Jak se naučit slušně vyvíjet v Javě

Kit

Re:Jak se naučit slušně vyvíjet v Javě
« Odpověď #60 kdy: 23. 05. 2017, 11:59:13 »
Takže kam mi utekl ten setter? Prostě chci nastavovat barvu a ty mi říkáš něco o konstruktoru :D

Nepopsal jsi událost, při které se ta barva objektu má změnit. Volající objekt tu novou barvu nezná, chce jen tomu volanému objektu sdělit nějakou zprávu, na základě které si volaný objekt kromě jiného může změnit i tu barvu.

Proč tedy chceš měnit barvu? Má to nějakou souvislost s nějakou jinou akcí, kterou s objektem provádíš? Barva je přece privátní vlastností objektu, která by se zvnějšku měnit neměla.

phi

Re:Jak se naučit slušně vyvíjet v Javě
« Odpověď #61 kdy: 23. 05. 2017, 13:16:59 »

Problém je v tom, že většina funcí ve velkých bankách není v Javě. Jasně, nějaké trapné bankovnictví a tooly. Většina podstatných věcí jsou koupené krabice, které se akorát přes Javu propojí.

Vy budete jeden z tech chlapu, co vysvetluje zenskym, jak rodit, ne ? :) Fakt by mne zajimalo, kdy a jestli vubec jste delal v bance. FYI, z krabic je messaging a tooling, protoze to jsou prave ty veci ktere v krabicich sezenete. Algo pro posouzeni klienta nebo na slajcovani orderu na exchange se v krabicich fakt neprodavaji.