Magisterske štúdium na FI MUNI

roboto

Magisterske štúdium na FI MUNI
« kdy: 15. 03. 2017, 15:49:55 »
Zdravim, planujem si poslat prihlasku na informatiku na muni, no este niesom presne rozhodnuty ktory program. Rozhodujem sa medzi aplikovanou informatikou a informacnymi systemami. Mal by som zopar otazok, a ak by mi na ne vedel zodpovedat nejaky absolvent alebo student bol by som rad :)
1. Hrube zhodnotenie svojho programu ktory studoval, narocnost, kvalita vyuky, typy projektov a podobne
2. Vsimol som si, ze niektore predmety maju vyucovaci jazyk anglictinu. Bakalara som si robil na inej skole takze je to pre mna novinka. Ake ste s tym mali skusenosti? Da sa to zvladnut? Kladie sa velky doraz na anglictinu, alebo sa je dobre na to nejak pred studiom pripravit?
3. Viem ze je to asi nahodne, ale z vasej skusenosti by ma zaujimalo na kolko dni sa da rozlozit rozvrh? Rad by som popri skole pracoval, tak by som chcel vediet ci je to casovo mozne.

Dakujem za odpovede
« Poslední změna: 15. 03. 2017, 21:12:27 od Petr Krčmář »

javaman ()

Re:Magisterske štúdium na FI MUNI.
« Odpověď #1 kdy: 15. 03. 2017, 15:52:06 »
Háčky a čárky u vás nevedete? Radši bych to na žádnou školu nezkoušel. Tohle by fakt nevyšlo. Je potřeba začít od základů a tam psaní určitě patří.

roboto

« Odpověď #2 kdy: 15. 03. 2017, 16:18:29 »
Este by som rad doplnil jednu otazku:
4. Existuje nejaky fakultny portal, kde su uvedene hodnotenia predmetov studentmi, priemerne hodnotenia a podobne.

roboto

« Odpověď #3 kdy: 15. 03. 2017, 16:20:11 »
Este by som rad doplnil jednu otazku:
4. Existuje nejaky fakultny portal, kde su uvedene hodnotenia predmetov studentmi, priemerne hodnotenia a podobne.

Aby som sa presne vyjadril, tymi priemernymi hodnoteniami myslim priemerne znamky z daneho predmetu

jpu

« Odpověď #4 kdy: 15. 03. 2017, 17:19:23 »
offtopic:
hned na uvod ta upozornim, aby si zbytocne nereagoval na komentare od javamana. Ked sa tu rozbehne debata, tak uvidis, co je to za psychicky choreho trolla, ktory ludi studujucich na VS oznaci za lopaty, lebo VS je pre lopaty, a v podstate kazdy je pre neho lopata, len on je genius a java je najlepsi jazyk :).

K tvojej otazke:
Ja som studoval na FI MUNI, ale studoval som SSME - obor, nie moc zamerany na IT, ale boli tam aj predmety IT. Takze ja by som ti popisal moj pocit tak zo vseobecneho hladiska. Mgr. na FI MUNI mozes v podstate vystudovat za kratsi cas, ako su 2 roky. Vsetko zavisi na tom, ako si navolis predmety. Kludne sa v prvom rocniku daju robit predmety urcene pre druhy rocnik. Velka vyhoda je, ze nemas kreditovy strop. Kludne si mozes navolit predmety, ktore ta zaujimaju, a to aj z inych fakult, cize kludne si mozes dat aj predmet z nejakej filozofie :). Naozaj je tam obrovska volnost vo vybere predmetov.
Kde si absolvoval bakalarsky stupen? Ja som absolvoval bakalara na FIT VUT a tam to bolo docela hard, nehovoriac o tom, co viem z pocutia, tak magistersky je este vacsi hard. FIT VUT je viac prakticky zalozena fakulta, FI MUNI skor teoreticky. Otazne je, ci ti to tak vyhovuje. Ale ako som spominal, mozes si navolit kopu aj praktickych predmetov, co sa zas na FIT VUT nedalo (neviem ci sa to teraz da).

