Připojení do firemní sítě se rozpojuje

abc

Připojení do firemní sítě se rozpojuje
« kdy: 06. 04. 2017, 09:01:08 »
Zdravim
Poradi mi nekdo, jak zjistit co je zle na internetovem pripojeni?
Pres pevnou linku kdyz se pripojim do podnikove site, se mi neustale pripojuje a odpojuje pripojeni.
Kdyz se pripojim pres mobil vsecko funguje.

Pevny internet na normalni funkce vypada ok, chaty, videa, tv jede v pohode.....Tak nevim jak to vysvetlit operatorovi
« Poslední změna: 06. 04. 2017, 10:56:52 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:internetove pripojeni
« Odpověď #1 kdy: 06. 04. 2017, 10:08:49 »
Hm, to je zase otazka jasna jak Apokalypsa. Ktere pripojeni se odpojuje? Ceho k cemu?

abc

« Odpověď #2 kdy: 06. 04. 2017, 10:35:29 »
Aha.. pardon nejak mi to vypadlo...
Pouzivame Junos Pulse od Juniper Networks
----
Junos Pulse   5.0.8.52215
Junos Pulse Connection Manager   5.0.8.52215
Junos Pulse Connection Store Service   5.0.8.52215
Junos Pulse EAP Service   5.0.8.52215
Junos Pulse Integration Service   5.0.8.52215
Junos Pulse Gateway Connection Method   8.0.8.52215
Junos Pulse User Interface   5.0.8.52215
Juniper Network Agent   5.50.8.52031
Juniper Networks TDI Filter Driver   8.0.8.52215
Junos Pulse Core Service   5.1.6.61491
Junos Pulse TNC Client   8.0.8.52215
Junos Pulse Tunnel Manager   5.0.8.52215
---
Pokud pripojim pres PULSE do podnikove site, tak vidim jak se spojeni neustale prerusuje pres pevny internet. Pres mobilni jede v pohode...

i

« Odpověď #3 kdy: 06. 04. 2017, 10:37:49 »
Psal že do podnikové sítě, tak to nejspíš asi bude VPN, Ale asi by to měl tazatel potvrdit že to tak je a že porovnává dvě připojení z téhož počítače jednou přes domácího poskytovatele a jednou přes sdíleni připojení z mobilu.

Lol Phirae

Re:Připojení do firemní sítě se rozpojuje
« Odpověď #4 kdy: 06. 04. 2017, 11:17:22 »
A zkoušels místo té proprietérní sračky použít něco normálního (IPsec, L2TP/IPsec, OpenVPN?) Já že jako provider bych tě asi s podporou kraviny od Juniper Networks poslal do (_!_) - čti k Juniper Networks.

zakaznik

« Odpověď #5 kdy: 06. 04. 2017, 13:55:00 »
A zkoušels místo té proprietérní sračky použít něco normálního (IPsec, L2TP/IPsec, OpenVPN?) Já že jako provider bych tě asi s podporou kraviny od Juniper Networks poslal do (_!_) - čti k Juniper Networks.

Načež bych já , jako zákazník, poslal do (_!_) příslušného ISP...

abc

« Odpověď #6 kdy: 06. 04. 2017, 14:09:59 »
Bohuzel jine VPN neni mozne pouzit....

Zrejme bude neco u providera nebot pokud se pripojuji z jinych mist funguje vse v poradku.
Otazkou je ktery parametr site muze byt naprd :(

wefwefgwe

« Odpověď #7 kdy: 06. 04. 2017, 14:31:20 »
skus sledovat nejaky cas spojenie k IPsec GW

> mtr IP_IPsec_GW

a porovnat s mobilnym pripojenim ktore funguje ok

ked si pripojeny cez pevne pripojenie u teba doma, pouzivas wifi?

franta PH

« Odpověď #8 kdy: 06. 04. 2017, 15:55:28 »
Mám podobnou zkušenost. Tento stav už jsme pozorovali včera, tedy 5.4. a to z různých míst a přes různé operátory. Mohu porovnávat několik VPN postavených na OpenVPN v lokalitách Praha a střední Čechy. Spojení realizováno přes O2, T=Mobile i lokálního WiFi providera. Vytvoření VPN se ještě podaří, ale potom jsou nepravidelné výpadky.

abc

« Odpověď #9 kdy: 06. 04. 2017, 16:04:57 »
Ze vsech mist co se napojuji se pripojuji pres wifi (i k tomu telefonu)

--
Chova se to asi podobne, kanal je vytvoren apak nasleduji pravidelne vypadky

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 06. 04. 2017, 16:43:32 »
A to ta vec nema nejake logovani?

Palo M.

« Odpověď #11 kdy: 07. 04. 2017, 06:29:45 »
Tiez vo firme pouzivame "Pulse Secure" pre VPN pristup, niekedy od konca roku 2014 (povodne sa to myslim tiez volalo Junos Pulse od Juniper Networks, teraz sa to vola Pulse Secure od "Pulse Secure, LLC", ale nejake casti su stale od Juniper Networks).
Prezentovali to povodne ako vyhodu oproti VPN postavenemu na IPsec ktore sa pouzivalo predtym, ale mne to ako vyhodnejsie nepripada - toto nove pouziva SSL, teda to ide cez TCP tunel a ked spadne spojenie, tak sa treba zase prihlasovat (opisovat kod z "kalkulacky"). Najprv to nejako chodilo, ale minuly rok to sa to zacalo samovolne rozpajat (a to asi tak, ze priblizne po minute spojenia), cim sa to stalo uplne nepouzitelne (a IPsec uz bol vypnuty, takze ani stare VPN nefungovalo).
Klienta som mal toho isteho, takze sa nieco zmenilo bud u ISP, ze po istom case/objeme dat zhadzoval SSL (ehm, vitajte v Cine), alebo na strane VPN servera urobili nejake zmeny a skratka to padalo.

Teraz v januari rozdistribuovali vo firme noveho klienta, odvtedy to (zda sa) nepada. Detaily som neskumal, skratka proprietarny grc (a to bude prava pricina problemov).

Aka verzia klienta bola predtym, to netusim. Teraz pise "Pulse Secure 5.2" verzia 5.2.787.

Vyzera to podozrivo podobne tvojmu problemu, takze asi najlepsie bude nahlasit firme "nechodi to" a nech si to riesi ten, kto rozhodol nasadit taketo "vynikajuce riesenie" VPN...