Nový telefon bez závislosti na Google

kolejmdouci

Nový telefon bez závislosti na Google
« kdy: 17. 04. 2017, 17:43:06 »
zdravim, umrel mi telefon
rad bych ho necim nahradil - prioritou je fotak, pak to ostani (vydrz..)
rad bych se "zbavil" zavislosti na googlu (= pokud by to mel byt android, tak pokudmozno srootem a podporou dlouhodobou)
paradoxne mi zatim vychazi nejlepe lumia 950xl (protoze fotak)
jinak na tom pouzivam takove ty klasicke veci - kalendar, email, telefonovani, sms, fotky, tethering pro notebook.
diky za tipy a pripadne alternativy, nebo vubec napady...
ios nechci - mel jsem, ale je pro me ve spouste veci prilis omezujici (nerikam, ze spatny, ale nevyhovuje mi)
« Poslední změna: 18. 04. 2017, 18:22:08 od Petr Krčmář »

Jose D

• 887
    • Zobrazit profil
Re:novy telefon
« Odpověď #1 kdy: 17. 04. 2017, 17:54:21 »
btw: https://www.fairphone.com/en/. Zajimavy koncept.

ja

« Odpověď #2 kdy: 17. 04. 2017, 19:00:47 »
Jenom ne Lumii, MS si zaslouží aby padl na hubu, za to co udělal s mobilním Windows, ted si budu muset koupit mobil s Androidem a opravdu jsem z toho nadšený, bo po koupi ten mobil beztak už neuvidí ani fix security bugů.

Jsou to dementi, nevydají žádný nový mobil a pro tu malou hrstku co mají, tak jim zaříznou update na Redstone 2.

Kašlu je, přecházím zpět se vším ke Googlu, už mám dost toho, jak MS se mnou vyjebává.

Šťur

• **
  • 98
  • Bude pršet.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 17. 04. 2017, 19:02:20 »
Já si včera objednal BlackBerry Z30, protože mi na Nexusu 4 začala umírat dotyková vrstva. Na Nexusu jsem celkem dlouho používal Sailfish a to ovládání gesty byl úžasný zážitek, proto volím BB, přestože ten jejich systém začíná postrádat známky života .
Aspoň se zbavím té závislosti na Googlu .
« Poslední změna: 17. 04. 2017, 19:06:32 od Konzul_z_konzulatu »

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 17. 04. 2017, 19:18:54 »
paradoxne mi zatim vychazi nejlepe lumia 950xl (protoze fotak)

To si vopravdu pomůžeš.  ::) ;D Když chceš foťák, tak si kup foťák.

666

« Odpověď #5 kdy: 17. 04. 2017, 19:22:56 »
Tyhlety jakoze dotazy, ktere nam ale primarne prinasi svetonazor uzivatele :-D
Nakonec nam ten sasek oznami, protoze odmita "velkeho bratra" google, tak nejlepsi asi bude MS telefon :-D :-D

kolejmdouci

« Odpověď #6 kdy: 17. 04. 2017, 19:28:13 »
neresim co je "mensi zlo" rad bych, aby z te pixly lezly koukatelny fotky
a subjektivne zhodnoceno se mi to, co leze z lumie 950/xl (uzivatelske fotky, ne promo :)) libi nejvice - rad bych proste neco, co umi i koukatelne fotky
blackberry uz take probehlo :) ale nevydrzelo (passport)
takze nejaky telefon s lepsim fotakem, droidem, rootem a dlouhou podporou ?

Šťur

• **
  • 98
  • Bude pršet.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 17. 04. 2017, 19:49:30 »
Když o tom tak přemýšlím, tak bys, paradoxně, mohl uvažovat o googláckém Pixelu, fotí dobře a na xda už si něco najdeš, takže se toho Googlu teoreticky i zbavíš.
Jinak, proč ti ten Passport nevydržel?

kolejmdouci

« Odpověď #8 kdy: 17. 04. 2017, 19:55:11 »
on je jeste funkcni, ale je to sazka do loterie - diky rozmerum a noseni v kapse se odlupuje display.. i s deskou, coz neni problem jako to, ze kazdou chvili jsem musel zastrcit a vystrcit simku - nebyl signal (coz podezrivam tu desku)

bs4

« Odpověď #9 kdy: 17. 04. 2017, 20:03:41 »
Ja som momentalne spokojny s nexusom 5x ... uz ho mam 3 roky, a ziadne zamrzanie ani nic podobneho ... takze asi by som siel znova do telefonu od nich. Ak mas dost penazi tak za seba hovorim Pixel

Šťur

• **
  • 98
  • Bude pršet.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 17. 04. 2017, 20:08:45 »
kolejmdouci: Aha, jinak, systém ok?

Šťur

• **
  • 98
  • Bude pršet.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 17. 04. 2017, 20:08:57 »
bs4: Pixel by asi fakt špatnej nebyl, ale ty foťáky u Nexusů nijak extra nejsou...

kolejmdouci

« Odpověď #12 kdy: 17. 04. 2017, 20:14:27 »
mozna ten sony s tim conceptem cisteho androidu ?
@konzul system byl v pohode, klavesnice megamaxi super, gesta a ovladani super. bohuzel ten system je mrtev - stejne jako win - pro moje pouziti to bylo v pohode - jen rozmerove nestastne (pro kapsu u kalhot), ale jsem asocial (co se tyka socialnich siti) - kdyby to nemelo problemy s tim signalem, jedu na tom dal (ano aplikace a spol nejsou, ale ve skutecnosti mi nijak nechybely) spoustu ruznych tweakovacich aplikaci jsem casem vypnul, protoze sice fungovaly, ale dani za to byla spotreba baterie a to tak, ze velka...

bs4

« Odpověď #13 kdy: 17. 04. 2017, 20:17:24 »
bs4: Pixel by asi fakt špatnej nebyl, ale ty foťáky u Nexusů nijak extra nejsou...

Ja ti neviem, ja som so svojim celkom spokojny :) ale zas kazdy ma na fotak ine naroky :) .. ale podla recenzii pixel vobec nefoti zle. Podla dxomark je na prvom mieste.

bs4

« Odpověď #14 kdy: 17. 04. 2017, 20:18:08 »

Ja ti neviem, ja som so svojim celkom spokojny :) ale zas kazdy ma na fotak ine naroky :) .. ale podla recenzii pixel vobec nefoti zle. Podla dxomark je na prvom mieste.

https://www.dxomark.com/Mobiles