeba i běží ale většinou čeká na vstup, procesor se v podstatě fláká (nízké jednotky procent). Pokud by se postavil stroj s osmi jádry v jedné patici LGA2011, asi by nebyl problém mít na tom 35 simultánních uživatelů. Dál je otázka, co ti uživatelé budou spouštět. Když si vezmu, kolik RAM a CPU mi na desktopu sežere pár tabů ve Firefoxu...
Z jiného úhlu pohledu: je moudré dávat všechna vejce do jednoho košíku? Browser, oppice, nejlíp s povolenými makry, 35 lidí, to zní jako Sodoma+Gomora. Inkubátor pro malware. Zálohovat, zálohovat, zálohovat. Antivirák do Windows Serveru... kolikpak ten si vezme výkonu? Já sám se snažím, aby lidi na vzdálené ploše používali tu jednu aplikaci která na ní běží nejlíp, a s browserem, mailem a officem si bydleli každej na svým lokálním písečku.