Bude fungovat drátový Ethernet na Androidu?

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
Bude fungovat drátový Ethernet na Androidu?
« kdy: 09. 05. 2017, 16:15:23 »
nevedel by nekdo jestli na android (mobilu, tabletu) mi to umozni pouzivat wired connection ? moje wifi nema takove parametry jako kdyz jsem pripojen pres Ethernet tak nad tim uvazuju...
« Poslední změna: 10. 05. 2017, 09:22:10 od Petr Krčmář »

E

Pochybuju. Pravděpodobně to bude vyžadovat nějakej drajvr a i podpora ze strany androjdu v telefonu asi nebude velká. Může záležet telefon od telefonu. Na zařízení s plnohodnotným OS, s plnejma práva a na normální platformě, proč ne.

Hele ale za ty peníze, nechápu proč vůbec ztrácíš čas dotazama. Kup a vzkoušej. Spíš bych se bál, aby za ty prachy v tej krabičce vůbec něco bylo.

Škoda, že to není o centimetr širší, vypadá to jako pěkná krabička R-Pi 0. Aj s kabelem. :-)

Sten

Podle prodejce by to mělo fungovat:

Citace
System support: Windows/2000/2003/XP/Vista/7/Linux/Win CE(5.0 6.0)/ANDROID(2.1 2.2 2.3 4.0)/MAC

Telefon ale musí umět USB OTG, jinak to určitě nebude fungovat.

Jestli tohle konkrétní bude fungovat? Kdo ví, jsou tam obrázky dvou různých zařízení a nulová informace o použitém čipsetu. Jedno zařízení na těch obrázcích má čipset RD9700, s tím mohou být problémy, druhý má Realtek, ten by měl používat standardní usbnet a fungovat.

Rats

Re:Bude fungovat drátový Ethernet na Androidu?
« Odpověď #3 kdy: 10. 05. 2017, 13:47:29 »
Muzu vam doporucit zcela jiny adapter - obvykle se mu rika "WiFi AP", muzete si na trhu vybrat z nepreberneho mnozstvi modelu dle vasi preference a samozrejme penezenky. Posleze ho jednim koncem pripojite na ten Ethernet kabel, co chcete strkat do telefonu, a na druhem konci vam z toho poleze bezdratovy signal takove kvality, jakou si vyberete/nastavite. V 99 procentech pripadu takovemu reseni nic nebrani.
Vyzkousejte - je to lety proverene reseni. :-)

P.S.: USB prevodnik na Ethernet vam muze prinest jen a jen zklamani - z rychlosti, stability, fixace telefonu na jedno misto, atd.