No a když už jsme teda u toho, proč není Go transofrmovatelný do C, tak neexistuje nad Céčkem nějaká jazyková OOP nadstavba, která by přío generovala Céčkový kód a až ten by se pak kompiloval?
To je naivní a (obecně) chybný předpoklad, že kdyby se z X generovalo "něco" v "tom rychlém" C, tak by z toho plynulo, že by bylo rychlé X.
Před lety jsem takový projekt implementující OOP do C viděl, bohužel si již nevzpomenu na jméno. Nezkoušel jsem, takže o něm nemohu nic moc říci. Tehdy byl v experimentálním stavu a přišlo mi zbytečné použít jej místo použití malé podmnožiny C++.
Myslíš
https://wiki.gnome.org/Projects/Vala ? Ten je afaik už docela dlouho (polo)mrtvý.
Jaký máte vůbec názor na Golang?
Jazyk s jasnu agendou/myšlenkou, kterou velmi slušně naplňuje. Na můj vkus trochu moc jednoduchý. Tak mi přijde z pročítání materiálů, osobně jsem v něm nic nedělal.
Mezi performance testy je i binární strom a to mi opravdu nepřijde jako nějaké nefér srovnání výkonu.
Je to srovnání
hrubého výkonu - jde o spíš jednodušší number crunching. O vhodnosti pro konkrétní praxi to nemusí vypovídat vůbec nic (např. pokud jazyk umožňuje
snadno paralelizovat i složitější programy - tj. líp vytížit víc jader CPU, vhodněji cachovat atd. atd., může to být v praxi větší výhoda než samotný hrubý výkon).
bez podpory pro procedurální programování
To si teď nějak neumím představit - co konkrétně by v tom jazyce nebylo a jak a čemu by to pomohlo?

Ještě existuje jakýsik Rust, prý C++ gona right, ale ten jsem nezkoušel.
Rust jsem viděl z rychlíku tady na Root.cz a na prezentaci Pavla Tišnovského a vypadá fakt dobře. Ve finále ale stejně bude záležet na velikosti komunity. Bez ní bude těžko použitelný i kdyby to byl svatý grál designu programovacích jazyků... a z toho bych měl obavu, bohužel.