Cafte. Potrebujem poradit ako mam nakonfigurovat Mikrotik router aby sa mi pripojil na uk.linkideo.com. Nejaky jednoduchy klikaci navod cez Winbox mam na mysli. Napriklad: klikni na PPP, tam klikni na plus a pridaj PPTP klienta, v nom vypln gateway, meno a heslo, klikni na OK, klikni na IP/Firewall ... atd.
Mam internet cez DSL linku. Internet je pripojeny, vsetko funguje, a do jedneho z portov na dsl routeri mam pripojeny Mikrotik router do portu 1. Do portu 2 mam kablom pripojeny notebook. Po prihlaseni cez Winbox sa mi spusti standardny skript a som z notebooku pripojeny na internet. Potial je vsetko v poriadku.
Potom sa prihlasim z notebooku cez Winbox do Mikrotiku, kliknem na PPP, pridam PPTP klienta a vyplnim gateway, meno a heslo. Zasa vsetko v poriadku. Klient sa aj pripoji do VPN, meno a heslo je spravne, ale samozrejme, nemam stranky routovane cez VPN. Stale vidim napriklad na myip.dk, ze sa pripajam cez t-com a nie cez linkideo. Co mam urobit dalej? Nakonfigurovat v Mikrotiku firewall a routovanie? Ak ano, tak ako? Proste mi to nejde...