GC opravdu z Javy či C# high level jazyk neudělá...
Kde v mem prispevku vidis formulaci, ze HLL z Javy ci C# dela GC ?:-D
GC dělá tak akorát z patlalů mistry a z mistrů patlaly Kdo si nedokáže ohlídat ani vlastní bordel, ten asi jen s těží vytvoří něco kvalitního.
Jasne. A poradny ridic nepotrebuje automatickou prevodovku (proto ji kazdy lepsi sportak spolu s launch control :-d). A skutecni programatori nepouzivaji fortrtan. a 640 kB pameti musi stacit kazdemu :-D wait a moment...
Hele nevim, kolik si toho naprogramoval uz za zivot, ale tenhle nazor povetsinou slysim od lidi, co o tvorbe SW maji predstavu asi jako ja o stavbe jaderne elektrarny (je tam nejaky reaktor, okruh, to prece nemuze byt tak slozity :-D). Je to pitomost. Ja dodnes porad programuji v C/C++ nejaky high performance kod a u komplexnich systemu stejne vetsinou skoncil u toho, ze nejakou primitivni formu automaticke spravy pameti jsem si naimplementoval musel (jednoduse z toho duvodu, ze ty data se musi sdilet, casto mezi X vlakny a kdy se maji uvolnit nejde uplne rict staticky). Stejne tak nemam pocit, ze moji praci v Haskellu a LISP, ktere pouzivame na nejake research projekty, snizuje fakt, ze se tam pouziva GC :-D
GC je proste nastroj. Usetri spoustu prace, zabrani spouste chyb, za cenu drobne CPU latence a lehce zvysene pametove narocnosti, coz je vec, ktera v 99.9% pripadu nevadi (resp. je opodstatna temi vyhodami). A fakt me netrapi, jestli treba konkretne jeden system, ktery jsem delal, ktery pracuje nad 60 TB Oracle databazi, pouziva 30 GB RAM misto 29 GB (kdyby nemel GC) a netrapi to ani zakaznika