Co je to za obvody

Jack Vykrmen

Co je to za obvody
« kdy: 11. 05. 2017, 09:23:24 »
Co je to v té patici za obvody, už jsem to viděl i pod různými procesory a tak, vždycky je to taková "baterie" stejných obvodů.
https://ak9.picdn.net/shutterstock/videos/12422258/thumb/1.jpg

PetrM

Re:Co je to za obvody
« Odpověď #1 kdy: 11. 05. 2017, 09:40:25 »
Cokoliv. Aktivní zakončení sběrnice, boundary scan, level shiftery,... Pokud nevíš typ, tak je to věštění.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #2 kdy: 11. 05. 2017, 09:51:44 »
Co je to v té patici za obvody, už jsem to viděl i pod různými procesory a tak, vždycky je to taková "baterie" stejných obvodů.
Co je to za desku? Všechno na ní vypadá tak akurátně... Až na "cestičky" vždy po zalomení. Protože zatímco jely rovně, tak měly pevně daný odstup od sebe, po zalomení jsou k sobě ale blíže = není dodržen stejný odstup.

daemon

« Odpověď #3 kdy: 11. 05. 2017, 10:06:06 »

To na obrázku je nějaká autorova umělecká představa. Není to fotografie reálné desky, ale renderovaná scéna.

V reálu okolo CPU bývají např. odporové sítě pro impedanční přizpůsobení sběrnice.

hahabobo

« Odpověď #4 kdy: 11. 05. 2017, 10:28:39 »
To je takzvaná chovná deska, ty malé obvody jsou budoucí procesory...
Jsou zahřívané teplem toho hlavního než se dovyvinou a vylíhnou...

aaa158

• 257
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 11. 05. 2017, 11:28:47 »
Ale pekny obrazok, skoro steampunk ;-)

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #6 kdy: 11. 05. 2017, 11:53:25 »
Toto je jediná správná odpověď.

Mirek

« Odpověď #7 kdy: 11. 05. 2017, 16:21:09 »
Nene. Je to přesně naopak. Ty obvody vytápí procesor ve chvílích, kdy není dostatečně vytížen a jde se s frekvencí dolů. Aby ho nezábly nožičky a bříško.

« Odpověď #8 kdy: 11. 05. 2017, 16:44:55 »
Takhle uprostřed patice CPU apod. žravých součástek bývá stádečko MLCC (keramické filtrační kondíky, obvykle žlutohnědé barvy). Je blbost dávat tam osminohé spínací FETy - ty můžou být o kus dál (pohromadě s indukčnostmi). Taky je komické, jak paprsčitě od té husté patice vede jenom pár tlustých spojů v pravidelných rozestupech... člověk by čekal tenké klikaté cestičky nějakých širokých sběrnic.

Quark66

« Odpověď #9 kdy: 12. 05. 2017, 09:20:35 »
Ale pekny obrazok, skoro steampunk ;-)
Jen by to chtělo dodělat nějakou trubičku na páru a kondenzát.

RDa

• 3 162
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 12. 05. 2017, 11:24:54 »
Achjo.. v dnesni dobe maji deti problem rozlisit realitu od animace, pritom je to do oci bijici render. Kam ten svet speje :(

Kiwi

« Odpověď #11 kdy: 12. 05. 2017, 11:34:59 »
Achjo.. v dnesni dobe maji deti problem rozlisit realitu od animace, pritom je to do oci bijici render. Kam ten svet speje :(

Animace?

bríbl

« Odpověď #12 kdy: 12. 05. 2017, 11:58:26 »
Co znamená steampunk? Na wikipedii jsem našel, že je to inspirace párou, ale na obrázkách je třeba hodně věcí s ozubenými koly (třeba i brouk). Co je tedy na tom renderu steampunkového, když tam není vidět pára na první pohled. Například na wikipedii i anglické jsem na obrázcích moc parních strojů nenašel, za to samé ozubená kola, dráty, hadice...

Podle mě steampunk má ještě jeden význam, například steampunková věc jako věc, kde je nadměrné použití různých mechanických a technických prvků, mohou působit  nezasvěcenému pozorovateli over engineered, ale právě je to demonstrace krásy, že je tam spousta hejblátek, koleček atd..

Co to tedy je?

Cek

« Odpověď #13 kdy: 12. 05. 2017, 13:35:17 »
Co znamená steampunk? Na wikipedii jsem našel, že je to inspirace párou, ale na obrázkách je třeba hodně věcí s ozubenými koly (třeba i brouk). Co je tedy na tom renderu steampunkového, když tam není vidět pára na první pohled. Například na wikipedii i anglické jsem na obrázcích moc parních strojů nenašel, za to samé ozubená kola, dráty, hadice...

Podle mě steampunk má ještě jeden význam, například steampunková věc jako věc, kde je nadměrné použití různých mechanických a technických prvků, mohou působit  nezasvěcenému pozorovateli over engineered, ale právě je to demonstrace krásy, že je tam spousta hejblátek, koleček atd..

Co to tedy je?

Steampunk neni fascinace parou, je to fascinace obdobim, kdy para byla hlavnim zdrojem energie pro velka zarizeni (ona je teda zprostredkovane porad :-D, protoze elektrarny ve velke vetsine funguji jako parni stroj ;-) ). V literature jde vetsinou o stylizaci do viktorianske Anglie, do ktere se pridaji moderni prvky a technologie naroubovane na tehdejsi techniku (Babbageovy vypocetni stroje misto pocitacu, vzducholode misto letadel, mechanicti kone misto aut...), plus se pridava alternativni historie.
Vzhledem k tomu, ze vetsina tehdy modernich vynalezu byla mechanicka, vidis vsude ozubena kola, tahla a podobne veci.

Ale jsme teda totalne offtopic :-)

karbous

« Odpověď #14 kdy: 12. 05. 2017, 14:04:35 »
.... protoze elektrarny ve velke vetsine funguji jako parni stroj ;-) ).....

Elektrárny jako parní stroj (ve smyslu kotel páry-válec, píst, ojnice, klikovka setrvačník-generátor) už dlooooouho nefungují...