Podle mě se na tom vydělat dá, protože před rokem jsem pro jednu firmu sháněl nový docházkový systém na otisky prstů (terminál u hlavních dvěří + bzučák na vrata) taky na otisky a sice sehnat hw problém nebyl, ale vyzkoušel jsem asi 12 sw a jen 1 měl tu funkci, kterou firma potřebuje a ten stojí přes 100k kč, a tam se platí za milion dalších, které nepotřebovala. Všechny ostatní sw mají v podstatě jen základ.
Problém je tedy najít něco, kde se otisk nahraje jen jednou na terminálu nebo u pc a bude fungovat na všech dveřích + podpora levé i pravé ruky, protože stačí říznutí do prstu a nedostane se dovnitř. V sw export dat alespoň v xml. Nějaká web administrace, aby vedoucí mohl zjišťovat, kdo tu je a kdo není. Plánovač směn (to už se dá dělat jako modul za příplatek apod.).
Nebo udělat hw + základní sw a prodávat jeho zdrojáky, protože dost firem má specifické požadavky a to si můžou udělat sami.
Ta funkce, co hledám, je: možnost nastavovat každému denně přesčasy individuálně. Všechny sw umí buď zapnout přesčasy nebo vypnout přesčasy, ale nastavit to ručně denně každému už nejde (protože někdo se třeba denně 2 hodiny sprchuje a to mu firma logicky platit nechce).
V momentě kdy odejde stávající řešení (tam se dělal sw právě na míru za 200k, ale firma krachla), tak se stejně koupí ten sw za 100k, protože nic jiného neexistuje.