Poraďte sluchátka s potlačením okolního hluku

Albatros

Re:Poraďte sluchátka s potlačením okolního hluku
« Odpověď #30 kdy: 06. 03. 2017, 10:31:12 »
Citace
Že se tak ptám... existují taková uzavřená sluchátka, kde se v létě pod tím člověk nepotí jak prase?
Lidi se v kontaktu s koženkou potí. Jde tam dát jiné náušníky, ale pak to nebude tolik izolovat.
Citace
Nebo alespoň taková, která se potem nerozloží?
Náušníky, ať už koženkové, semišové, nebo jiné, kontaktem se zpoceným tělem (nebo prostě stářím) odejdou.

Pomáhá (1) nebýt prase, (2) občas je vyčistit, (3) občas je vyměnit.
Citace
Protože dát 5-10k za sluchátka ze kterých po dvou letech začne trčet molitan (o smradu nemluvě), to mi nepřijde jako super investice.
Používám 30 let stará sluchátka Sennheiser – výrobce stále nabízí náhradní díly.
1. Velmi doporucuji nausnikove navleky na ochranu nausniku. Cena jednoho je cca 2kc. Kdo ma cele dny hluchatka na usich nebo se hluchatka pujcujou tak neni nic lepsiho.

2. Pokud si poridis hluchatka od renomovanych znacek, jako Drozdi, Seny, Acka,Bevecka a jine tak sezenes nahradni dily. S hipsterskymi znackami nove doby mas vetsinou smulu.

3. Resenim je taky dat kolegum trochu pres hubu. Vylepit cedule ze vas hovor nas velmi zajima, zejmena ten osobni ve vsech jazycich ktere se vyskytuji v okoli. Take je dobre lidi poucit k cemu jsou zasedacky. Ja mam asi to stesti ze americky sef v CR nemilosrdne vykopava zvanily a chrani tymy pred hlukem. Oba dva jsme na to haklivi. Navic mame dost zasedacek. Jit s hlasitou diskusi tam je profesionalni slusnost. Zel cesi jsou jeste stado barbaru co se pred par lety naucili jist priborem.

Bohuzel, on pracoval na projektech za ty miliooony, zil chvili v zahranici a ted ma ten typ problemu "Jak se to rekne cesky?".
Ze by rekl vetu v cestine bez anglicke fraze je utopie. A to s tim priborem... to si sem chlapec rad bere misku a velmi peclive je vyskrabe a ten pracne vyskrabanej zbytek vysrkne a nezapomene hlasite udelat "aaaaah". Uz sem to s nim jednou resil, ale on ma pocit vlastni neomylnosti a naproste dokonalosti. Ty projekty... No a tak sem se rozhodl ustoupit. Nervy mam jen jedny a jelikoz v kazde praci je podobnej hnup, nebude to investice uplne od veci.

David

« Odpověď #31 kdy: 06. 03. 2017, 11:11:08 »
Osobně si nemůžu vynachválit Bose QuietComfort 25, dokonale odhlučí jak klasický hluk openspace tak i kolegy a to do takové míry, že do mě musí šťouchat abych zaregistroval že na mě vůbec mluví :-)

Mate nekdo zkusenosti jak s QuietComfort 25 tak s QuietComfort 35? Zajimalo by mne zda jsou ty 35 v necem lepsi (krome toho ze jsou drazsi).

MaM lentilky

« Odpověď #32 kdy: 06. 03. 2017, 11:41:14 »
Osobně si nemůžu vynachválit Bose QuietComfort 25, dokonale odhlučí jak klasický hluk openspace tak i kolegy a to do takové míry, že do mě musí šťouchat abych zaregistroval že na mě vůbec mluví :-)

Mate nekdo zkusenosti jak s QuietComfort 25 tak s QuietComfort 35? Zajimalo by mne zda jsou ty 35 v necem lepsi (krome toho ze jsou drazsi).

