Poraďte sluchátka s potlačením okolního hluku

Re:Poraďte sluchátka s potlačením okolního hluku
« Odpověď #15 kdy: 03. 03. 2017, 09:39:04 »
Rovnaký problém riešim už roky, pretože sa ťažko sústredím na prácu keď kolegovia kecajú..

Nejaký čas som používal Sluchátka BOSE QuietComfort 25, boli dobré, ale po čase som našiel ešte oveľa lepšie - Sony MDR-1000XB.

Pokiaľ si ochotný dať za sluchátka 10 tisíc, nič lepšie nenájdeš (naposledy som to riešil pred troma mesiacmi, možno sa medzitým niečo nové objavilo)..

Samozrejme neodfiltruje to všetok zvuk, ale zníži ho natoľko, že neruší..

Palda

« Odpověď #16 kdy: 03. 03. 2017, 10:08:20 »
Za sebe mohu doporučit Parrot Zik 2 (momentálně je dostupná už jen Zik 3), ale zvažoval jsem dlouho při porovnání s Bose QC 25 ale ovládání (nastavení ANC -2, -1, 0, +1, +2) a komfort na uších zvítězil.

Používám je jak v kanceláři tak v MHD a když člověk čte, tak ho neruší ani řvoucí dítě. Útlum je dobrý i bez hudby, s hudbou a pozorností na ni ustoupí i větší ruchy do pozadí.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 03. 03. 2017, 10:45:40 »
me pomahaji dobry in-ear sluchatka. Kdyz jsou silikony na nich kvalitni, utlum je vysoky.

Coz neni prilis zdrave pro usi a ani pro sluch.

Procpak?

Spunty snadno prekroci bezpecny akusticky tlak a dochazi k poskozeni sluchu. Dale pak ucpane usi nevetraji, zvysuje se v nich vlhkost a hrozi vznik infekci, hlavne v lete. Zejmena, kdyz ta sluchatka pravidelne dukladne nedezinfikujete, coz bude vetsinou ten pripad. Take se spuntu muze zpet do ucha pechovat usni vosk a krasne se tim ucho ucpe. Priroda jaksi nepocitala s tim, ze si lidi budou usi ucpavat sluchatky.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 03. 03. 2017, 10:46:48 »
Rovnaký problém riešim už roky, pretože sa ťažko sústredím na prácu keď kolegovia kecajú..

A zkousel jste kolegum vyriznout jazyk?

« Odpověď #19 kdy: 03. 03. 2017, 12:08:27 »
Že se tak ptám... existují taková uzavřená sluchátka, kde se v létě pod tím člověk nepotí jak prase?
Nebo alespoň taková, která se potem nerozloží?

Protože dát 5-10k za sluchátka ze kterých po dvou letech začne trčet molitan (o smradu nemluvě), to mi nepřijde jako super investice.

davkol

« Odpověď #20 kdy: 03. 03. 2017, 12:32:58 »
Citace
Že se tak ptám... existují taková uzavřená sluchátka, kde se v létě pod tím člověk nepotí jak prase?
Lidi se v kontaktu s koženkou potí. Jde tam dát jiné náušníky, ale pak to nebude tolik izolovat.
Citace
Náušníky, ať už koženkové, semišové, nebo jiné, kontaktem se zpoceným tělem (nebo prostě stářím) odejdou.

Pomáhá (1) nebýt prase, (2) občas je vyčistit, (3) občas je vyměnit.
Citace
Protože dát 5-10k za sluchátka ze kterých po dvou letech začne trčet molitan (o smradu nemluvě), to mi nepřijde jako super investice.
Používám 30 let stará sluchátka Sennheiser – výrobce stále nabízí náhradní díly.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 03. 03. 2017, 15:35:40 »

Musite si je podlozit slozenymi kapesniky nebo necim. Ale ani to neni resenim naporad, tyhle vixlejvantove kramy ztvrdnou a rozlozi se, i kdyz je nechate v originalnim obalu ve skrini.

Inkvizitor

« Odpověď #22 kdy: 03. 03. 2017, 20:38:38 »
Obávám se, že tohle sluchátkama nevyřešíš. S kolegou si to vyříkej, ať když už je takový žvanil, neřehtá do telefonu jako kůň nebo ať chodí jako slušný člověk volat někam bokem. Jinak zkus třeba Superlux HD662F. Za pár korun, tlumí slušně a poslouchat se dají. Mají ale větší přítlak a v létě budou uši trochu ve skleníku (záleží na tom, jak moc klimatizuje).

Trident

« Odpověď #23 kdy: 04. 03. 2017, 19:44:37 »

Mam tato levnejsi sluchatka jako dar od zakaznika vcetne slusive vesticky visitor;) http://www.noisebuster.net/NoiseBuster-PA4000-Active-Noise-Reduction-Safety-Earmuff.html
Hlas tolik dobre netlumi, ale byla zadarmo a pouzita. Stacilo vydyndat hygienicke sitky na nausniky. Tohle prezilo vsechno. Cim vetsi mas sluchatka tim lepsi je psychologicky efekt. Zejmena americani jsou urvanej narod. V CR si na pobocce lidi vychovas, ale v US je to horsi. U zakosu nejhorsi. Ukecany open space je mnohem horsi nez tovarni hala.

