Proč chce Google často prokázat, že jsem člověk?

linhj

Proč chce Google často prokázat, že jsem člověk?
« kdy: 03. 05. 2017, 18:19:45 »
hlásí mi to při hledání na url "https://www.google.cz/search?q=text", mám ublock a umatrix. čas od času, 1 týdně mi to ukáže hlášku, kde to po mě chce captcha. čím to je?
Our systems have detected unusual traffic from your computer network. This page checks to see if it's really you sending the requests, and not a robot. Why did this happen?
« Poslední změna: 03. 05. 2017, 21:00:03 od Petr Krčmář »

Re:proč často google chce po mě prokázat, že jsem člověk
« Odpověď #1 kdy: 03. 05. 2017, 18:22:51 »
hlásí mi to při hledání na url "https://www.google.cz/search?q=text", mám ublock a umatrix. čas od času, 1 týdně mi to ukáže hlášku, kde to po mě chce captcha. čím to je?
Our systems have detected unusual traffic from your computer network. This page checks to see if it's really you sending the requests, and not a robot. Why did this happen?

You're in a desert walking along in the sand when all of the sudden you look down, and you see a tortoise, it's crawling toward you. You reach down, you flip the tortoise over on it's back. The tortoise lays on it's back, it's belly baking in the hot sun, beating it's legs trying to turn it'self over, but it can't, not without your help. But you're not helping. Why is that?

« Odpověď #2 kdy: 03. 05. 2017, 18:40:54 »
...
You're in a desert walking along in the sand when all of the sudden you look down, and you see a tortoise, it's crawling toward you. You reach down, you flip the tortoise over on it's back. The tortoise lays on it's back, it's belly baking in the hot sun, beating it's legs trying to turn it'self over, but it can't, not without your help. But you're not helping. Why is that?

I'll tell you about my mother.

guglmastr

« Odpověď #3 kdy: 03. 05. 2017, 19:04:07 »
To se stava u vetsich firem co jedou pres proxy nebo jsou maskaradovany za jedinou IP.

« Odpověď #4 kdy: 03. 05. 2017, 19:46:57 »
hoši tohle mi tor dělá taky ato celkem často jenže tam se to dá čekat  8) myslim žeto nedělá přímo vyhledávač ale některý stránky když je chci načíst. že ta kapča je na tý konkrétní stránce  8) 8)

hochu asi proto žese mi líbí jak ta želva trpí  8) nebo ji chci zabít ale nechci nani zbytečně moc šahat 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
8) 8) 8)  hoši víc jak 50% těch smajlů jsou v rámci gender equality příslušníci LGBDSM minority  8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

UF

« Odpověď #5 kdy: 03. 05. 2017, 20:40:54 »

What generation are you???

M.

Re:Proč chce Google často prokázat, že jsem člověk?
« Odpověď #6 kdy: 03. 05. 2017, 21:13:41 »
Vyjma velkých firemních sítí schovaných za jendou IP se to stává běžně i u "ISPíků", co NATují celý okres na jednu veřejnou IP, tak z té IP chodí moc dotazů naráz a Google si myslí, že tam je bot a otravuje pak s tímto.
Pokud je to takové linka, je třeba řvát na "ISP", aby si tu svoji IP u Googlu zaregistroval jako CGNatovou a pak dá Google pokoj.

ggl

« Odpověď #7 kdy: 03. 05. 2017, 23:55:56 »
Over si jestli s tebou vir nesdili verejnou IP a nemas otevrenou HTTP proxy. Muze to byt virtualka nebo soused. Kdyz text nevypada jako prirozeny jazyk ale pripomina to spise politika nebo script kiddi, tak tim to je.

bukowski

« Odpověď #8 kdy: 04. 05. 2017, 07:18:54 »
Vyjma velkých firemních sítí schovaných za jendou IP se to stává běžně i u "ISPíků", co NATují celý okres na jednu veřejnou IP, tak z té IP chodí moc dotazů naráz a Google si myslí, že tam je bot a otravuje pak s tímto.
Pokud je to takové linka, je třeba řvát na "ISP", aby si tu svoji IP u Googlu zaregistroval jako CGNatovou a pak dá Google pokoj.

Kde se to registruje?

M.

« Odpověď #9 kdy: 04. 05. 2017, 08:57:09 »
Kde se to registruje?

Aha, tak už asi neregistruje. Bývalá registrační stránka pošle do nic neřešící nápovědy o zaneřáděným komplu. Doporučení od Google insidera je nasaďte IPv6 a mějte ho jako prioritní (to snad dokážu ovlivnit u sebe a ne jednotlivých koncáků).

Lol Phirae

« Odpověď #10 kdy: 04. 05. 2017, 09:24:37 »
Doporučení od Google insidera je nasaďte IPv6 a mějte ho jako prioritní (to snad dokážu ovlivnit u sebe a ne jednotlivých koncáků).

To asi nebude moc inside, mám vysledováno že tyhle hlášky mi vyskakují právě s IPv6.

karel

« Odpověď #11 kdy: 04. 05. 2017, 12:35:13 »
Google potřebuje aby jsi mu zdarma plnil databázi a učil jeho sítě rozpoznávat obrázky k ničemu jinému to totiž není. Občas to ale rád smění za nějaké osobní informace v podobě registrace.

« Odpověď #12 kdy: 04. 05. 2017, 12:41:35 »
Google potřebuje aby jsi mu zdarma plnil databázi a učil jeho sítě rozpoznávat obrázky k ničemu jinému to totiž není. Občas to ale rád smění za nějaké osobní informace v podobě registrace.

Taky mne to napadlo, ale na to se nejspis pouzivaji dost nevhodne mnoziny a hlavne - ladi se tam veci jako more, znacky a hory, coz je asi dost nezajimave.

Lol Phirae

« Odpověď #13 kdy: 04. 05. 2017, 12:49:07 »

No, já už mám taky ten dojem, protože třeba ta reCAPTCHA, která ze začátku fungovala přesně tak, jak bylo anoncováno, a s ničím skutečné lidské uživatele neotravovala, dnes nefunguje prakticky nikdy a pořád by to cpe k luštění popisované nesmysly.

Tomáš Roll

« Odpověď #14 kdy: 04. 05. 2017, 13:13:41 »
Možná to netušíte, ale ve skutečnosti CAPTCHA slouží indickým firmám pro zpracování dokumentů při načítání přes OCR. Co nedokáže OCR přečíst, to systém pošle do CAPTCHA, ta vás párkrát potrápí a pak pustí.