AFAIK když jsem já kupoval ty 25, srovnával jsem je s těma 35 co byly nové v té době a jediný rozdil co jsem našel je, že 35 jsou bezdrátové a mají interní nabíjecí baterii, zatímco 25 mají slot pro klasickou AAA baterii. Proč jsem vybral 25? Protože když se ti vybije ta AAA baterie, tak jí vyndáš, dáš dovnitř novou a prakticky hned zase můžeš poslouchat. Pokud vím, ty 35 musíš připojit k nabíjecímu kabelu a pokud si pamatuju, nejdou během té doby používat (možná se mýlím).

« Odpověď #33 kdy: 06. 03. 2017, 11:55:59 »

AFAIK když jsem já kupoval ty 25, srovnával jsem je s těma 35 co byly nové v té době a jediný rozdil co jsem našel je, že 35 jsou bezdrátové a mají interní nabíjecí baterii, zatímco 25 mají slot pro klasickou AAA baterii. Proč jsem vybral 25? Protože když se ti vybije ta AAA baterie, tak jí vyndáš, dáš dovnitř novou a prakticky hned zase můžeš poslouchat. Pokud vím, ty 35 musíš připojit k nabíjecímu kabelu a pokud si pamatuju, nejdou během té doby používat (možná se mýlím).

35 jdou pouzivat i s klasickym 3.5 jackem, takze i vybita jdou dale pouzivat.
« Poslední změna: 06. 03. 2017, 11:59:44 od Ondra Satai Nekola »

MaM lentilky

« Odpověď #34 kdy: 06. 03. 2017, 13:28:02 »

35 jdou pouzivat i s klasickym 3.5 jackem, takze i vybita jdou dale pouzivat.

To je samozřejmě možné, nevím jak je to přesně u 35 ale u 25 co mám, jakmile se vybije baterie, používat stále jdou, ale nefunguje potlačení hluku a zvuk z nich je podstatně o dost horší než se zapnutým potlačením. Předpokládám že u 35 to bude podobně.

Šajna

« Odpověď #35 kdy: 23. 03. 2017, 11:13:25 »
Ahoj, můžete mi doporučit nějaký bluetoothový sluchátka s dobrým potlačením okolního hluku?? Chci max. tak do 2k, ale hlavně bluetoothový.

kdr

« Odpověď #36 kdy: 23. 03. 2017, 15:24:38 »
Chci nový auto v plný výbavě a minimálně 200 komí pod kapotou a aby stálo tak do 150 tisíc. ;D

--------------------------------------------------------------

Za 2000 Kč se dají koupit slušná BT sluchátka s reprodukcí zvuku odpovídající šňůrovým sluchátkům s cenou kolem 1000 Kč. Tady samozřejmě žádné aktivní potlačování zvuku není a jediné co tlumí okolní hluk je špuntová kontrukce či "klapky" přes uši.

Dobrý (nikoliv ovšem prvotřídní) potlačení hluku i zvuk jako takový mají třeba Bose Quiet Comfort. Stojí 10 000 (slovy:deset tisíc). Jakžtakž použitelné BT sluchátka a aktivním potlačováním okolního zvuku/hluku začínají tak na jejich poloviční ceně.

Frosty

« Odpověď #37 kdy: 24. 03. 2017, 11:10:15 »
Tak podle mě, teď už i do 2000 koupíš super BT sluchátka, pokud nejseš audiofil.

davkol

« Odpověď #38 kdy: 24. 03. 2017, 13:03:11 »
= koupíš „super“ sluchátka, pokud ti nezáleží na primární funkci sluchátek, tj. reprodukci zvuku… ergo nejsou až tak „super“

nobody(ten pravej)

« Odpověď #39 kdy: 25. 03. 2017, 02:37:16 »
= koupíš „super“ sluchátka, pokud ti nezáleží na primární funkci sluchátek, tj. reprodukci zvuku… ergo nejsou až tak „super“

tak jiste, pokud je nekdo "hifista" nedejboze "hifinanista", tak kupuje sluchatka za >25.000Kc a repraky za >50.000, ale 99.9% lidi maji opravdu super zvuk i za 2000Kc ;)

