UltraSPARC T2 servery?

Behemot

UltraSPARC T2 servery?
« kdy: 07. 03. 2017, 09:57:42 »
Zdravíčko,

v rámci dalších krámů mám šanci se dostat k serverům Sun Netra T5220. V tento moment neznám přesné osazení mimo to, že to má vytahané disky, ale jinak, užil by to někdo? Schrouplo to až osmijádro se 64 vlákny, samozřejmě dneska už to není trhač asfaltu, ale jestli na tom už někdo něco má, nebo by si s tím rád pohrál…?

daemon

Re:UltraSPARC T2 servery?
« Odpověď #1 kdy: 07. 03. 2017, 10:36:03 »
No, zvážil bych to na hraní. Záleží, co by za to chtěli.

Behemot

« Odpověď #2 kdy: 08. 03. 2017, 09:36:17 »
Řek bych že jak to je asi menší jednotky tisíc, ať se vyplatí to odvézt a laborovat s tím…na flíbeji se to pohybuje od 4 asi do 60 (:D). Ono, dovedl bych to předpokládám upgradovat, nakonec, nějaké FB-DIMM i mám, ale předpokládám, že si každej může komponenty zrovna tak nakoupit na flíbeji sám, tak spíš v případě zájmu, takhle by to bylo ve stavu „jak je“.

Jinak si nejsem jistej umístěním do bazaru, páč todle železo nemáme v ruce, tak to ještě nemůžem prodávat, byl to spíš dotaz na to, jestli to vůbec má smysl tahat, do bazaru se to dá pak až bude prodej aktuální  :o

Jo a ještě zajímavá informace, těch strojů bylo v racku asi 6 či co, kdyby někdo chtěl, dá se to i s rackem. Podle datasheetu se to dá krmit přímo ze 48 V (mimo integrované hot-swap zdroje), k čemuž možná ty věci nastrkané v racku slouží (viděl jsem tam něco s tlačítky a diodami, takže to bude víc, než obyč stojan). Potvrzuje to manuál Fujitsu verzí, Oracle taky má nějaký sheety k poskládání těch DC konektorů. No a dají se k tomu dodat telekomunikační 48V rack-mount zdroje (všechny jsou vždy vybaveny nabíjecími moduly pro olovo, počítá to automaticky s připojením akumulátorů pro zálohy, často to jsou ty velké články že 2 V/1000 Ah apod.). Takže se takhle nechá udělat i kompletní zálohovaná sestava :D

daemon

« Odpověď #3 kdy: 09. 03. 2017, 11:34:07 »
byl to spíš dotaz na to, jestli to vůbec má smysl tahat

Z mýho úhlu pohledu to smysl má...

khum

« Odpověď #4 kdy: 10. 03. 2017, 15:08:18 »
Ja by som aj mal zaujem, ale za symbolickú cenu. Takze si ma napiste na koniec zoznamu zaujemcov. adameckypeter@gmail.com

Youda

« Odpověď #5 kdy: 10. 03. 2017, 15:49:09 »
No pripadne zajemne bych trochu zchladil:
- pokud potrebujete server, ktery ma v single thread aplikaci vykon asi polovicni v porovnani s notebookem core2duo z roku - 2007 (v te dobe jsem to porovnaval) - pak je to dobra volba
- pokud si chcete hrat se Solarisem, tak sice T rada podporuje Solaris 11, ale pokud tam uz nainstalovany neni, bude to chtit nejaky update toho SUN "BIOSu", ktery bez podepsane supportni smlouvy s Oraclem neni dostupny
- ostatne platnou supportni smlouvy a manintenance fee je nutno mit i pro obycejne cluster patche
- pokud si nekdo chce hrat se Solaricem jako obecne s UNIXem, doporucuju spise nez solaris uderit vsi silou hlavou do zdi a pak zkratka na na notebooku nainstalovat Linux - je to mnohem mene bolestive a vice produktivni.
- pokud ovsem clovek rad resi WTF typu, ze ps axuw sice normalne vypise na konzoli procesy s dlouhym vypisem, ale do UNIX pipe to posle orezane na 80 znaku, nebo ze jsou v systemu 2 awky, jeden verze z roku nebrec, co neumi nic, druhy novejsi, ktery ale ignoruje prvni radek z pipe streamu. Nebo ze perl ti Oracle dobytci zkompilovali bez podpory multithreadu a oprava je ve clusterpacku, kde si musite zaplatit maintenance fee.

Pravda ovsem je, ze se solarisem se da uzit spoustu legrace. Treba ze zatuhne zona a da se to vyresit jenom otocenim fyzickeho serveru, nebo ze Solaris odmitne nahrat PKG repo, jenom tak z zadeke, bez zjevneho duvodu.

Behemot

« Odpověď #6 kdy: 10. 03. 2017, 23:32:05 »
Myslím že od 64vláknovýho CPU nikdo moc nečekal jednovláknovej výkon, ale třeba se pletu, že… ;D

« Odpověď #7 kdy: 11. 03. 2017, 08:44:33 »
jé já chci :) kdyby jsi mě zařadil na čekací listinu alesreman@gmail.com

Spacecat Atomovich

« Odpověď #8 kdy: 09. 05. 2017, 14:17:41 »
Nenašel by se tam pro mě ještě jeden?  :)

(kutinar@gmail.com)

Behemot

« Odpověď #9 kdy: 12. 05. 2017, 19:32:16 »
V pondělí (nejspíš) tam znovu pojedu, pokusím se něco najít, ale bohužel šance malé, než se konečně domluvila schůzka v minulém týdnu, tak už jsem přijel akorát k tomu jak rozjebávali ty racky na železo  :-\

Což mě taky mrzí, dole měly obří PDU a krásně roztahaný napájecí kabely, stačilo jen vzít a zapojit jakýkoli další servery. Ale poptám a i když z toho nebude nic teď, tak jim dám instrukci aby příště dali servery bokem do sucha.

kug§úo

« Odpověď #10 kdy: 15. 05. 2017, 13:33:33 »
Upenlivo cakame na vysledok.

Behemot

« Odpověď #11 kdy: 16. 05. 2017, 22:30:26 »
Už tam byly jen trosky…jsou to dementi, no… ::)