Obnovení hesla ve Windows 10

beer

• 729
    • Zobrazit profil
Obnovení hesla ve Windows 10
« kdy: 12. 03. 2017, 20:49:30 »
Windows 10 příliš nepoužívám, ale na pár pc a noteboocích ho mám. Bohužel se mi stalo, že mne Microsoft donutil změnit opakovaně heslo k účtu, kterým se přihlašuji, toto nové heslo znám, ale po delší době jsem spustil notebook, kde čekali aktualizace, ty se nainstalovaly a chce to po mne heslo. To aktuální to bohužel nevzalo, chce to poslední použité heslo na tomto zařízení a nevím, jak se k němu dostat.

Poradí někdo?
« Poslední změna: 13. 03. 2017, 09:24:33 od Petr Krčmář »

nobody(ten pravej)

Re:Obnovení hesla windows 10
« Odpověď #1 kdy: 12. 03. 2017, 21:06:24 »

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12. 03. 2017, 21:09:41 »
Na jaké infolince? Na stránkách podpory jsem žádnou infolinku nenašel. Nové heslo si to nenačte, i když se přihlásím druhým (neadministrátorským účtem).

Kde je zde nějaké číslo?
https://support.microsoft.com/cs-cz/contactus/windows/password/

marty

« Odpověď #3 kdy: 12. 03. 2017, 21:14:56 »
841 300 300

Bacha, asi to bude drahý a hovno se dozvíš. Jako ostatně vždycky.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 12. 03. 2017, 21:17:26 »
Po minutě jsem se dozvěděl, že mám volat v pracovní době

Lol Phirae

« Odpověď #5 kdy: 12. 03. 2017, 21:23:47 »
O jakém účtu je řeč? Předpokládám, že tu MS Account mrdku nikdo příčetný nepoužívá.

https://4sysops.com/archives/reset-a-windows-10-password/

(Ten postup s utilman.exe funguje naprosto všude včetně serverových verzí, zabezpečení produktů MS je prostě super.)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #6 kdy: 12. 03. 2017, 21:41:39 »
O jakém účtu je řeč? Předpokládám, že tu MS Account mrdku nikdo příčetný nepoužívá.
ten MSLive ucet je predpokladam to co mu to nebere, to co tomu menil po donuceni heslo ("jenom" na tech nekolika pc kdyz w10 skoro nepouziva ;))
jinak ten ucet pouziva skoro kazdej, protoze Microsoft moznost ho preskocit pred beznym uzivatelem schovava... pri instalaci je totiz moznost "preskocit vytvareni live uctu" nalevo-dole, barvou pisma ktera spliva s pozadim, kde casto byva "vratit zpet", takze psychonatlakem si toho proste ten beznej uzivatel nevsimne, protoze se jeho mozek zabyva tim co je dole-vpravo a navic vyrazne...

[...] Ten postup s utilman.exe [...]
sem uz linkoval davno nahore, jak ti open neco uniklo ;)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #7 kdy: 12. 03. 2017, 21:47:36 »
[...] Kde je zde nějaké číslo?
https://support.microsoft.com/cs-cz/contactus/windows/password/

tady: https://www.microsoft.com/cs-cz/contact.aspx
jinak, ano bylo to ode me spis takove rejpnuti, kdyz pouzivas komercni sw kterej ma podporu, coz je vec co se casto pouziva jako vyhoda takoveho sw, proc nezkusit infolinku pri problemu? to ze te nejspis vyfuckujou je jina vec ;)

Windows 10 příliš nepoužívám, ale na pár pc a noteboocích ho mám. [...]

zajimava formulace nepouzivani ;) btw: ja Windows 10 prilis nepouzivam, nemam ho na zadnem z ~10 PC/NB ;)

kazdopadne krome toho rejpnuti sem ti v #1 posilal odkaz na reset hesla, to si aspon zkousel?

beer

• 729
    • Zobrazit profil
Re:Obnovení hesla windows 10 | vyřešeno
« Odpověď #8 kdy: 13. 03. 2017, 02:18:33 »
Díky, vyřešeno. Mám router turris, a mám tam trošku problém s DNS. Stačilo se na přihlašovací obrazovce přihlásit k UPC Wi-Free, heslo se synchlo a mohl jsem se přihlásit. Ty wokna mám kvůli dvoum věcem. Horizon.tv a MS Office. Mne vyhovuje i LO, ale manželce LO nevyhovuje. Používám jinak léta Xubuntu, ty my vyhovují samozřejmě více :-).