roboto

« Odpověď #5 kdy: 15. 03. 2017, 17:37:48 »
jpu

Vdaka za komentar, mohol by si sa prosim este vyjadrit aj k tomu portalu, kde by som si mohol precitat recenzie na predmety priamo od studentov, a nie len popis na stranke muni, respektive uspesnost daneho predmetu? A co ta vyuka v AJ?

jpu

« Odpověď #6 kdy: 15. 03. 2017, 17:55:45 »
na SSME som mal niektore predmety v anglictine, neviem ako to je u inych oborov. Ale je moznost si navolit predmety aj na pedagogickej fakulte, kde sa uci anglictina. s tym problem nie je. ziadnu taku stranku nepoznam, ale isto su nejake FB skupiny

Jenda

« Odpověď #7 kdy: 15. 03. 2017, 18:46:18 »
2. Vsimol som si, ze niektore predmety maju vyucovaci jazyk anglictinu. Bakalara som si robil na inej skole takze je to pre mna novinka. Ake ste s tym mali skusenosti? Da sa to zvladnut? Kladie sa velky doraz na anglictinu, alebo sa je dobre na to nejak pred studiom pripravit?
Na matfyzu jsou teď občas nějaké předměty taky pouze anglicky, případně jsem chodil na anglickou verzi, protože byla ve vhodnější čas než česká. Zažil jsem jednou problém na straně vysílače (vyučující anglicky neuměl, ale snažil se mluvit), ale jinak to bylo vždy v pořádku. Anglicky umím tak přiměřeně, naučil jsem se z manuálů a posloucháním přednášek z Defconu a CCC kongresu.

roboto

Re:Magisterske štúdium na FI MUNI
« Odpověď #8 kdy: 16. 03. 2017, 00:10:01 »
Citace
Jenda
DIk za koment :)

Citace
jpu
Este k tym predmetom ... Takze v pripade ze sa rozhodnem pre program Aplikovana Informatika, mozem si volit predmety aj z programu Informacne systemy?

A nevies mi prosim povedat co znamena to znacenie v zatvore za predmetom http://www.fi.muni.cz/katalog/obory_html/mgr-ap.xhtml.cs ? (x + y kr.)
Pocet kreditov je zrejme to prve cislo ale co to druhe ?

JmJ

• 333
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 16. 03. 2017, 05:47:51 »
Citace
Jenda
DIk za koment :)

Citace
jpu
Este k tym predmetom ... Takze v pripade ze sa rozhodnem pre program Aplikovana Informatika, mozem si volit predmety aj z programu Informacne systemy?

A nevies mi prosim povedat co znamena to znacenie v zatvore za predmetom http://www.fi.muni.cz/katalog/obory_html/mgr-ap.xhtml.cs ? (x + y kr.)
Pocet kreditov je zrejme to prve cislo ale co to druhe ?

Pred cca 15 lety to znamenalo kredity za hodinovou davku vyuky + kredity za zpusob ukomceni. Tusim 0 za zapocet, 1 kolokvium, 2 zkouska.

jpu

« Odpověď #10 kdy: 16. 03. 2017, 08:09:46 »
tak je to, ako pise JmJ

roboto

« Odpověď #11 kdy: 17. 03. 2017, 12:42:26 »
a ten zapis predmetov medzi programmi? je mozny?

davkol

« Odpověď #12 kdy: 17. 03. 2017, 15:01:12 »
Je to univerzita, můžeš klidně chodit na předměty na fildě, u tělocvikářů, kdekoliv – pokud není problém s kapacitou.

K úspěšnému ukončení studia je nutné absolvovat to, co je ve studijním plánu. V případě aplikované informatiky je ten studijní plán hodně volný, v podstatě je potřeba mít kredity z nějakých skupin, které jsou tvořeny předměty hlavně z ostatních programů.

roboto

« Odpověď #13 kdy: 17. 03. 2017, 16:05:54 »
To ano .. pozeral som na tie predmety a  kredity, no sucet kreditov v odporucanom priechode nezodpoveda 120, takze je zrejme nutne si navolit este predmety navyse

davkol

« Odpověď #14 kdy: 17. 03. 2017, 20:05:16 »
Jasně. V podstatě všechny studijní plány, které jsem viděl, jsou navrženy tak, že musíš splnit nějaký objem předmětů odkudkoliv dle vlastního výběru.