« Odpověď #40 kdy: 25. 03. 2017, 08:26:17 »

tak jiste, pokud je nekdo "hifista" nedejboze "hifinanista", tak kupuje sluchatka za >25.000Kc a repraky za >50.000, ale 99.9% lidi maji opravdu super zvuk i za 2000Kc ;)

Jenomze kdyz vezmes "zvuk za dva tisice", tak je dost tezke (nemozne?) se k nemu dobrat pod deset, kdyz chces navic NC.

davkol

« Odpověď #41 kdy: 25. 03. 2017, 09:48:58 »

Slušný zvuk jde ze studiových sluchátek za litr, ale ta ani omylem nemají Bluetooth nebo aktivní potlačení hluku – to je jiný segment trhu a stojí to prachy.

steven

« Odpověď #42 kdy: 25. 03. 2017, 10:17:07 »
Ahoj, pracuju jako programator a pred tremi lety jsem poprve zakusil "krasy" open-spacu. Po cca mesici jsem se rozhodl pro koupi poradnych sluchatek a po precteni tuny recenzi a zapujceni ruznych kusu od kolegu jsem se rozhodl pro BOSE Q25 (v te dobe jeste nebyly dostupne soucasne novejsi Q35 nebo SONY MDR-1000X). Sluchatka jsou sice draha - to jako dost - ale beru to jako investici do mne, neco jako kdyz si kopac koupi lopatu, ktera mu nedela mozoly na rukou.

Po vice nez dvou letech uzivani musim rict ze jsou P-E-R-F-E-K-T-N-I a rozhone investice nelituju. S pustenou muzikou jsem schopny byt naprosto odpojen od okoli a kolegove mne obvykle musi mavat rukou pred oblicejem, kdyz neco chteji ;) Od te doby co jsem si je koupil si je koupili dalsi dva kolegove z teamu a vsichni jsou naprosto spokojeni.

Aktualne zvazuji prodat Q25 a zainvestovat si do Q35 nebo SONY MDR-1000X ale zatim docela vaham. Bezdratovy prenos je asi jedina vec kterou u Q25 postradam - obcas se mi stane, ze se mi kablik zaplete do zidle a ja si toho nevsimnu coz zapricini "vytrhnuti" konektoru z PC pri nahlem otoceni 8) Navic chozeni po meste "bez dratu" je proste cool :D Po precteni dalsi tuny recenzi jsem byl uz uz rozhodnuty pro Q35 (pohodli pro dlouhodobe noseni, redukce hluku i kvalita zvukovu stejne jako Q25) ale pak jsem narazil na oficialni forum od Bose kde si lidi stezuji na rozbitou funkci  "odhlucneni" po ugrade firmare ve sluchatkach (napr. https://community.bose.com/t5/Wireless-Headphones/QC35-Noise-Cancelling-Not-As-Good-As-Before/td-p/39183/page/25 a https://community.bose.com/t5/Wireless-Headphones/March-24th-QC35-Issue-Reports-and-Current-Status/td-p/41754/page/21). Takze jsem zase na zacatku. Od kolegy co ma Q35 mam slibeno ze mi je pristi tyden pujci na cely den na vyzkouseni, tak jsem zvedav ;)

DgBd

• 282
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 27. 03. 2017, 09:11:55 »
Navic chozeni po meste "bez dratu" je proste cool :D

Mně to teda s aktivním NC přijde spíš jako pokus o sebevraždu. Ale to se taky někomu může zdát jako cool věc :-)

Luna

« Odpověď #44 kdy: 22. 09. 2017, 12:22:11 »
Na tohle úplně stačí nějaká běžná stavební sluchátka. Dobrá mají třeba tady. Nebo tady můžeš zkusit zbavit se spolubydlícího. To je zadarmo, a když ho nevyhrabou lišky, tak i bez problémů. :D