OO

Re:Obnovení hesla ve Windows 10
« Odpověď #9 kdy: 13. 03. 2017, 11:15:32 »
Prave jsem se vratil z Marsu...
Mam to chapat tak ze se bez internetu neprihlasim na PC s W10 pokud je tam LiveAkount? no bomba jeste ze jsem MS svet opustil pred 10lety.
pruser asi nastane as budu muset vymenit soucasnej HW..

« Odpověď #10 kdy: 13. 03. 2017, 12:22:00 »
jinak ten ucet pouziva skoro kazdej, protoze Microsoft moznost ho preskocit pred beznym uzivatelem schovava... pri instalaci je totiz moznost "preskocit vytvareni live uctu" nalevo-dole, barvou pisma ktera spliva s pozadim, kde casto byva "vratit zpet", takze psychonatlakem si toho proste ten beznej uzivatel nevsimne, protoze se jeho mozek zabyva tim co je dole-vpravo a navic vyrazne...

zaujimave je, ze ja si nepamätam, ze by som to daval preskocit a pritom nepouzivam MS account... ale zas som widly10 instaloval iba 3x (co je na windows pomery malo :D)... nedalo mi to a nasiel som screenshot a fakt to tak je:
http://www.baldnerd.com/wp-content/uploads/2014/10/2.png
Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.

Lol Phirae

« Odpověď #11 kdy: 13. 03. 2017, 12:37:11 »
Mam to chapat tak ze se bez internetu neprihlasim na PC s W10 pokud je tam LiveAkount? no bomba jeste ze jsem MS svet opustil pred 10lety.

Pokrok nezastavíš, nepřetržité šmírování je nezbytně nutné!!!

Cek

« Odpověď #12 kdy: 13. 03. 2017, 13:05:06 »

Prihlasis, to problem neni, ale ten NB nebyl pusteny od  chvile, kdy (nekde jinde) zmenil heslo, takze mel nacacheovane stare. A vzhledem k tomu, ze Turris mu branil v tom, aby si sahnul pro nove a sesychronizoval to, tak jaksi nemel kde to nove sebrat....tohle svadet na Wokna neni zrovna fer ;-)

ale jinak lokalni ucty jsou rozhodne lepsi napad nez Live, to zas jo....

Sten

« Odpověď #13 kdy: 13. 03. 2017, 14:06:54 »

Úplně stejně jako u sssd+Kerberos na Linuxu, přihlásit se lze i off-line, akorát ten počítač má nacachované staré heslo (které OP zapomněl). Nové heslo nebude fungovat, dokud se ten počítač nesynchronizuje.

Spíš by bylo zajímavé zjistit, jakou prasárnu používá MS, že se to nesynchronizuje přes Turris. Se synchronizací sssd jsem zatím neměl problém ani na Wi-Fi modemech Deutsche Telekom, a (znalci potvrdí) to už je co říct.

Cek

« Odpověď #14 kdy: 13. 03. 2017, 14:21:16 »

Úplně stejně jako u sssd+Kerberos na Linuxu, přihlásit se lze i off-line, akorát ten počítač má nacachované staré heslo (které OP zapomněl). Nové heslo nebude fungovat, dokud se ten počítač nesynchronizuje.

Spíš by bylo zajímavé zjistit, jakou prasárnu používá MS, že se to nesynchronizuje přes Turris. Se synchronizací sssd jsem zatím neměl problém ani na Wi-Fi modemech Deutsche Telekom, a (znalci potvrdí) to už je co říct.

Muj odhad je, ze na Turrisu v DNS presmeroval servery, ze kterych by mohly jit autom. updaty na Widle ;-)