Trident

« Odpověď #24 kdy: 04. 03. 2017, 19:55:44 »
Citace
Lidi se v kontaktu s koženkou potí. Jde tam dát jiné náušníky, ale pak to nebude tolik izolovat.
Citace
Náušníky, ať už koženkové, semišové, nebo jiné, kontaktem se zpoceným tělem (nebo prostě stářím) odejdou.

Pomáhá (1) nebýt prase, (2) občas je vyčistit, (3) občas je vyměnit.
Citace
Používám 30 let stará sluchátka Sennheiser – výrobce stále nabízí náhradní díly.
1. Velmi doporucuji nausnikove navleky na ochranu nausniku. Cena jednoho je cca 2kc. Kdo ma cele dny hluchatka na usich nebo se hluchatka pujcujou tak neni nic lepsiho.

2. Pokud si poridis hluchatka od renomovanych znacek, jako Drozdi, Seny, Acka,Bevecka a jine tak sezenes nahradni dily. S hipsterskymi znackami nove doby mas vetsinou smulu.

3. Resenim je taky dat kolegum trochu pres hubu. Vylepit cedule ze vas hovor nas velmi zajima, zejmena ten osobni ve vsech jazycich ktere se vyskytuji v okoli. Take je dobre lidi poucit k cemu jsou zasedacky. Ja mam asi to stesti ze americky sef v CR nemilosrdne vykopava zvanily a chrani tymy pred hlukem. Oba dva jsme na to haklivi. Navic mame dost zasedacek. Jit s hlasitou diskusi tam je profesionalni slusnost. Zel cesi jsou jeste stado barbaru co se pred par lety naucili jist priborem.

Jose D

• 889
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 05. 03. 2017, 23:23:30 »
Muze nekdo doporucit odzkousena sluchatka, ktera maji aktivni potlaceni okolniho "sumu"? Mam kolegu co se v telefonu neslysi a poslouchat to jeho "rajt yeee yeee dets rajt" a falesnej smich je uz na sebevrazdu...

mám BOSE QuietComfort 25, už nějaký ten pátek. Použití v kanclu: když si do toho puštíš decentně nějakou hudbu nebo šum (preferuju mynoise.net), tak hlasy neruší. Jediný co je dost zvláštní je, pokud tyhle sluchátka použiješ na call (mají mikrofon na kabelu) - sám sebe potom slyšíš slaběji a tlumeně, takže na cally si sundavám jedno sluchátko, abych se normálně slyšel - jinak je to takový divný pocit. Ale je to možná subjektivní.

Úplně super jsou na dojíždění -odhluční rachot v metru ale ani v letadle nemusíš přehánět hlasitost - jen zapneš tlumení a pohoda. (zvuky z dopravy - nízký frekvence - to tlumí strašně dobře. Horší je to s brečícími děcky - ty to bere hůř)

Nevýhodou je kvalitativně slabší zvuk když vypneš tlumení. (nebo když se vybije AAA baterie uvnitř).
« Poslední změna: 05. 03. 2017, 23:25:21 od Jose D »

Jose D

• 889
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 05. 03. 2017, 23:28:35 »
Nejaký čas som používal Sluchátka BOSE QuietComfort 25, boli dobré, ale po čase som našiel ešte oveľa lepšie - Sony MDR-1000XB.
V čem jsou lepší? Hrajou slušně i bez zapnutýho tlumení?

« Odpověď #27 kdy: 06. 03. 2017, 09:44:40 »
V čem jsou lepší? Hrajou slušně i bez zapnutýho tlumení?

O dosť lepšie tlmia hluk, majú oveľa lepší zvuk, majú zaujímavé funkcie ako optimalizáciu noise-cancelingu podľa aktuálneho prostredia alebo možnosť prepustiť do sluchátok len hlasy, ale nie iný hluk atď.. Každopádne nie, bez zapnutia z nich dobrý zvuk bohužiaľ nedostanete - ale to mi osobne moc nevadí, to potlačenie hluku je super a vypínať sa mi ho ani moc nechce.

MaM lentilky

« Odpověď #28 kdy: 06. 03. 2017, 09:58:26 »
Osobně si nemůžu vynachválit Bose QuietComfort 25, dokonale odhlučí jak klasický hluk openspace tak i kolegy a to do takové míry, že do mě musí šťouchat abych zaregistroval že na mě vůbec mluví :-)

Albatros

« Odpověď #29 kdy: 06. 03. 2017, 10:05:13 »
Osobně si nemůžu vynachválit Bose QuietComfort 25, dokonale odhlučí jak klasický hluk openspace tak i kolegy a to do takové míry, že do mě musí šťouchat abych zaregistroval že na mě vůbec mluví :-)

Ja je mel prave v Alze na hlave a je to bozi. Ale ta cena... to je mega ulet.