Doporučení robustní tiché myši

Pinqín

Doporučení robustní tiché myši
« kdy: 10. 04. 2017, 22:53:24 »
Zdravím
po letech relativně spokojeného používání logitech G400, která mi definitivně chcípla, se koukám po náhradě a jsem docela zklamán z nabídky.
Koukám po něčem, co by bylo
-robustní
-na velkou pracku
-s tichými tlačítky
-bez přiblbých ledek, co by mi při tmě svítili do xichtu při sledování filmu...když už, tak ať se to dá vypnout
-pohodlné (neříká se ergonomické?)
-jsem příležitostný hráč, tak něco se slušným rozlišením a citlivostí + boční tlačítka pro palec

Lopata

Re:Doporučení robustní tiché myši
« Odpověď #1 kdy: 11. 04. 2017, 00:07:04 »
Já si pro jistotu do zásoby nakoupil dvě G400s pro případ, že mi chcípne moje G400. A v práci dokonce používám ještě 15 let starou MX510 ;-)

Teoreticky tak mám do konce života vystaráno, prakticky spíš mezitím přestanou USB vyrábět, anebo už jen budeme patlat prsty po displeji.

davkol

« Odpověď #2 kdy: 11. 04. 2017, 11:28:43 »
Přímý nástupce (ale o dost lepší) je G403. Podobná a vynikající je taky Roccat Kone EMP (+ má dobré linuxové ovladače).

Ale tiše klikat nebude skoro nic; obvykle se toho dosahuje modifikací spínačů, která zkracuje jejich životnost.

Pinqín

« Odpověď #3 kdy: 11. 04. 2017, 19:04:38 »
dík za odpověď

co se týče G403, tak dost zmiňují problémy s tuhým kolečkem.
U Roccatu zas problémy s životností (do roka chcípaj)

davkol

« Odpověď #4 kdy: 11. 04. 2017, 21:28:36 »
Nevím, odkud bereš to o životnosti. Všechno je to spotřební zboží – platit >5k za myš asi nechceš (zrovna minulý týden jsem se koukal na palcový trackball od NSI, který ale vyjde na $400) – a protože to jde na trh co nejrychleji, první revize mají problémy. Pokud budeš koukat na drobnosti, především spínače (které si jde ale vyměnit doma), nekoupíš nic.

Pokud vím, tak to kolečko na G403 se týkalo prvních várek, ale mělo by to už být vyřešené.
Roccat patří kvalitativně mezi zdaleka to nejlepší, co jde už hezkých několik let pořídit. Prvních pár modelů (původní Kone
  • ) bylo naprostý odpad, ale to současné je někde úplně jinde.